7 x lekker ontbijten, lunchen en dineren in Budapest

Heb je een citytrip naar Budapest gepland? Dan krijg je na het zien en bezoeken van al die bezienswaardigheden vast trek! Ik ben nét terug ...


Heb je een citytrip naar Budapest gepland? Dan krijg je na het zien en bezoeken van al die bezienswaardigheden vast trek! Ik ben nét terug van een reisje naar de Hongaarse hoofdstad, en heb daarom mijn favoriete plekken voor ontbijt, lunch en diner op een rij gezet
Lunch en diner - Street Food Karaván

Op de eerste avond kwamen we nét aan in Budapest en was het eigenlijk wat aan de late kant voor een hele zware maaltijd. We waren dan ook op zoek naar een plek voor een snelle, lichte hap. Per toeval liepen we tegen de street food market Karaván aan, waar het er met alle lampjes en mensen heel gezellig uit zag. Je kunt hier bij verschillende food trucks allerlei lekkernijen halen, van wraps tot aan hamburgers, en van quesedilla's tot aan pad thai. Ben je op zoek naar een gezellige, maar relaxte sfeer en een snelle hap in de buitenlucht? Dan zit je bij Karaván dus zéker goed.

Street Food Karaván
Kazinczy utca, 18
1075 Budapest, HungaryOntbijt en lunch - Cirkusz Café
Voor de volgende ochtend hadden we alvast wat plekjes voor ontbijt opgeslagen die in de buurt zaten van onze Airbnb. Eén daarvan was Cirkusz Café, die ook op de review sites heel goed scoorde. En dat bleek! Want zowel het personeel was bijzonder vriendelijk en de pannekoekjes heerlijk! De dagen erna zagen we buiten zelfs een rij staan om plaats te kunnen nemen in het restaurant. Zorg er dus voor dat je op tijd bent... ;-)

Cirkusz Café
Dob utca, 25
1074 Budapest, Hungary

Diner - Pasta Bella Tesztabar
Ja, je bent in Hongarije, maar als je groot fan bent van de Italiaanse keuken: waarom zou je jezelf dan tegenhouden door bij een Italiaan te gaan eten? Dat bleek maar weer op onze tweede avond. We kwamen terecht bij het kleine en knusse restaurant Pasta Bella. Je vindt op de kaart niet eens de standaard pasta's, maar een aantal verrassende varianten. En dat voor een schappelijke prijs! Zeker een aanrader.

Pasta Bella Tesztabar
Dohány utca, 1b
1074 Budapest, Hungary

Ontbijt - Fluffy's Cafe en Brunch
Op steenworp afstand van onze Airbnb zat Fluffy's, waarbij de naam alleen al me doet denken aan zachte dingen. Dat beloofde veel goeds. Eenmaal aangekomen bleek dit zaakje heel klein, met ongeveer 3 tafels moet je hier wel snel bij zijn! Waarschijnlijk hebben ze in de zomer een groter terras met meer zitgelegenheid. Wij kozen de wafels, die rijkelijk bestrooid waren met fruit, siroop, suiker, slagroom of een andere topping naar keuze. Heerlijk ontbeten!

Fluffy's Cafe en Brunch
Dob utca, 46/a
1072 Budapest, HungaryLunch - Twentysix
Hoewel we eerst wilden lunchen of dineren bij het mega populaire Mazel Tov, bleek dit restaurant voor alle dagen dat we in Budapest waren, al volgeboekt. Op zoek naar iets soortgelijks dus. Al snel vonden we Twentysix, een heuse urban jungle waar het binnen dus ook daadwerkelijk 26 graden is. En wauw. Wát een interieur, wát een planten. Completely Instaproof, zou je kunnen zeggen. En een verrassende kaart, want het menu bleek te bestaan uit allerlei gerechten uit het Midden Oosten. Wij kozen ervoor om een aantal mezze's met elkaar te delen, en lékker dat het was! Omdat het buiten koud was, hebben we hier heerlijk kunnen opwarmen en kunenn genieten van al het moois om ons heen. Echt één van mijn favoriete plekjes tijdens de trip!

Twentysix
Király utca, 26
1061 Budapest, HungaryDiner - Vicky Barcelona
We zaten écht in een buurt met heel veel leuke café's en restaurants, want ook Vicky Barcelona was op steenworp afstand. De hele straat lijkt op een soort uitgaansstrip, met karaokebars, plekjes om wat te drinken, hamburgertenten en kleine clubs/discotheken. Vicky Barcelona zit helemaal aan het begin en wordt na etenstijd omgetoverd tot een uitgaansgelegenheid. Op de kaart? Veel (vega) tapas! Niet heel goedkoop, maar wel erg lekker en een leuke sfeer. Probeer vooral de hamburguesa en kipspiesjes eens!

Vicky Barcelona
Dob utca, 16
1072 Budapest, Hungary
Ontbijt en lunch - Franziska
Nog zo'n ontbijttopper is Franziska. Ze hebben zowel een locatie in Buda als in Pest. Naast dat het hier supermooi is ingericht, biedt de kaart ook de lekkerste smoothiebowls, pancakes, eigerechten en wafels. De sunshine bowl met fruit was echt goddelijk en het water loopt me nog steeds in de mond als ik eraan terugdenk. Zoek je dus nog een fijne plek voor ontbijt (of lunch, dat kan ook natuurlijk), ga dan naar Franziska.

Franziska - Pest
Rumbach Sebestyén utca, 3
1075 Budapest, Hungary

Related posts

0 reacties