4 tips voor een zonnig weekendje in Maastricht

Afgelopen weekend was ik weer eens in het zonnige zuidelijke Maastricht te vinden. Een vriendin van me heeft daar vier jaar lang gewoond, ...

Afgelopen weekend was ik weer eens in het zonnige zuidelijke Maastricht te vinden. Een vriendin van me heeft daar vier jaar lang gewoond, maar gaat binnenkort Limburg verlaten voor Leiden. Om nog heel even van Maastricht te genieten, gingen we er afgelopen weekend weer naartoe én ontdekte ik weer wat leuke plekjes.


Noon

Hoewel de meeste mensen die als toerist komen naar Maastricht vaak belanden op het Vrijthof of aan de kant van het centrum, is het aan de kant van de wijk 'Wyck' ook héérlijk om te zitten. Aan het water kun je terecht bij het gloednieuwe 'NOON. Op een zonnige dag als afgelopen zaterdag zit het hele terras van deze hippe tent bomvol (wel hielden ze uiteraard rekening met de afstand). Je kunt bij NOON terecht voor een lekker drankje, lunch, diner of shared bites. Wij gingen voor een gin tonic met granaatappel en kozen drie héle bijzonder hapjes uit: inktvis met als saus de inkt(!) van de inktvis, pulled chicken en gefrituurde rommedoe-kaas (typisch Maastrichtse kaas). Het voelde er echt even als vakantie!

NOON
Griend 6-7, 6221 AJ Maastricht
Il Giardino
's Avonds wilden we natuurlijk ook ergens gaan eten, en de keuze was snel gemaakt: de italiaan! Eigenlijk ook omdat we oorspronkelijk met zijn vieren zouden zijn, maar twee konden helaas niet meer aansluiten. Onze reservering bij Il Giardino stond natuurlijk nog, dus namen we er op zaterdagavond plaats. We werden helemaal achterin het restaurant geplaatst, wat ook meteen de leukste plek was, want het dak konden ze namelijk helemaal inschuiven zodat je in principe 'buiten' in de serre zat. Enige nadeel waren de honderden vliegjes die dood neervielen op tafel, maar dat mocht de pret niet drukken. We aten als voorgerecht burrata met parmaham (zij) en zalmcarpaccio (ik) en als hoofd een heerlijke pasta met kreeft (zij) en een pizza met parmaham, kaas en rucola (ik). Al-tijd goed :-)

Il Giardino
Onze Lieve Vrouweplein 15, 6211 HD MaastrichtVan Wyck
Áls je in Maastricht bent, moet je er natuurlijk wel alles uit halen. Daarom besloten we ook een ontbijtje - of eerder 'brunch' - te pakken in het centrum. Of ja, eigenlijk niet het centrum, want we liepen weer richting de wijk 'Wyck.' Alleen al die hele wijk is wat mij betreft een aanrader, want je hebt zoveel mooie terrasjes en straten waar je even je benen kunt laten rusten onder het genot van een hapje of drankje! Ons ontbijt namen we bij 'Van Wyck' en na lang de kaart bestudeerd te hebben, besloot ik voor 'pancakes hangop' te gaan. Shame on me, want ik had eigenlijk nog nooit pancakes op. Maar het was heer-lijk! Als afsluiter namen we nog een lekker sapje en koos ik voor de watermeloensap.

Van Wyck
Wycker Brugstraat 28, 6221 ED MaastrichtFun Valley
Omdat het ook op zondag superlekker weer zou worden (28 graden), wilden we daar wel graag van genieten. Helaas zit je in Maastricht niet bepaald aan de kust, maar er zijn wel een aantal plekken in de buurt waar je toch terecht kunt om van de zon te genieten. We vonden de Maasplassen bij Roermond al, maar Fun Valley was voor ons iets dichterbij. De naam verraadt een beetje dat het niet alleen een strandje is, maar ook een groot speelparadijs voor kinderen. Gelukkig waren de families met kinderen inderdaad meer in het speel-gedeelte te vinden, en was er hartstikke veel plek aan het (zand)strandje om onze handdoek neer te leggen. Af en toe met de beentjes het water in, een podcast luisteren en lekker luieren. Echt een hele fijne plek om het weekend Maastricht af te sluiten!

Fun Valley
Oosterweg 5, 6245 LC Eijsden

Related posts

2 reacties

  1. Maastricht is zo'n leuke stad! Het is alweer veels te lang geleden dat ik er geweest ben. Leuke tips, ik ga ze onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heeeel leuk uit allemaal chick!!

    BeantwoordenVerwijderen