Must visit in Barcelona: het Moco Museum

Toen ik afgelopen weekend in Barcelona was, heb ik het Moco Museum bezocht. Je hebt hier toevallig ook een vestiging van in Amsterdam, maar ...


Toen ik afgelopen weekend in Barcelona was, heb ik het Moco Museum bezocht. Je hebt hier toevallig ook een vestiging van in Amsterdam, maar deze in Barcelona is sinds oktober vorig jaar geopend. Mét werken van onder andere Banksy, Andy Warhol, Keith Haring en KAWS.

Als je het steegje inloopt waar het Moco Museum in Barcelona zich bevindt, waan je je al in heuse kunstsferen. Ook het Picasso Museum zit in deze steeg en de rode hartjesballonnen bij het Moco Museum vallen hier extra op (ik weet niet of ze hier altijd buiten staan, maar toen ik er was in ieder geval wel). Een kaartje om binnen te komen kost tussen de € 15,- en € 17,50, afhankelijk van het tijdstip waarop je komt. Ik was hier op zondagochtend om 10:15, zodat ik in alle rust van het museum kon genieten. Je kunt tijdens je bezoek een audiotour afspelen, maar ik koos ervoor om de teksten bij de kunst te lezen.Het interieur van het museum is prachtig. Heel minimalistisch, licht en modern, maar ook nog met oude stenen elementen en bogen. Je begint bij de benedenverdieping waar werken hangen van onder andere Keith Haring, Andy Warhol, Hayden Kays en een gigantisch kunstwerk van Takashi Murakami. Je gaat hier vrij snel doorheen, waarna je uiteindelijk met de trap omhoog gaat en daar allereerst in een ruimte komt met werken van KAWS.En dan het gedeelte waar ik stiekem wel een beetje voor kwam: Banksy. Zijn meest bekende - Girl with Balloon - hing hier en ook Home Sweet Home was in dezelfde ruimte te bewonderen. Heel gaaf! In de andere bovenruimtes hangen nog werken van Guillermo Lorca, teamLab en er is een lichtruimte van Studio Irma.Aan het einde van het museum kom je in een giftshop met alléén maar hebbedingetjes. Telefoonhoesjes, magneten, kaarten, boeken, linnen tasjes, koffiebekers, notitieboekjes, truien, petten.. you name it. Ik ging voor een magneetje met de tekst 'If your dreams don't scare you, they aren't big enough', omdat dit toch wel een beetje symbool stond voor de reis die ik op dat moment aan het maken was. Een beetje eng en spannend in het begin, maar wel een grote droom om een keer alleen op reis te zijn :-)

Related posts

0 reacties