Curaçao - Een boottocht naar Klein Curaçao

Naast dat we het hele eiland wilden verkennen met de auto, werd onze interesse ook gewekt toen we van het bestaan van 'Klein Curaçao'...


Naast dat we het hele eiland wilden verkennen met de auto, werd onze interesse ook gewekt toen we van het bestaan van 'Klein Curaçao' hoorden. We besloten met Irie Tours een catamaran-tocht te boeken naar dit paradijselijke eiland. In dit artikel vertel ik je mijn ervaring...

Er zijn op Curaçao heel wat partijen die boottochten verzorgen naar Klein Curaçao. Zo heb je de keuze om met een luxe jacht, met een kleinere motorboot of dus met een catamaran te gaan. Wij kozen voor Irie Tours; deze was qua prijs het aantrekkelijkst én je kon kiezen voor een ophaalservice bij je resort.

Om iets over 7 (ja, je moet dus wel die ene keer in je vakantie wat vroeger je bed uit) haalt de bus je op. Deze gaat nog langs verschillende resorts voor je uiteindelijk bij het verzamelpunt La Costa Nostra aankomt. Na een kort introductiepraatje vertrekken de catamarans (ze hebben er twee) rond een uurtje of 8 richting de open zee. Je krijgt een klein ontbijt (broodje ham of kaas) en koffie of thee.Het eerste stuk met de catamaran is nog prima te doen, maar zodra je op open zee bent, begint de boot wel wat meer te schommelen en te 'klappen' op de hoge golven. Resultaat: bijna nergens op de boot zit of sta je écht comfortabel, en heel droog houd je het helaas ook niet. Voor de zeezieken adviseer ik zeker een reispilletje in te nemen voor vertrek. Mocht je die nu niet bij je hebben en word je alsnog overvallen door een misselijk gevoel op de boot, ga dan zéker niet binnen zitten en probeer in de richting te kijken van waar de boot heen gaat. Uiteindelijk heeft ons dat ook geholpen de boottocht net iets beter vol te houden.

Na een tocht van zo'n 1.5 tot 2 uur ben je die misselijkheid zo weer vergeten als je aankomt op het meest paradijselijke strand dat je ooit gaat zien. Echt waar, ik kan me niet herinneren dat ik ook zulk helder blauw water en wit zand heb gezien. Op het strand vind je verschillende hutjes waar je de schaduw kunt opzoeken. De andere organisaties die ook boottochtjes naar het eiland verzorgen hebben ieder hun eigen gedeelte. Gelukkig is er genoeg plek onder de hutjes van Irie Tours, want door de coronamaatregelen zorgt Irie Tours ervoor dat er maar maximaal 30 personen op de catamaran meegaan. 

Wat je op het eiland kunt doen? *Tromgeroffel....* héél weinig. Er is een vuurtoren en er ligt een oud scheepswrak, maar verder is het vooral lekker zwemmen, relaxen in de zon, Instagramfoto's maken en snorkelen (vergeet dan ook je snorkelmasker niet!) Om half 1 is er een barbecue lunch en krijg je een hamburger en een hotdog. Vanaf 12 uur is overigens ook de bar open en raad ik je zéker de zelfgemaakte cocktail aan! Omdat het leven onder water stiekem ook wel weet wanneer het etenstijd is, komen de vissen en schildpadden ineens veel meer tevoorschijn. Op een gegeven moment zwommen er zelfs zo'n 6 (baby)schildpadden rond 'onze' boot. Echt heel tof!

Na een ochtend en halve middag op het eiland word je tussen 14.30 uur en 15.00 uur weer opgehaald voor de terugreis. De spullen die je op het strand hebt liggen kun je eventueel laten ophalen door een apart bootje. Iets na drie uur start de terugreis, en wat ze ons al aan het begin hadden verteld bleek achteraf zéker waar: de terugreis is véél rustiger. Je kon overal relaxen op de boot zonder last te krijgen van misselijkheid door de hoge golven. Hoogtepunt was toch wel dat er op een gegeven moment dolfijnen naast de boot zwommen. Dit blijkt best uniek te zijn, en die konden we dus ook nog in onze zak stoppen!

Je komt na een uurtje varen weer terug bij La Costa Nostra waar je weer met de bus wordt teruggebracht naar je resort. Ik geloof dat wij al iets na vijf uur terug op de kamer waren, waardoor je dus nog wel even de tijd hebt om te relaxen en bij te komen van de dag (en de vroege wekker natuurlijk).

Ik vind een excursie naar Klein Curaçao absoluut een aanrader. Misschien is het handig om even zelf te kijken met welk type boot je dit het meest fijn vind, maar het eiland is zeker de moeite waard. Al is het maar om even helemaal tot rust te komen! Daarnaast is de bootcrew ook ontzettend gezellig en maken ze er echt een feestje van tijdens de tocht. Ook hebben ze goede tips voor als je toch last krijgt van misselijkheid én kun je snorkelmaskers lenen mocht je die van jezelf vergeten.

Related posts

1 reacties