Mijn brief aan 2019

It's that time of the year again... Mijn mega terugblik op het afgelopen jaar in één blogpost is inmiddels wel traditie geworden. Het ...

It's that time of the year again... Mijn mega terugblik op het afgelopen jaar in één blogpost is inmiddels wel traditie geworden. Het is namelijk al de vijfde eindejaarsbrief die ik schrijf. Het was een jaar vol liefde en geluk. Lees je mee?

Laat ik beginnen met zeggen dat 2019 weer zò ontiegelijk snel is gegaan, véél sneller dan andere jaren lijkt wel. Ik kan me de o&n van 18 op 19 nog herinneren alsof het vorige maand was! Ondanks dat het zo snel voorbij is gegaan, zaten de afgelopen twaalf maanden vol met mooie momenten, en ook een aantal prachtige hoogtepunten.



De vorige brief eindigde met dat er nog twee dingen best onzeker en onduidelijk waren, wat best wel voor wat hoofdpijn zorgde. Wie zich deze brief nog kan herinneren, weet dat ik met een jongen aan het daten was waar ik maar moeilijk hoogte van kreeg. Ook eindigde de brief met dat mijn lieve oma plotseling in het ziekenhuis belandde. Helaas bleek de jongen in kwestie vlak na de jaarwisseling toch niet helemaal de juiste te zijn, en daar baalde ik wel even flink van. Maar gelukkig was het niet alleen maar regen en onweer: het fijne nieuws was dat oma op 4 januari weer uit het ziekenhuis mocht. Hierna had ik heel januari volgepland met leuke dingen: een dagje sale-shoppen in Antwerpen, een dag Amsterdam met Brittany & Joyce, eten in Haarlem, logeren in Hoofddorp, lekker veel lunchen, stappen en een avondje casino - inclusief winst. Ook had ik mijn eerste gesprek bij een financieel adviseur. Een grote (en ook best enge) stap, maar ik wilde dat dit het jaar zou worden dat ik op mezelf zou gaan. Ik was er immers ontzettend aan toe om op eigen benen te staan én om weer naar iets leuks uit te kijken. Ik vond het enorm spannend, maar was tegelijkertijd ZO excited!

Februari begon relaxed, met een middagje sauna op mijn vrije vrijdagmiddag. Ik had de dag erop een lekkere high tea met mijn moeder, scoorde weer wat outfits voor de leukste week van het jaar (carnaval!), had een fijne teamdag van m'n werk, at red velvet taart in Rotterdam en vierde ook Valentijnsdag met vriendinnen in dezelfde prachtige stad. Ook wierp dat impulsieve gesprek bij de financieel adviseur meteen zijn vruchten af. Mijn eerste bezichtigingen waren namelijk nu al ingepland; en niet één, maar twee op 1 dag. Helaas voldeden beide woningen niet helemaal aan mijn wens en ging de zoektocht verder. Diezelfde middag genoot ik nog van de eerste zonnestralen in de tuin, ging ik 's avonds sushi eten en had ik de volgende dag een lunch met een vriendin die nét terug was uit Australie en die ik al bijna 1.5 jaar niet gesproken had. Een avond stappen in Breda kon er ook nog wel bij (gelukkig als bob), en ik genoot er écht van dat het zonnetje zich lekker vaak liet zien. Ik sloot de maand af met een cursus Libanees koken, waar ik voor het eerst baklava maakte (wat een karwei!). Ik ging ook nog een avondje winkelen in het pittoreske Bergen op Zoom en bracht voor het eerst een bezoekje aan het huisje van Brittany en haar vriend in Gouda. Dat zorgde er bij mij alleen maar meer voor dat ik héél snel mijn eigen huisje wilde.



Maart begon direct met het leukste feestje van het jaar. Hoewel ik jaarlijks heel hard roep dat ik 'maar' 3 dagen zal gaan, ben ik ook dit jaar weer 5 volle dagen gaan carnavallen. Maar goed, het is maar één keer per jaar carnaval toch? Ik deed deze keer voor het eerst mee aan een heuse 'autobusrally' waar je met een volle bus feestvierders langs allerlei dorspcafé's gaat en dus op plekken komt waar je normaal nooit zou komen. Ook deed ik twee kroegentochten, gingen er aardig wat drankjes doorheen, waren de nachten weer lekker kort en de ogen heel klein. En dat werken een dag later was ook wel een beetje pittig...







