3 x lekker tapas eten in Barcelona

Ik ben nét teruggekomen van een soloreisje naar Barcelona. Het waren vier heerlijke en zonovergoten dagen, en uiteraard kon ik de vele Spaan...

Ik ben nét teruggekomen van een soloreisje naar Barcelona. Het waren vier heerlijke en zonovergoten dagen, en uiteraard kon ik de vele Spaanse tapasrestaurants daarbij niet overslaan. Vandaag zet ik drie van mijn favo tapasbars en -restaurantjes in Barcelona op een rij!Elsa Y Fred

Dit restaurantje ligt vlakbij het gigantische Ciutadella Park, dus mocht je net een dagje in het park gehangen hebben, dan is dit de ideale 'in de buurt'-hotspot waar je terecht kunt voor tapas. Elsa Y Fred heeft een paar tafeltjes buiten staan, en ook binnen is het niet heel groot. Zeker reserveren dus! Op de kaart vind je een 'vast' menu aan tapas, maar ook heb je de keuze uit een aantal seasonal tapas. De gerechtjes zijn net allemaal wat authentieker dan je normaal gesproken bij tapas zou verwachten. Omdat ik 's middags best laat had geluncht, koos ik nu voor de grilled squids en de burrata met tomaat, én een lekker rood wijntje erbij. Ondanks dat het samen een bijzondere combinatie was, vond ik beide gerechtjes erg smaakvol. Echt een mega aanrader!

Elsa Y Fred
Carrer del Rec Comtal, 11
08003 BarcelonaBastaix
Bij Bastaix was ik al een paar keer voorbij gelopen, maar iedere keer zat het minuscule restaurantje helemaal vol. Noem het dus gerust een tapas'bar' waar slechts voor een beperkte hoeveelheid aan mensen plek is (opnieuw, reserveren is dus een must). Ik kwam hier voor de derde keer aan en ja, drie keer is écht scheepsrecht, want nu kreeg ik een plekje aan de hoge bartafels. Je kunt hier overigens ook goed terecht voor een wijntje. Ik bestelde 3 tapasgerechtjes, een foccacia, patatas bravas en chicken wings, maar de kaart heeft nog zóveel meer keuze! Ik heb echt genoten van de tapas en de wijn terwijl er een briesje door de stalen constructie heen waaide. Topzaakje!

Bastaix
C/Ases 5, Fossar de les Moreres
08003 BarcelonaCasa Lolea
Welke wijn- en sangrialiefhebber kent ze niet: de opvallende en feestelijke gestipte Sangriaflessen van Lolea. Toen ik erachter kwam dat er een heus tapasrestaurant zat in Barcelona waar deze sangria dus vandaan komt, móest ik daar natuurlijk wel heen. Ondanks dat ik redelijk op tijd kwam (19.30), zat het er toch al helemaal vol. Gelukkig kon ik uiteindelijk plaatsnemen aan een tafel die een uur later was gereserveerd. Op de kaart vind je drankjes die met verschillende varianten van de Lolea-Sangra gemixt zijn. Zelf koos ik de Lolea White met citrus, chardonnay, druif en een hint van vanille en ik vond 'm heer-lijk. Van de menukaart ging ik voor 3 'montaditos',  een sea food salad, brie en een mini burger. Het waren vooral de miniburger en de brie die ik zéker kan aanraden. Als dessert koos ik een homemade chocolate cake, die was ietwat aan de droge kant maar ik kon wel proeven dat deze zelfgemaakt is.

Casa Lolea
Carrer de Sant Pere Mès Alt, 49
08003 Barcelona

Related posts

0 reacties