5 plekken voor een goed ontbijt/diner in Madrid

Ik heb heimwee naar Madrid! De relaxte sfeer, de mooie straatjes maar vooral: het lekkere eten. Ik heb tijdens mijn paar dagen in de Spaanse...


Ik heb heimwee naar Madrid! De relaxte sfeer, de mooie straatjes maar vooral: het lekkere eten. Ik heb tijdens mijn paar dagen in de Spaanse hoofdstad een aantal fijne plekjes ontdekt voor ontbijt en diner. Welke dat zijn? Ik vertel het in deze post!

Je zult je misschien afvragen: heb je geen lunchtips? Helaas niet, want ik kwam donderdagmiddag pas na lunchtijd aan, vrijdag had ik 's middags een fietstocht geboekt en zaterdag heb ik wat tapas gegeten die helaas wat minder in de smaak vielen, dus echte tips daarvoor heb ik niet. Misschien wel goed om te weten is dat de lunch voor de Spanjaarden de meest uitgebreide maaltijd is. En op veel plekken in de stad kun je een (3-gangen) menu del día krijgen: dé lunchtip die je echt moet onthouden!


Ontbijt - Bucólico Café 
Ik had van tevoren wat ontbijtplekjes opgeslagen die op loopafstand zaten van mijn Airbnb. Eén daarvan was Bucólico Café. Bij aankomst rond een uurtje of tien stonden er al wat mensen buiten te wachten. Het bleek een hele populaire plek! Gelukkig hoefde ik maar ongeveer tien minuten te wachten voor ik een tafel toegewezen kreeg. Je hebt hier de keuze uit verschillende (koude en warme) koffies, sappen, sandwiches, toast én bowls. Ikzelf ging voor de açai-bowl met vers fruit en granola. Heerlijk verfrissend. En ook de jus d'orange en cappuccino smaakten heerlijk. Echt een aanrader - maar wees dus wel op tijd

Bucólico Café
Calle Barbieri 4
28004, MadridDiner - La Musa 
Veel Spanjaarden lunchen uitgebreid en nemen 's avonds nog wat tapas. Ik bleef erg lang zoeken op Google naar een lekker tapasrestaurant in de buurt, maar kwam toen toch terecht bij een restaurantje dat ik al eerder had opgeslagen: La Musa. Het restaurant heeft twee vestigingen in de stad: eentje in de wijk La Malasaña en eentje in de wijk La Latina. Bij La Latina heb je zelfs regelmatig live-muziek! Ik bleef zelf alleen wat dichter in de buurt en wandelde naar La Malasaña, waar gelukkig nog een tafeltje voor me vrij was. Op de kaart staan wat tapasgerechten die net wat anders zijn dan anders. Ik ging voor de gehaktballetjes met tomatensaus, garnalen in tempurabeslag met avocado en de chicken dumplings. Stuk voor stuk heel erg lekker. Ik vond het bijna jammer dat ik niet meer eetlust had, anders had ik nog wel meer dingen willen proberen. Maar des te meer reden om nog een keertje terug te gaan... :-)

La Musa Malasaña                                    La Musa Latina
Calle de Manuela Malasana 18                Constanilla de San Andres, 12          
28004, Madrid                                           28005, MadridOntbijt - Zenith Brunch & Cocktails

Omdat ik veel positieve recensies had gelezen over Zenith en deze ook nog eens op 6 minuten loopafstand van mijn Airbnb zat, besloot ik hier op mijn derde dag te ontbijten. Het is een hippe zaak waar je ook coffee-to-to kunt halen. Het menu biedt enórm veel keuze: bowls, pancakes, toast, bagels en gerechten met ei. Als groot pancakes-fan ging ik voor de 'dulce de leche'-pancakes, met aardbeien, granola en vanille-ijs. Mijn ogen waren helaas groter dan mijn maag, want ik kreeg lang niet alles op. Maar lekker was het zéker. Zenith is echt een fijne plek om te ontbijten. Je hebt overigens ook vestigingen in Barcelona, Lissabon en Porto!

Zenith Brunch & Cocktails Valverde
Calle Valverde 28
28004, MadridDiner - Lateral
Een tipje van de fietstourguide: Lateral. Nee, het is misschien geen authentiek Spaans restaurant (je hebt er ook meerdere vestigingen van in de stad), maar voor een lekkere maaltijd ben je hier zeker aan het goede adres. Ik ging naar de Fuencarral-locatie. Het was er bij aankomst al druk, maar als soloreiziger heb je vaak wel geluk met een tafeltje. Wat ik al in de recensies had gelezen was dat de bediening niet heel erg de tijd voor je nam, en dat kan ik zeker beamen, maar maakte me er maar niet druk over. De pinchos met brie & jamon ibérico en met zalm & roomkaas waren namelijk heer-lijk. Ik nam er ook nog een salade met kip bij. Niet heel erg bijzonder, wel prima voor ernaast. Volgende keer ben ik ook wel benieuwd naar de andere pinchos en gerechten op de kaart!

Lateral Fuencarral
Calle Fuencarral 43
28004, Madrid
(ook vestigingen Arturo Soria, Milaneses, Galileo, Caleido, Castellana 42, Castellana 89, Fleming, Velázquez, Santa Ana, Ponzano en Caná)Ontbijt - Ojalá
Op mijn laatste dag was ik in alle vroegte opgestaan om naar de El Rastro vlooienmarkt te gaan. Ik wilde ook weer op tijd terug om nog ergens in de buurt van mijn Airbnb een ontbijtje te scoren. Het originele plan was Lolina Vintage Café, maar toen ik daar om 10 uur 's ochtends langs liep waren ze pas nét bezig met de rolluiken omhoog halen. Ik wilde toen eerst een extra wandelrondje maken, maar toen kwam ik terecht bij Ojalá, en ik wist dat ik daar eerder over had gelezen (pas later zag ik dat Ojalá van dezelfde eigenaren is als La Musa). Daar zag ik al wel mensen zitten, dus ging ik er ook zitten aan een tafeltje. Goede keuze, want de pancakes die ik hier op heb waren misschien nog wel lekkerder en kreeg ik wel helemaal op. Ook hele vriendelijke bediening! En: ze hebben er zelfs een heus binnenstrand ;-)

Ojalá
Calle de San Andrés 1
28004, Madrid

Related posts

0 reacties