Hoe ga ik om met de huidige situatie - 7 maanden later

7 maanden geleden, toen het hele 'coronagedoe' allemaal net was begonnen, schreef ik hoe ik op dat moment met die hele situatie omgi...


7 maanden geleden, toen het hele 'coronagedoe' allemaal net was begonnen, schreef ik hoe ik op dat moment met die hele situatie omging. Volledig thuis gaan werken, geen/weinig uitstapjes mogen maken en de horeca die dicht ging: het was allemaal nog zó nieuw. Hoe ik er op dit moment bij zit, lees je vandaag.

Kantoor, wat is dat?
Het kantoorgebouw van mijn werk heb ik in al die tijd zo'n drie keer gezien. 'Gelukkig' had ik ook andere uitstapjes tussendoor als meelopen met een fotograaf en zelfs één keer een teammiddag, maar verder was - en is - het thuis, thuis en nog eens thuis. Toevallig vertelde ik mijn leidinggevende afgelopen week dat hoe hard ik ook in het begin riep dat ik het allemaal wel prima vond, ik er toch best lang over heb gedaan om uiteindelijk écht te wennen aan het thuiswerken. Het was echt een weg zoeken in welk ritme voor mij werkte. Inmiddels weet ik niet beter dan dat thuiswerken gewoon 'normaal' is, en moet ik er stiekem niet aan dénken dat ik elke ochtend die wekker om 6 uur af hoor gaan...

Heb ik ook weleens last van productieve dagen?
Tuurlijk zeg ik hierboven wel heel stoer dat ik het allemaal wel geregeld heb voor mezelf, maar er zitten genoeg dagen tussen dat ik naar mijn laptop zit te staren en er héél weinig werk verricht wordt. Of dat ik meer het huis aan het schoonmaken ben dan achter mijn laptop zit. Maar hé, dat is helemaal oké. Ik weet dat er altijd wel een andere dag komt waar ik wel taak na taak kan afvinken, of die 'verloren tijd' weer inhaal. Ik denk dat zolang je niet te streng voor jezelf bent, het uiteindelijk gemakkelijker wordt om dat soort dingen los te laten. 

Lijken alle dagen niet op elkaar?
Waar ik sommigen om mij heen nog wel eens hoor over dat 'elke dag op elkaar lijkt', moet ik toegeven dat ik probeer elke dag een soort 'herkenningspunt' te geven. Dat kan in de vorm van een uitstapje naar de supermarkt op dinsdagen, een specifieke work-out op maandagen, een bezoekje aan mijn ouders op woensdagen of misschien zelfs één van mijn favoriete maaltijden op donderdag- of vrijdagen zijn.

Daarnaast is af en toe vrij nemen ook wel echt een goede tip om even wat anders te doen. Dat kan een dag zijn, maar ook een aantal weken vakantie. Zelf had ik de vakantie eind september uiteindelijk echt héél hard nodig, en stiekem kwam deze echt wel een beetje te laat. Gelukkig ging het na die vakantie alweer stukken beter, en merkte ik dat ik ook weer meer energie kreeg. Ook nu heb ik vrije dagen in het vooruitzicht, en ondanks dat je weinig kunt ondernemen zijn dat toch wel weer dagen waar ik naar toeleef. 

Gaat de tijd niet langzaam? 
Aanvullend op bovenstaande hoor ik ook regelmatig dat mensen vinden dat de tijd langzaam gaat. Zelf verbaas ik me alleen maar over het feit dat we al bijna vier seizoenen hebben meegemaakt in deze 'thuiszit'-periode. Mijn verjaardag, die pas net voorbij was in het vorige artikel, voelt alsnog als vorige maand en het idee dat het over een maand alweer kerst en oud & nieuw is is ook onvoorstelbaar. Wel blijf ik moeite hebben met de 'gaten' die in het jaar zijn gevallen en nog gaan vallen. Zo zijn bijvoorbeeld de kermis, carnaval, naar het terras gaan, op vakantie gaan en verschillende festivals toch wel momenten die een jaar 'maken.' Het zal nu wel erg leeg gaan voelen...

Sporten, hoe gaat dat?
Ik heb er inmiddels al meerdere keren iets over gedeeld, maar ook sporten gaat nog steeds goed. In mijn vijfdaagse werkweek sport ik ook daadwerkelijk vijf keer in de week, en in mijn vierdaagse werkweek vier keer. Ik volg nog steeds de work-out plans van Pamela Reif en het geeft me een topgevoel als ik weer een paar video's heb gevolgd. Ik kan absoluut zeggen dat dit 'thuissporten' er in ieder geval voor heeft gezorgd dat ik weer lekkerder in mijn vel ben gaan zitten! Ook beginnen met sporten, maar nog niet zo gemotiveerd? In dit artikel deel ik mijn 5 tips om te beginnen met sporten.

Heb ik genoeg sociale contacten?
Ondanks dat je natuurlijk maar een klein aantal mensen per dag mag zien, probeer ik wekelijks ook wel met één/een paar vriendinnen af te spreken. Zo ben ik al naar een oude schoolvriendin in Gouda geweest, heb ik meerdere weken achter elkaar afgesproken om met een paar vriendinnen The Masked Singer te kijken, kletste ik via Facetime twee keer bij met een vriendin die iets verder weg woont, en is er ook een vriendin uit Breda op bezoek gekomen. Ook probeer ik iedere week met mijn vriend wat uitstapjes te maken én iedere week de horeca te steunen. Leuk én lekker!

Hoe gaat het met jou?

Related posts

0 reacties