Curaçao - Restaurant tips (DEEL 1)

Tijdens ons verblijf in Curaçao zijn we vrijwel iedere avond op pad gegaan om lekker te dineren. We hadden immers beschikking over een auto....

Tijdens ons verblijf in Curaçao zijn we vrijwel iedere avond op pad gegaan om lekker te dineren. We hadden immers beschikking over een auto. Welke restaurantjes we allemaal hebben ontdekt èn welke ik echt aanraders vind, lees je in dit artikel.


Karakter Curaçao

Laat ik beginnen met meteen de favoriet van de vakantie: Karakter. Je moet er even een stukje voor rijden, maar dan heb je ook iets. Je komt aan bij de slagbomen van een appartementenwijk/park en als je zegt dat je voor Karakter komt, kun je gewoon naar binnen. Het restaurant ligt aan het water en is prachtig verlicht met tientallen kleine lampjes. Je zit aan tafel letterlijk met je voeten in het zand. We gingen zelf voor het menu, met vooraf een 'Seacuterie', oftewel een bord met daarop verschillende soorten vis. Als hoofd namen we de vangst van de dag, en dit was Red Snapper. Ik nam tot slot als nagerecht de cheesecake, die echt precies genoeg was (ik kan nogal vol zitten als ik een voor- en hoofdgerecht heb gehad). Ook de koffie crème brûlée die mijn vriend nam vond hij super! Je moet er wel wat meer geld voor leggen dan bij andere restaurants, maar dit is het uitzicht, de sfeer en het eten meer dan waard!

Karakter Curaçao
Coral Estate, Rif St. Marie
St. Willibrordus, CuraçaoFort Nassau
Nog zo'n pareltje is restaurant Fort Nassau. De naam verklapt het al: het restaurant is op een fort gebouwd. Als je hier plaatsneemt heb je een adembenemend 360 graden-uitzicht over Willemstad. We kozen het 'Tasting Menu', dat bestaat uit gerechten gemaakt van lokale producten. Wat ons opviel is dat het personeel deze kaart niet meteen geeft, maar dat je er echt om moet vragen. Zeker doen! Vooraf hadden we een voorgerecht bestaande uit twee keer zeeduivel, watermeloen (het normale voorgerecht bestaat ook nog uit kip, maar vanwege de allergie van mijn vriend besloten we twee keer de zeeduivel te nemen). Als hoofdgerecht krijg je gegrilde picanha en als dessert hadden we een heerlijke ginger & pisang ambon crème brûlée. Ook dit is zeker een aanrader!

Fort Nassau
Fort Nassauweg
Willemstad, CuraçaoBijBlauw
In de hippe Pietermaai-buurt in Willemstad vind je BijBlauw, dat je goed kunt herkennen aan haar gekleurde gevels. BijBlauw is ook een boutique hotel, maar je kunt er dus ook een hapje komen eten. Je kunt hier kiezen voor een menu, maar ook à la carte gerechten bestellen. Wij gingen voor dat laatste. Ik nam de kabeljauw, die echt héérlijk zacht was. Een bijzondere combi ook met de (volgens mij) chorizo. Het nagerecht was toch wel het lekkerst van de vakantie, met de naam 'Chocoloco' hoef ik als chocoladeliefhebber vast niet nog duidelijker te maken dat dit écht smullen was. 

BijBlauw
82-84 Kaya Wilson Godett
Willemstad, CuraçaoEl Gaucho
Voor de echte steakliefhebbers onder ons zijn er een aantal goede (argentijnse) restaurants en steakhouses te vinden op het eiland. Eén daarvan is El Gaucho. Het lijkt wel of we precies de restaurants uitkiezen met uitzicht, want ook hier kijk je weer uit over het eiland. Bij El Gaucho is de prijs weer wat vriendelijker, want voor omgerekend 30 euro heb je hier een driegangenmenu, bestaande uit een 'stòba'-taco (taco met stoofvlees), een gigantisch stuk varkenshaas met frietjes en een dessert (ik koos chocoladeijs). Je kunt je stukje vlees, vis of burger natuurlijk ook à la carte bestellen. 

El Gaucho
620, Rooi Santu
Jan Thiel, Curaçao


Chill Beach Bar & Grill
Iets dichterbij ons resort: Chill Beach Bar & Grill (hier hadden we dan ook geen auto voor nodig). We schrokken nogal van de drukte door happy hour, dus als ik je één advies mag geven is dat je hier beter buiten de happy hours om een hapje kunt gaan eten. De uitstraling van deze bar/grill is daarentegen fantastisch; er hangen talloze houten plankjes met bedrijfsnamen. Ook werd ons een (picknick)tafeltje toegewezen waarbij we bijna met onze voeten in de zee zaten. Het menu is niet heel lastig en heeft voor iedereen die van de grill houdt wel iets lekkers ertussen zitten. Ik koos voor de gambaspies, die voor je opgehangen wordt aan één van de ijzeren stangen boven je tafel. Hoe leuk! En ze waren nog lekker ook :-) Een rumoerige tent (met happy hour dan), maar wel een fijne plek en lekker eten.

Chill Beach Bar & Grill
Bapor Kibrá
Willemstad, Curaçao

Stay tuned voor deel 2!

Related posts

0 reacties