Ik had weinig tijd om bij te komen, want vlak na carnaval stond het volgende feestje alweer op de planning: mijn 25e verjaardag. Dit jaar gingen we met het gezin uit eten op de 9e, nodigde ik 's avonds mijn vriendinnengroep uit voor een drankje en ging ik de volgende dag op mijn echte verjaardag naar Rotterdam om met Brittany & Joyce een hapje te gaan eten bij - mijn all time fave - Supermercado. Op kantoor trakteerde ik op 3 kilo paaseitjes, die er amper een week hebben gestaan. Andere fijne dingen waren dat Brittany haar housewarming 'vierde', dat ik een week na mijn verjaardag ook nog taart ging eten, en dat ik een supermooi pakketje van My Jewellery ontving. Mijn broertje had zijn diploma-uitreiking in Tilburg, ik had bezichtiging nummer 3, ging lekker vrijdagmiddagborrelen met een collega in de zon (het was gewoon heet, en dat in maart!), ging winkelen in Breda en at een fantastisch taartje op de markt in Bergen op Zoom. Eind maart sprak ik weer eens af met Larissa in Utrecht en maakten we foto's bij de mooie bloesembomen. De maand sloot ik af met een middagje borrelen en uit eten in Antwerpen én ik kreeg te horen dat mijn jaarcontract bij Interpolis om werd gezet in een vast contract. Als dit een voorbode was van hoe de rest van het jaar ging verlopen, dan zou ik ervoor tekenen!


In april gingen we weer met de vriendinnengroep naar Supermercado (ik kan geen genoeg van dat eten daar krijgen), en deden we daarna nog wat drankjes bij één van hen in Rotterdam. Ik ging ook voor 't eerst naar Loods 5 en had 's middags weer een bezichtiging op de planning staan. Het was weliswaar niet mijn droomhuis en het was ook nog eens best aan de prijzige kant, maar ik wilde hier alleen al voor de locatie (dichtbij het station) wel een bod op doen, dus dat deed ik ook een aantal dagen later. Zò spannend, vooral omdat je niet weet hoeveel andere mensen zijn komen kijken en wat zij bieden. En natuurlijk omdat het mijn eerste bod tot nu toe was... Nu kon het wachten beginnen.



Maar helemaal niet voor lang, want na een teamdag kreeg ik een verlossend telefoontje van de makelaar: bod geaccepteerd! Ik deelde het voorzichtig met de mensen om me heen, ondanks dat ik het van de daken wilde schreeuwen (kon natuurlijk nog niet, want er moeten nog een hoop dingen geregeld worden).

Ik ging deze maand ook weer lekker terrassen met vriendinnen, en ondanks dat we heel hard riepen dat we niet veel wilden drinken, kwamen er zelfs magnum(!) flessen rosé op tafel. Ik ging ook nog een dagje naar Den Haag met Joyce & Brittany waar we de dag afsloten met sushi. Ik tekende natuurlijk - vanuit mijn aanstaande huisje - het voorlopige koopcontract, had een superlekkere werklunch bij Hotel New York, én we reisden voor ons vriendinnenweekend af naar .... Groningen! Een jaar eerder was ik hier ook al rond dezelfde periode, maar toen zat het weer ontzettend tegen en heb ik de stad alleen maar in vies, nat en grijs weer gezien. Deze keer - ter visualisatie - : Paasweekend, stralende zon met zo'n 25 graden, drankjes, gezelligheid, stappen, én voor 't eerst in een hostel overnachten (en ja, ik noem het expres 'overnachten' en zéér zeker niet slapen, want dat gebeurde niet echt). Voor mijn lichaam werd het één van de avonden uiteindelijk net iets teveel, en zo belandde ik ziek op m'n hostelbed. Niet lang daarna kwamen Koningsnacht- en dag, die ik in Roosendaal en Tilburg vierde. Eén en al gekheid.




