Curaçao - Snorkelen met dolfijnen

Eind september werd mijn vriend 30, en het heeft aardig lang geduurd voor ik eindelijk een cadeau voor hem wist. Maar toen onze reis naar Cu...

Eind september werd mijn vriend 30, en het heeft aardig lang geduurd voor ik eindelijk een cadeau voor hem wist. Maar toen onze reis naar Curaçao eenmaal geboekt was, hoefde ik niet lang meer na te denken: snorkelen met dolfijnen bij de Dolphin Academy! In dit artikel vertel ik je er alles over...

The Dolphin Academy is onderdeel van het Curaçao Sea Aquarium. Zoals de naam al verklapt is dit dé spot waar de dolfijnen en hun trainers te vinden zijn. Waar de 'academy' vooral om bekend staat, is dat ze verschillende experiences aanbieden om zélf kennis te maken met de dolfijnen. Van een langs-de-waterkant-ontmoeting, tot zwemmen en snorkelen tot een duik in de open zee. Omdat ik toch wel iets extra's wilde dan alleen zwemmen, koos ik voor de 'Dolphin Snorkel.'

Ik hoor de dierenliefhebbers al meteen denken: 'maar dit is toch eigenlijk hartstikke zielig?' Dat vind ik bij de reguliere dolfinaria ook wel, maar hier worden de dolfijnen ontzettend goed verzorgd (met eigen ogen kunnen zien natuurlijk). Ze zitten niet in een klein bassin zoals bij andere dolfinaria, maar juist in hun natuurlijke 'lagune', waarbij de dolfijnen zelf de keuze hebben om terug te gaan naar zee. Er zijn meerdere doorgangen naar de open zee waar ze doorheen kunnen zwemmen wanneer ze willen! De focus bij Dolphin Academy ligt heel erg op het fysieke en mentale welzijn van de dolfijnen, en daarom worden er ook maar 2 tot 3 experiences van een ongeveer een halfuur per dag gepland om de dolfijnen niet te vermoeien.

Terug naar de Dolphin Snorkel. Toen we op vrijdagmiddag om 14.00 aankwamen, bleek dat er nog één ander stel was dat dezelfde experience had geboekt. Normaal gesproken zit je met zo'n 6 personen in een tijdslot, dus we hadden nu extra veel geluk dat we maar met z'n vieren waren. We hadden in eerste instantie onze eigen (full-face) snorkelmaskers mee, maar deze bleken niet geschikt te zijn om mee onder water te gaan. Gelukkig bieden ze bij de Dolphin Academy ook losse snorkels aan (deze zijn goed ontsmet). 

De dag begon met het passen van zwemvliezen, het kennismaken met de trainer en een uitleg. Van dat laatste onthield ik maar weinig, het was zòveel informatie in één keer dat ik alleen maar kon hopen dat de armbewegingen en handgebaren herhaald zouden worden zodra we in het water lagen. En dat moment dat je dus in het water stapt, is echt héél bijzonder: je komt ineens zò dicht bij die beesten! 

Ik merkte meteen dat het zwemmen - of eh.. boven water blijven - met zwemvliezen geen makkie is. De experience begint met het laten maken van foto's. Die foto's kun je na de experience kopen en je krijgt er dan twee (ééntje voor ieder persoon) afgedrukt en de rest van de foto's op een usb-stick. Na de foto's deden we de snorkelmaskers op, kregen we nogmaals een korte uitleg en toen kon het zwemmen én onder water (in tegenstelling tot de 'Dolphin Swim', waar je enkel boven water zwemt met de dolfijnen en eigenlijk weinig meekrijgt van het onderwaterleven) gaan beginnen. Ik vond het heel mooi om de dolfijnen zo vrolijk te zien; ik werd er zelf ook heel blij van!

Na in totaal anderhalf uur (gerekend vanaf binnenkomst tot weer naar buiten gaan) sta je weer buiten. Wat een onwerkelijke en speciale ervaring was dit zeg. Gelukkig hebben we alles ook nog op bewegend beeld, aangezien mijn vriend alles met zijn GoPro heeft gefilmd. Ben je dus in Curaçao en heb je zin om iets bijzonders te doen? Dan kan ik je deze Dolphin Snorkel experience zeker aanraden!

Related posts

1 reacties