11 lekkere plekken om te ontbijten/lunchen/dineren in New York

New York (of eigenlijk: de gehele VS) heeft een hoop fastfoodketens waar je uit kunt kiezen om een maaltijd te nuttigen. Niet voor iedereen ...


New York (of eigenlijk: de gehele VS) heeft een hoop fastfoodketens waar je uit kunt kiezen om een maaltijd te nuttigen. Niet voor iedereen even fijn. Daarom wilde ik tijdens onze trip naar New York wat beter zoeken voor leuke restaurantjes waar je lekker kunt eten. Ik heb mijn favorieten op een rij gezet!


Diner - Briciola

Wie van de Italiaanse keuken houdt, zit bij Briciola goed. In dit piepkleine, maar gezellige restaurantje serveren ze naast de reguliere kaart ook nog een aantal 'specials.' Wij kozen voor een burrata met ham (buiten de kaart om) en twee goed gevulde pasta's. Het was de eerste maaltijd in New York, dus waar we in eerste instantie bang waren voor (te) grote porties, viel dat hier reuze mee. Gewoon een prima en smaakvol bord pasta. Én ook nog eens gezellig zitten ook! Let wel: alcohol is over het algemeen in heel de VS aan de prijzige kant. Wij dronken hier twee wijntjes van ieder 14 dollar per glas. Die prijs is hier heel normaal, maar daarom kozen we wel slechts enkele restaurants uit waar we een wijntje wilden drinken naast het eten.

Briciola
370W 51st St
NY 10019-6403Lunch - Nom Wah Tea Parlor
Middenin Chinatown vind je Nom Wah Tea Parlor. Op de ruiten pretenderen zij die eerste Dim Sum Parlor van Chinatown te zijn, en dat bleek ook wel aan de populariteit van het restaurantje. Er stond namelijk best een rij met mensen buiten! Gelukkig is dit niet een restaurant waar je urenlang aan het tafelen bent, dus wij hebben hooguit een kwartier gewacht voor ons een tafeltje werd toegewezen. Op de kaart staan verschillende dim sum-gerechten en wij besloten er een aantal te delen. Als groot dim sum-liefhebber kan ik beamen dat alles wat we bestelden héérlijk was en dit zeker een aanrader is voor als je in Chinatown iets om te lunchen/snelle hap zoekt. Toppertje!

Nom Wah Tea Parlor
13 Doyer St
NY 10013-5104Diner - Toloache
We merkten dat we al meerdere keukens aan het uitproberen waren, dus why not add Mexican to the list? We belandden na het lezen van een aantal positieve reviews bij Toloache. Op de kaart? Taco's, quesedilla's, burrito's en allerlei andere Mexicaanse gerechten. Wij kozen de quesedilla's, en waren in tegenstelling tot de oh zo bekende grote porties in de VS, nu toch wel wat verbaasd. Het was wat weinig voor wat je betaalde (al is dat op veel plekken in New York wel het geval), maar gelukkig hadden we geen grote honger en was het wel heel smaakvol. We namen daarom nog churro's als nagerecht. Ondanks de redelijk kleine porties, zit je hier wel heel leuk. Heb je dus niet zo'n grote trek, dan is dit restaurant ideaal!

Toloache
205 Thompson St
NY 10012-1304 Lunch/Koffie - Two Hands
Bij Two Hands zijn we twee keer geweest. Eén keer in Brooklyn voor een koffietje en de andere keer in Chinatown voor een lunch. Je kunt hier voor beide dingen prima terecht, al heeft de ene vestiging een uitgebreidere menukaart dan de andere vestiging. Wij konden bijvoorbeeld op de locatie in Chinatown kiezen uit drie gerechten op de lunchkaart. Maar: daarmee waren onze gerechten misschien wel de gezondste die we de hele trip gegeten hebben! Zeker een aanrader voor als je op zoek bent naar iets gezonds tusendoor.

Two Hands Williamsburg                    Two hands Nolita
262 Kent Ave, Brooklyn                      164 Mott St
NY 11249                                            NY 10013

Diner - Empanada Mama
Met dim sum maak je mij blij, maar met empanada's misschien nog wel meer. Hoe leuk dat er in New York een volledig restaurant aan deze Zuid-Amerikaanse hapjes is gewijd? Omdat de empanada's best groot zijn, vonden we het leuk om er met z'n tweetjes 6 te delen. In feite heb je dan dus per persoon drie hele empanada's op, wat genoeg is om de grootste trek te stillen (en daarnaast zijn ze goed gevuld). Allemaal ontzettend smaakvol, en veel verschillende vullingen om uit te kiezen. Spinazie en kaas, pork, chicken, beef... echt van álles. Heel erg leuk om dit een keer geprobeerd te hebben. 