In mei ging ik met Nicole naar Bagels & Beans waar we zoals gewoonlijk weer heel wat bij te kletsen hadden. Het blijft wel een beetje ons traditionele lunchplekje. Ook begon het die maand te kriebelen om een weekendje weg te gaan of een kort tripje te boeken, maar had ik echt geen flauw idee wie ik mee moest vragen. Ik vond een 'gegadigde' in de persoon die ik inmiddels mijn vriend mag noemen (daarover later meer). Hij en ik vierden deze maand overigens niet alleen dat we elkaar precies 5 jaar kenden, maar boekten dus ook voor in juni twee Airbnb's in Bratislava en ééntje in Wenen. Heel erg leuk, en ik genoot er maar een beetje extra van: dit zou namelijk het enige tripje van dit jaar worden. Deze maand ging ik ook uit eten bij de Mexicaan met collega's, kocht ik eindelijk het prachtige Earth servies van Casa (die ik in januari al ergens had gezien) én vierde ik dat... mijn hypotheek/financiering helemaal rond was! Yes, nu was het huisje toch écht van mij :-) Er volgden meteen wat ritjes woonboulevard en (hapjes)avondjes met wijn en prosecco om dit te vieren. Ik ging ook nog met 'mijn aanstaande vriend' (dit klinkt raar om het nog zo te zeggen, haha) voor 't eerst schieten, ik sprak weer met Joyce en Brittany af in Breda en schafte tijdens een loeidrukke Hemelvaartsdag mijn allereerste bestekset aan. Yup, grown-up life is gettin' real. 




Juni begon met een middagje jazzfestival in Breda en ik vond het heeeerlijk om weer met blote benen en zonder jas over straat te kunnen. Ik ging deze maand voor 't eerst vintage kiloshoppen en vond de meest hysterische hartjesjurk ooit, en dat voor amper 6 euro! Met wat bezoekjes aan de woonboulevard tussendoor waren mijn weken - naast keihard werken -  goed gevuld. Des te blijer was ik dan ook dat ik halverwege juni een weekje vrij had en dat het tripje dat we vorige maand boekten, nu echt ging gebeuren: op naar Bratislava & Wenen! Het werd een superfijn en zonnig reisje waarin we ontzettend veel hebben gezien van beide steden. Ik heb absoluut genoten en kreeg meteen zin om meer van de wereld te zien. Slechts een dag na thuiskomst ging ik weer naar Den Bosch met Joyce & Brittany en deden we lekker wat drankjes op het terras. Op het werk hadden we weer een bloedhete teamdag en ondanks die hitte, ging ik dat weekend ook nog naar Moviepark Germany met vriendinnen. Ook ging de barbecue weer voor 't eerst aan, werden de eerste gin tonics weer gedronken en ook de eerste ijsjes weer gegeten.

Juli werd misschien wel de meest zonnige en warme maand die ik me ooit kan herinneren. Ik trof alweer wat voorbereidingen voor mijn huisje en ging regelmatig op pad voor het uitzoeken van een vloer, een bank een bed en accessoires en eerlijk is eerlijk: ik begon echt wel een hekel te krijgen aan die woonboulevards. Die inrichting van mijn huisje zou zo nog wel eens een hele poos kunnen gaan duren, terwijl de datum van de sleuteloverdracht juist steeds dichterbij kwam. Dit zorgde er wel voor dat ik soms doodop thuiskwam van werk, omdat de huis-stress constant in mijn hoofd bleef.



Verderop in juli was het weer Tilburgse Kermis, en ik maakte voor het eerst een glimp van Roze Maandag mee. Die drankjes gingen er op die eerste dag van de week toch makkelijker in dan ik dacht. Ik ging diezelfde week een hapje eten bij mijn oude bijbaantje (tapasrestaurantje) met een vriendin én kocht terwijl ik met haar aan tafel zat heel impulsief een kaartje voor het eerste festival van dat jaar. Slechts drie dagen later was het dan ook zo ver en ondanks de regenachtige weersverwachting (yup, toch nog regen in juli), was het een superleuke dag bij Vunzige Deuntjes in Amsterdam. De week erop zou het kwik stijgen naar zo'n 40 graden en was het niet eens meer zo heel fijn om buiten te zijn. Ik vierde de 24e nog de verjaardag van de vriendin van mijn broertje met Georgische lekkernijen, haalde tijdens werk ijsjes en fruit met chocola op de kermis en op een bloedhete vrijdagmiddag zat ik alleen op kantoor te wachten tot ik weer een rondje kon lopen over de kermis met....
....mijn vriend Thom! Ja, eindelijk werd het die dag officieel tussen ons onder het genot van een lekker borrelplankje en wijn. Het heeft zo'n vijf(!) jaar en heel wat dates geduurd (en zelfs in 2014 hebben we een hele tijd afgesproken), maar dat betekent wel dat het meant to be is. Enne.. voor als je nog even terug wil lezen in deze brief: dat avondje casino, het saunabezoek, het taart eten voor mijn verjaardag, dat middagje borrelen in Antwerpen en....(moet ik nog even doorgaan?) was òòk allemaal met hem ;-)



