5 x lekker en authentiek eten op Zakynthos

De Griekse keuken: ik ben er dol op. Toen ik afgelopen week op Zakynthos was, kon ik mijn geluk daarom niet op. Ik heb een hoop restaurants ...

De Griekse keuken: ik ben er dol op. Toen ik afgelopen week op Zakynthos was, kon ik mijn geluk daarom niet op. Ik heb een hoop restaurants bezocht waar ik heel wat vlees en vis kreeg voorgeschoteld en waar ik heb genoten van de authentieke sfeer. Vijf van mijn favoriete restaurants heb ik op een rij gezet!




Ammos Taverna

Ga je naar Zakynthos-stad? Ga dan zeker naar Ammos Taverna. En vergeet ook niet te reserveren, want toen wij er op een donderdagavond om 20.00 plaats namen, liep het restaurant snel vol en kwam er ook een rij te staan. Je zit hier gezellig buiten op een plein aan de haven van Zakynthos. De kaart biedt voor ieder wat wils: vlees, visgerechten, salades en talloze voorgerechtjes. Zelf startten mijn vriend en ik met garlic bread met tomaat en feta, en als hoofdgerecht namen we allebei de red snapper. Voor wie een vis fileren lastig vind, raad ik dit gerecht wat minder aan, maar de vis zelf smaakte voortreffelijk (en hartstikke vers gevangen!) Zoals op veel plekken in Griekenland krijg je ook hier weer een dessert van het huis, een soort custard toetje met rozijnen erop. Bij de rekening werd er ook een fles raki op tafel gezet en deed de eigenaar een shotje met ons mee.

Ammos Taverna
Agiou Dionisiou 46, Zakinthos 291
00




To Pirounaki
Voor wie zin heeft in een typisch Griekse avond, maar niet te diep in de buidel wil tasten, raad ik To Pirounaki aan. Bij aankomst zagen we al een paar muzikanten uit de auto stappen, wat zou betekenen dat er die avond livemuziek zou zijn.
Dit restaurant werkt met een 'fixed menu.' Je krijgt 8 mezzes, een mixed grill en opnieuw het dessert van het huis waar ik het eerder over had. Ook drankjes zijn in de prijs inbegrepen. Wat dit grapje kost? Slechts € 15,- per persoon! Je kunt begrijpen dat dit restaurant heel populair is bij grotere groepen, maar ook met zijn tweetjes kun je in deze tuin een romantische en sfeervolle avond hebben. Rond een uurtje of 21.00 spelen de muzikanten alle hits die in de 'Greek Restaurant'-Spotifylijst staan en komen alle gerechtjes voorbij. Tip: eet langzaam, want anders krijg je de mixed grill best snel na de mezzes.

To Pirounaki
Zakynthos, Lagkadakia 29029



Taverna Akrotiri
Nog zo'n prachtige Griekse tuin-taverna is Akrotiri. Reserveren is weer een must, want zelfs op woensdagavond zat dit restaurant helemaal vol. De bediening komt eerst met een groot dienblad met alle voorgerechten langs waar je uit kunt kiezen. Je kunt natuurlijk de rest van de avond van deze mezzes genieten, maar wij besloten na de meatballs (aanrader!) voor een hoofdgerecht te gaan. Omdat het personeel zó overtuigend was, koos ik iets wat ik normaal snel zou overslaan: een beef stew of 'Stifado.' Dit is een stoofschotel van vlees met o.a. uitjes, tomaat en heel veel kruiden. Tot slot, hoe kan het ook anders, weer een dessert van het huis. 

Taverna Akrotiri
Bochali, 29100



Stis Gynekas tou Aleksi
Per toeval reden we op woensdagavond, toen we onderweg waren naar Akrotiri, langs dit prachtig uitziende restaurant. Het bleek erg lastig te achterhalen hoe dit restaurant heette (ze hebben alleen een bord buiten staan met een Griekse naam), maar uiteindelijk is het bij het maken van deze post toch gelukt. We reserveerden hier voor onze laatste avond en zaten hier tussen allemaal locals. Voor een kleine prijs van nog geen 30 euro aten we hier een onwijs lekker voorgerecht ('sweet envelope': filodeeg met daarin fetakaas en honing), twee voorgerechten (stuffed beef burger en rabbit uit de oven) en weer een nagerecht. Sfeervol restaurant, aardige mensen en goed eten: wat wil je nog meer?

Stis Geynekas tou Aleksi
Vanato, 29100

To Paradosiako
Erg populair op het eiland bleek To Paradosiako. Met twee vestigingen op het eiland heb je de keuze om te dineren in Alykes of in Zakynthos Stad. Zelf gingen we naar Alykes omdat we daar in een hotel verbleven. Dit restaurant biedt Griekse specialiteiten, gerechten van de grill, salades, vis en een aantal lekkere desserts. Je hebt er zelfs een aantal pizza's en pasta's. Het is het enige restaurant waar we voor een (veeeel te lekker) dessert van de kaart zijn gegaan. Ook het garlic bread vooraf en de bifteki burger waren heerlijk. Tip: reserveren! We reden hier elke avond in de rest van de vakantie langs en het zat altijd helemaal vol. 

To Paradosiako
Alykes 29090

Related posts

0 reacties