Curaçao - Strand tips

Curaçao is hét walhalla voor strandliefhebbers. Of je nu houdt van een bountystrand met wit zand of juist een klein strandje in een baai: je...


Curaçao is hét walhalla voor strandliefhebbers. Of je nu houdt van een bountystrand met wit zand of juist een klein strandje in een baai: je haalt hier absoluut je hart op. In dit artikel vertel ik over zes van mijn favoriete strandjes op/bij het eiland. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!



Kleine Knip

Kleine Knip, ook wel Kenepa Chiki, is het kleine 'broertje' van de Grote Knip. Dat laatste strand is waar de meeste mensen heengaan. En oké, Kleine Knip is misschien niet zo 'bounty' als Grote Knip, maar wel een stuk rustiger en het is ook een plek waar veel locals heengaan (mits je het weekend zoveel mogelijk vermijdt dan). Als je een beetje geluk hebt, zie je zelfs (baby)schildpadden zwemmen - en dat geluk hadden wij! Je kunt op het strand ervoor kiezen je handdoek op het zand te leggen, maar je kunt ook bedjes en/of parasols huren. Verder zijn er geen voorzieningen op het strand aanwezig. 


Playa Piscado/Grandi
Toegegeven, dit strand verdient geen schoonheidsprijs. Je kunt op het eiland stranden vinden met meer helderblauw water en witter zand, maar dat neemt niet weg dat dit er echt een is die je móet bezoeken. Waarom? Schildpadden gegarandeerd! Vissers staan hier langs de stijger hun vangst schoon te maken en gooien de resten hiervan terug in de zee. Hier komen natuurlijk schildpadden op af. Vergeet dus zeker niet een goed snorkelmasker mee te nemen voor je naar dit strand gaat!

Klein Curaçao
Voor dit absolute nummer 1 strand - of eigenlijk: eiland - moet je wel een boottocht boeken, maar dan heb je ook iets. Het meest heldere water, het meest witte zand, en schildpadden in overvloed. Wat kan ik er nog meer over zeggen? Lees anders mijn artikel over Klein Curaçao eens; dagdromen is toegestaan :-)



Playa Lagun
Een iets drukker strand is Playa Lagun. Dit strand ligt in een kleine baai waar het water blauwer dan blauw is. Bovenaan de klif heb je verschillende restaurantjes waar je even een hapje kunt eten of iets kunt drinken. Vlak langs de rotsen kun je prima snorkelen en in dit stukje zee heb ik toch wel de meeste verschillende vissen gezien. Prachtig!

Mambo Beach
Het minst authentieke strandje, maar waar je wel de meest luxe voorzieningen hebt, is het aangelegde Mambo Beach. Omdat dit strand het dichtst bij ons resort (Kontiki) zat, zijn we hier twee keer naartoe geweest. Het is heerlijk toeven op de bedjes met parasols bij Cabana Beach, en de cocktails smaken ook erg goed. Toch raad ik je aan om ook de andere strandjes te bezoeken als je een auto gehuurd hebt!



Playa Jeremi
Als je écht naar een spot wil waar de locals komen, ga dan naar Playa Jeremi. Bij aankomst met de auto heb je bovenaan al een prachtig uitzicht met de cactussen en het helderblauwe water op de achtergrond. Dit strand heeft verder geen voorzieningen, dus neem genoeg water mee als je van plan bent om hier langere tijd te chillen. Het strand bestaat daarnaast voor het ene deel uit zand en het andere deel uit kiezels en stenen. 

Related posts

0 reacties