In augustus ging ik naar The Lion King, ging ik op zondag naar een jaarlijks (wielren)evenement - maar dan alleen voor het entertainmentgedeelte, gingen we met collega's lunchen bij een superleuk plekje in Tilburg (Raw) én vierden we het zoveelste mooie artikel van mijn vriend in Nieuwe Revu (geloof mij, er is dit jaar alleen al heel wat champagne en wijn doorheen gegaan met alle mooie reportages die hij gemaakt heeft). Op 10 augustus stond er weer een festival op de planning en deze keer was Blijdorp in Rotterdam aan de beurt. Het was een superleuke dag én meteen werd mijn festivallijstje voor de rest van het jaar aangevuld met nieuwe tickets. De terrasavondjes waren ook weer terug van weggeweest, en ook reden Thom en ik naar Knokke voor een lekker avondje eten en vuurwerk kijken. Diezelfde week stond er alweer een festival voor de deur - deze keer wat dichterbij: Duikboot in Breda. Het werd zo'n 35 graden die dag, wat het lastig maakte om helemaal uit je dak te gaan. De maand sloot ik af in Gouda met Joyce en Brittany, waar we eindelijk weer eens ouderwets foto's maakten, maar ook genoten van drankjes en bittergarnituur. Dat was ook meteen de aftrap van mijn twee weken durende vakantie...



... maar echt vakantie had ik niet. 2 september was namelijk D-Day: DE dag van de sleuteloverdracht. Al vanaf april leefde ik naar dit moment toe, en nu was het eindelijk zo ver. We begonnen fanatiek met alles schilderen en waagden ons ook aan de vloer. Helaas was dat laatste niet helemaal de bedoeling, maar omdat de prijs om het te laten doen zo hoog lag, staken we zelf de handen uit de mouwen. Met heel veel hulp van Thom en pap werd de donkerbruine vloer die er lag, omgetoverd tot een lichtgrijze (voor al mijn 'Home'-stories: zie @laviededaphne). Tussendoor zochten we nog wat ontspanning op en gingen we - net als vijf jaar geleden - naar Diergaarde Blijdorp, gingen we uit eten bij de Argentijn, ging ik weer een aantal avondjes naar de kermis én had ik voor het eerst - jawel - een paaldansles. Het ging best aardig, maar het is helaas bij die ene les gebleven. Langzaam aan kwamen ook de eerste meubels binnen, en ondanks dat het nog wel een tijdje ging duren voor ik er écht zou gaan wonen, was het toch best tof om te zien hoe het huis al zoveel veranderd was. Mijn vakantie sloot ik af met drankjes in Willemstad met Thom en de dag erop met een lunch met oma, en daarna moest ik toch echt weer aan het drukke kantoorleven geloven. Tussendoor ging ik af en toe naar m'n huis voor een pizza-maaltijd en het opmeten van muren, maar heel vaak was ik er niet te vinden. Daar baalde ik echt flink van, want ik wist dat ik ontzettend vaak de vraag zou gaan krijgen 'of ik al in mijn huisje woon.' Dat kon bij mij best nog eens voor frustratie gaan zorgen...



Op 21 september had ik het vierde festivalletje van het jaar, en deze keer was het de beurt aan A Day At The Park in Rotterdam. Niet per se voor herhaling vatbaar, dus ik was alweer op tijd terug thuis. Helemaal niet erg overigens, want zo was ik precies op tijd voor de 29e verjaardag van mijn vriend om 12 uur 's nachts. Helaas heeft hij zelf moeten werken op die dag, dus we zouden het een week later vieren. Maar.. die week erop liet hij me nog best wel een beetje schrikken. Nietsvermoedend zat ik in een vergadering op 't werk, toen hij via WhatsApp liet weten dat hij was gestikt in een vitaminepil. Het was een stuk ernstiger dan ik in eerste instantie dacht, en het heeft hem uiteindelijk 2 dagen ziekenhuis gekost. De dagen erna deden we dan ook lekker rustig aan. De week erop vierden we inderdaad zijn verjaardag en verschoof het drankjes doen in Antwerpen met zijn vrienden, naar drankjes thuis op de bank.



