We deden iets heel onverwachts op Valentijnsdag...

Waar je in deze tijd maar weinig andere dingen kunt doen dan  wandelen, wandelen en nog eens wandelen (en oké: een ritje supermarkt tussendo...

Waar je in deze tijd maar weinig andere dingen kunt doen dan wandelen, wandelen en nog eens wandelen (en oké: een ritje supermarkt tussendoor), was het dit jaar érg lastig om iets leuks te bedenken voor Valentijnsdag. Maar waar mijn vriend me mee verraste, had ik nooit verwacht...

Hoewel ik normaal gesproken deze dag van de liefde liever oversla, was het dit jaar net zo leuk om er wél iets van te maken. We leven toch al in een moeilijke tijd en ik vind dat je van iedere gelegenheid wel een klein feestje mag maken. Ik had daarom wat lekkere broodjes in huis gehaald, dekte de tafel mooi op en samen met mijn vriend genoot ik op zondagochtend van een heerlijk en uitgebreid ontbijt.

Zelf was hij ook al sinds woensdag bezig over de verrassing die hij voor mij had. En voor wie mij niet goed kent: ik heb echt een hekel aan verrassingen. Ik houd er gewoon niet zo van als ik niet weet wat me staat te gebeuren denk ik. Zondag probeerde ik er wat hints uit te peuteren, maar verder dan dat het in Rotterdam zou zijn, we om 17.00 weg moesten en we voor de zekerheid een mondkapje mee moesten nemen, kwam ik niet. Hij vertelde me alleen maar dat ik het echt wel heel leuk en origineel zou vinden.

Rond 5 stapten we in de auto en onderweg kreeg ik nog wat hints. Het zou te maken hebben met BN'ers/influencers, we konden absoluut niet te laat komen en het zou ongeveer een uur duren. Wat kon dat nou in vredesnaam zijn? In tijden van corona!? Waar je al wordt weggestuurd als het te druk is op het ijs, of in het bos? Het kon in ieder geval geen optreden of voorstelling zijn, het kon geen etentje zijn, en dingen als de bios, sauna en een strandwandeling had ik ook al lang weggestreept.

Bij het laatste stoplicht voor de locatie verklapte mijn vriend het: we gingen naar Loogman Carwash. Mijn goede zin zakte stiekem wel een beetje weg, maar dat had alles te maken met dat we in december ook naar een autowasstraat in kerstthema gingen, maar dat was een enorme tegenvaller. Daarnaast had ik geen idee wat daar zo interessant kon zijn, maar hij verzekerde me dat het einde spectaculair zou worden, en helemaal niet iets wat ik zou verwachten. Tijdens het wachten op de autowasbeurt (want dat is toch waar je denkt voor te komen :-p), stonden verschillende crazy drag queens ons op te wachten met een mierzoet, maar lekker blauw drankje. Toen werd ook verklapt dat we in de stofzuighal zouden eindigen met een optreden van niemand minder dan Rolf Sanchez. Toevallig was een andere carwash-vestiging in Amsterdam onlangs gebruikt voor de release van het nieuwe album van Famke Louise, die vanavond in Rotterdam ook aanwezig zou zijn.

Na het drankje en de wasbeurt werd mijn auto ook van binnen gereinigd (het was hard nodig) en werden we tijdens het wachten door één van de medewerksters uitgedaagd zoveel mogelijk vragen over elkaar goed te beantwoorden. Na deze love-challenge werden we geleid naar de hal waar je normaal gesproken handmatig je auto kunt stofzuigen, maar wat nu zou dienen als podium voor het optreden. Bij aankomst kregen we weer van twee andere drag queens een goodiebox vol met dingen gerelateerd aan de liefde: een doosje verse oesters, twee flesjes wijn en aardbeien met chocolade. Vooral die laatste twee vielen goed in de smaak :-)Het wachten op het optreden duurde iets langer dan verwacht, omdat er 5 shifts waren waarvan de vorige was uitgelopen, en de shift na ons erbij werd gevoegd. Toen iedereen eenmaal zijn auto had geparkeerd, en we recht tegenover Famke Louise stonden, begon Rolf Sanchez met zijn opreden. 'Más, Más, Más', 'Pa Olvidarte' en ook zijn nieuwste hit 'Ven Ven' kwamen voorbij, en het voelde heel even alsof corona niet bestond. Rolf wist de mensen zelfs vanuit de auto te entertainen en je merkte dat de feeststemming er héél goed in zat. Wie kan nu zeggen dat 'ie een concert(je) heeft meegemaakt, in toch wel de strengste lockdown tot nu toe?

Een onverwachte, maar onwijs leuke verrassing die ik niet snel ga vergeten. Nu ben ik stiekem wel benieuwd: wat hebben jullie gedaan met Valentijn?

Related posts

0 reacties