Empanada Mama
765 9th Ave
NY 10019-6333Lunch - Blank Slate
Op zoek naar een lunchtentje vlakbij Grand Central kwamen we terecht bij Blank Slate. Het zaakje zit in een niet zo drukke straat, waardoor je hier ook misschien niet zo snel voorbij komt. Ook voor ons duurde het even voor we iets hadden gevonden naar onze smaak ;-) Op de kaart staat voor ieder wat wils, verschillende belegde sandwiches bijvoorbeeld. En laat dat nou precies zijn waar we naar op zoek waren. De sandwich met mozzarella en avocado ging er heel goed in. En ook opnieuw weer een tentje met een relaxte sfeer. Prima voor de lunch dus!

Blank Slate
941 2nd Ave Ofc 1
NY 10022-7743Ontbijt - Grind the NYC Coffee Shop
Omdat we geen ontbijt bij het hotel hadden genomen, gingen we iedere ochtend op zoek naar een ontbijtplekje. En dat bleek nog best een uitdaging. Want met rammelende magen wilden we niet iedere ochtend langer dan een halfuur lopen/reizen voor een lekker ontbijt. Gelukkig zat Grind niet zo ver van ons hotel, en toen we nutella american pancakes als 'voorbeeldgerecht' op de toonbank zagen liggen, waren we direct verkocht. Daarnaast serveren ze hier ook nog eens heerlijke koffie :-)

Grind The NYC Coffee Shop
602 9th Ave
NY 10036-3731Ontbijt - Vanilla Gorilla
Nog zo'n fijne plek voor goede koffie en ontbijt is Vanilla Gorilla. Je hebt hier naast sandwiches met verschillend beleg, ook pastrami croissant rolls, die er heerlijk uit zagen. Maar de sandwich met chicken smaakte ook al heel goed. Probeer hier ook zeker de Vanilla Latte, want die was écht heerlijk. 

Vanilla Gorilla Café
332W 44th St
NY 10036-5419 

Lunch - NewsBar
Tijdens het wandelen over de ellenlange 5th Avenue kregen we toch best wel wat trek, maar vind hier maar eens een lekker lunchtentje dat géén grote keten is. We besloten daarom bij de Universiteiten wat zijstraten in te lopen, en kwamen zo terecht bij NewsBar. In eerste opzicht een wat rumoerige/onoverzichtelijke zaak, maar eigenlijk juist heel fijn dat je rustig aan een grote sta-tafel de kaart kan bekijken waarna je wat kunt bestellen. Op de kaart vind je een hoop verschillende sandwiches welke je naar eigen keuze kunt aanvullen met chips of salade. Smaakte weer goed!

NewsBar
107 University Pl
NY 10003-4523Diner - Totto Ramen
Toegegeven, ik ben niet de grootste ramen-liefhebber, maar de vriendin met wie ik was én de positieve recensies overtuigden me toch om naar Totto Ramen te gaan. Eenmaal binnen besloot ik toch in alle voorzichtigheid nog niet te kiezen voor een ramengerecht, want de chicken teriyaki met rijst trok mijn aandacht. Uiteraard begonnen we met wat gefrituurde dim sum, waarna we onze hoofdgerechten kregen. En voor de prijs die je hier betaalt is het echt zéker niet slecht. Ik heb zelden zulke smaakvolle kip gegeten, en ook mijn reisgezelschap vond de ramen super. Verwacht overigens niet dat je hier lang aan het tafelen bent. Net als op veel andere plekken in New York is het vaak 'even eten, en weer verder.'

Totto Ramen
464W 51 St between 9th & 10th Ave
NY 10019-6517 

Diner - Norma
De meest uitgebreide maaltijd vond plaats op onze laatste avond, bij het Italiaanse restaurant Norma. Je wordt hier vriendelijk ontvangen én het restaurant ziet er ook nog eens sfeervol uit. De bruschetta vooraf smaakte super en de pasta alla norma deed zeker niet onder aan de variant die ik afgelopen zomer zelf een keer op Sicilië gegeten heb. Om nog een beetje extra uit te pakken sloten we af met tiramisu, en ook daar was niets op aan te merken. Wat langer getafeld dan normaal, en zeker niet goedkoop, maar wel heel erg lekker en gezellig!

Norma - Gastronomica Siciliana
438 3rd Ave at 30th St
NY 10016-6040


Related posts

0 reacties