Curaçao - Ons verblijf

Een hele tijd terug schreef ik al over dat ik zó'n trek had in een cocktail. Niet wetende dat die inderdaad ein-de-lijk ging komen. En n...

Een hele tijd terug schreef ik al over dat ik zó'n trek had in een cocktail. Niet wetende dat die inderdaad ein-de-lijk ging komen. En nee, niet op een regenachtig strand, maar op zonovergoten Curaçao! Het was nog even spannend of we er wel heen konden, maar 28 september vertrokken we. Waar we verbleven? Dat lees je in dit artikel! 

De afgelopen maanden zijn we meerdere keren op bezoek geweest bij het reisbureau. Het originele plan was om eind september af te reizen naar Florida, maar al snel werd duidelijk dat dat 'm niet ging worden. Toen kwam al snel Curaçao naar boven, want dit land was eigenlijk niet meer 'teruggekleurd' naar code oranje sinds dat het weer open was, in tegenstelling tot veel landen binnen Europa. En een beetje nazomeren, daar was ik stiekem wel aan toe. We bekeken de beschikbare resorts in Curaçao en boekten uiteindelijk slechts 9(!) dagen van tevoren de reis naar (onze favoriet) het mooie Kontiki Beach Resort. Eerlijk is eerlijk, dit resort is wat aan de prijs en zonder de korting weet ik niet eens of we het hadden gedaan, maar de prijsdaling was zò aantrekkelijk dat het voor ons als een unieke kans voelde. 



En echt guys, als je hier na een lange vlucht van 9,5 uur aankomt: freakin' paradise. Bij aankomst wordt je bij de receptie hartelijk ontvangen met een verse kokosnoot met een rietje. Vervolgens brengt één van de medewerkers je met een tuktuk naar je koele kamer. En ik zeg koel, want daar ben je écht wel aan toe zodra je die hitte van buiten voelt. De kamers zijn ontzettend ruim, beschikken over een bad en een douche en een veranda (als je beneden zit) en een balkon (als je boven zit). In hetzelfde 'gebouw' zitten nog drie andere kamers. Als je beneden zit kun je soms best wel last hebben van de geluiden boven (oordoppen zijn dus geen overbodige luxe), maar dit weegt echt niet op tegen alle voordelen van het resort. Ook krijg je de inhoud van de minibar gratis, ontvang je een strandtas en kun je de hele trip gebruik maken van een lekkere badjas en slippers. 

Toen we de volgende ochtend wakker werden, bleek dat onze kamer recht aan het zwembad zat, én dat de zon regelmatig op onze veranda zou schijnen. Ideaal als je natte handdoeken of kleding wil laten drogen, of om gewoon een lekker wijntje te drinken op de rotan stoelen. Overigens ook handig om te weten: de vier zwembaden zijn gevuld met zout water, en je hoeft hier  's ochtendsvroeg écht geen handdoekje te leggen om verzekerd te zijn van een zwembadbedje. Het kwam namelijk in deze tijd best vaak voor dat we het hele zwembad (dat grensde aan onze kamer) voor onszelf hadden! Reis je in een wat drukkere periode, dan zijn er alsnog bedjes in overvloed :-)


Op loopafstand van Kontiki vind je het populaire Mambo Beach. Normaal erg bruisend en vol hippe beachclubs, maar door de maatregelen was er tijdens ons verblijf veel gesloten. Je kunt gelukkig prima een hapje eten (zowel ontbijt, lunch als diner) bij Mood Beach of een cocktail drinken op het strand bij Cabana Beach. Verblijf je op Kontiki, dan worden de strandbedjes vooraan op Cabana Beach iedere dag tot 11.00 'vast' gehouden. Gelukkig kwam het niet vaak voor dat het hele strand vol lag, dus ook hier hoef je niet per se voor 11.00 uur te staan. 



Wanneer je een beetje verder loopt op Mambo Beach, heb je nog een aantal restaurants waar je kunt eten. Ideaal als je geen huurauto hebt en in de buurt een hapje wil eten (al raad ik een huurauto wel aan!) Onze favorieten op Mambo Beach waren Hemingway en Chill & Grill. Houd je van sushi? Dan kun je op maandagen en donderdagen all-you-can-eat sushi eten bij Origami Sushi (onderdeel van The Greenhouse). Deze zit bovenop de boulevard. Ook worden er op het gedeelte van Cabana en Mood Beach verschillende activiteiten georganiseerd, zo heb je een 'Date Night', een strandbarbecue en een vis- en steakmarkt.



Ook gratis voor gasten van Kontiki: de Blue Maxx Healthclub. Ik hoor je denken: "waarom zou je gaan sporten op vakantie!?" maar sinds ik begin juni volop aan beweging en work outs doe, is het juist wel lekker om hier je dag te beginnen. Je krijgt daarnaast ook een koud flesje water en een handdoek, en de sportschool zelf is ontzettend luxe! Natuurlijk had ik ook weer niet zòveel sportkleding bij me om daar fris in te blijven sporten. Daarom haalde ik handwasmiddel bij de supermarkt en heb ik 3 keer in de badkuip een handwasje gedaan. Drogen ging makkelijk over de reling van onze zonnige veranda.

Al met al is het echt een superverblijf gehad op Kontiki. Het personeel is superbehulpzaam en vriendelijk, en ze doen er alles aan om je vakantie onvergetelijk te maken. Well, it sure as hell was!

Related posts

1 reacties