5 x doen op Zakynthos

Inmiddels ben ik alweer een weekje terug uit het mooie Griekse eiland Zakynthos, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds aan het nageniete...


Inmiddels ben ik alweer een weekje terug uit het mooie Griekse eiland Zakynthos, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds aan het nagenieten ben. Van het lekkere eten, de aardige mensen, de heerlijke zon en de mooie plekjes. Vandaag zet ik 5 dingen op een rij die je tijdens je vakantie naar Zakynthos kunt doen.




Huur een auto
Je zult het ongetwijfeld overal lezen, maar het is zéker een must om tijdens je vakantie naar Zakynthos een auto te huren. Wij huurden een Suzuki Jimney in het dorpje Alykes waar we verbleven, maar je kunt ook rondom de luchthaven op veel plekken terecht voor het huren van een auto. Onthoud wel voor je op pad gaat dat de wegen niet zo goed zijn zoals in Nederland. Ondanks dat we heel veel quads en scooters zagen rijden, wordt dit sterk afgeraden vanwege het slechte wegdek en het losse grind op de wegen. Sommige wegen zijn zelfs onverhard (middelste foto), en het kan best een uitdaging zijn om hier te rijden zonder vangrail én vlak naast de afgrond. Ga je richting de bergen? Dan wordt je voortdurend getrakteerd op mooie uitzichten van de helderblauwe zee :-)



Bezoek de Blue Caves met een kleinere (privé)boot
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een bootexcursie te boeken naar de Blue Caves en/of Shipwreck Beach, maar overal las ik dat vertrekken vanaf het haventje van Agios Nikolaos nét wat voordeliger is. Het is immers een stuk minder lang varen én je hebt in die haven ook kleinere bootjes liggen waarmee je gemakkelijk de Blue Caves in kunt. Wij zijn helemaal doorgelopen naar het einde van de haven (overal in Agios Nikolaos worden overigens tripjes naar de Blue Caves en/of Shipwreck aangeboden), waar één van de medewerkers van 'Wreck and Blue' net aan het roepen was dat de grotere boot aan het vertrekken was (de boot die dus níet de grotten in kan). Wij liepen op de medewerker af om te onderhandelen over een goede prijs om met een privéboot naar de Blue Caves te gaan. Uiteindelijk kwamen we uit op 40 euro voor een uur varen in en rondom de Blue Caves, maar je kunt ook kiezen voor 3 uur (met een tochtje naar Shipwreck) voor 120 euro. 



Rijd de bergdorpjes in
Waar sommige mensen liever in drukkere (uitgaans)gebieden als Laganas en Tsilivi blijven, was ons doel om authentiek Griekenland te zien. Vanuit de reisleiding van Sunweb kregen we daarom de tip om de bergen in te rijden, en te stoppen bij een aantal schattige dorpjes. Zo zijn we gaan eten in Bochali en vlakbij Machairado in Lagkadakia, en zijn we ook even het schattige Volimes ingereden voor een drankje. Het is ook leuk om in één van deze dorpjes je souvenirs te kopen. Je komt niet alleen tafels langs de weg tegen waar mensen hun zelfgeperste olijfolie verkopen, maar ook grotere 'winkeltjes' waar je handgemaakte aardewerken producten en andere Griekse specialiteiten kunt kopen.


Doe een wijnproeverij bij Solomos Wines

We zouden op onze laatste dag pas vertrekken om 19.00 uur 's avonds, dus we hadden nog een hele ochtend en middag de tijd om iets op het eiland te doen. We kwamen uiteindelijk uit bij Solomos Wines, waar je tussen 12.00 en 15.00 uur 's middags voor slechts 5 euro per persoon een wijnproeverij kunt doen. Je kunt maar liefst 8 verschillende wijnen proeven, krijgt er een broodje met zout en olijfolie bij, en kunt ook na afloop nog een flesje wijn naar keuze kopen (degene die wij kozen was ook maar 5 euro). Normaal mag je ook de wijnkelder in, maar door hevige regenval vorig jaar november was de kelder overstroomd en waren ze nog bezig om alles opnieuw op te bouwen. Maar voor dat geld vind ik een bezoekje aan de Solomos Winery zeker een aanrader!

Bezoek Zakynthos stad na 18.00 uur
In het hoogseizoen zul je merken dat veel mensen - vanwege het warme weer - tussen 14.00 en 17.00 uur een siësta doen. Ook in Zakynthos stad is er dan niet heel veel te doen. Daarom werd ons aangeraden om pas na 18.00 uur de stad te bezoeken, omdat dan ook wat winkeltjes opengaan en meer restaurants hun deuren openen voor het diner. Zeker doen: de mooie Agios Dionisios kerk bezoeken, luxe boten kijken langs de haven en een kleine stadswandeling maken. Enne.. Ammos Taverna bezoeken!

Related posts

0 reacties