In oktober was het tijd voor het langverwachte Interpolis 50-jaar feest, waarin we music-wise weer even letterlijk teruggingen naar de afgelopen 5 decennia. Datzelfde weekend ging ik naar Port Zélande met m'n schoonfamilie en werden de zaterdag en zondag gevuld met lekker eten en drinken, bezoekjes aan het zwembad, midgetgolf én een dramatische wandeling op een dijk. Dramatisch is misschien zelfs nog een understatement, omdat ik denk ik nog nooit in zulke harde wind en regen buiten ben geweest. De week erop kon ik lekker relaxen tijdens een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialist, ging ik naar Intratuin met mam en bracht ik voor 't eerst eens een volledige dag in mijn huis door. De eerste vriendinnen waren inmiddels al langs geweest - ondanks de nog best lege ruimte. Voor mijn broers verjaardag gingen we een hapje eten in Delft en diezelfde week was het tijd voor festival nummer 5, eentje waar ik al maaaanden naar toeleefde: ADE Into the Woods. Een vriendin en ik wilden sowieso al heel erg lang naar Into the Woods, maar het lukte ons steeds niet om een kaartje te bemachtigen. Dan dus maar de ADE-editie, en dit werd echt een dag voor in de boeken (inclusief eerste nachtje in mijn huis!). De week erop bezocht ik de Dutch Design Week in Eindhoven, ging ik een aantal keer koken in mijn huis en gingen we op zaterdag naar weer een ander festival héél dicht bij huis: Dubbelspoor. Helaas was dit echt niets voor mij en waren we op tijd weer weg.





In november deed ik een hele belangrijke en toch onmisbare aankoop: een tv.  Iets dat ik al die tijd al aan het uitstellen was, maar waar ik achteraf heel erg blij mee ben dat ik toch de knoop doorhakte.
De week erop had ik weer een werkbezoekje in Amsterdam, en ondanks dat alles misging met de trein, gingen we twee dagen later wéér naar diezelfde stad. Deze keer voor de Effie Awards, waar we 's middags heel impulsief hadden bedacht dat we wel meewilden. Na alle stress voor een outfit, slaagde ik erin om een heel lekker diner bij te wonen in het Concertgebouw. Helaas gingen we zonder prijzen naar huis, maar het was wel heel leuk om een keer mee te maken! De rest van november bestond uit lekkere boswandelingetjes maken, heel spontaan gourmetten, de trap verven én een restaurantbezoekje aan de Chinees. Hoewel ik in eerste instantie Chinees heel erg associeer met de plastic witte bakjes, had dit juist meer iets weg van een 'chique' restaurant. Ook werkten we weer eens een dagje extern, wist ik een supermooie grote ronde spiegel te bemachtigen, trakteerde ik mezelf weer eens op andere spullen dan woon-dingen en... was het eindelijk zover dat ik helemaal over ging en mijn ouderlijk huis verliet. Eind november had ik een weekje vrijgevraagd waarin ik kon gaan wennen aan mijn eigen plekje. Ik sliep er voor het eerst een hele week (al was dit nog heel vaak lang wakkerliggen), kon lekker tv kijken, koken en in bad. Ook stond ik lekker lang voor mijn vriend (en oké: ook wel mezelf) in de keuken voor een hapjesavond met champagne. Ik zorgde in die week ook nog eens voor extra aankleding met een vakkenkast en een spiegel van 1m87, waardoor de muren er een stuk minder leeg uit begonnen te zien. Ik sloot de maand af met een 'uit-eten-driedaagse': met Loetje met Thom op donderdag, pasta met Nicole op vrijdag en sushi met Joyce en Brittany op zaterdag bleven mijn pannen lekker schoon - want ja, helaas heb ik geen vaatwasser in huis.





Begin deze maand zette ik ook mijn eerste kerstboompje op, wat het meteen heel erg gezellig in huis maakte. Ik vierde voor het eerst sinds jaaaaren weer een keer Sinterklaas, liet weer een aantal vriendinnen mijn huisje zien (en oh wat krijg ik veel lieve en leuke reacties), had de laatste teamdag van het jaar, haalde mijn gordijnen op, bestelde ook wat fijne feestoutfitjes en ging naar Penoza in de bioscoop waar mijn vriend een klein figurantenrolletje in had. Ook begonnen we aan de serie Breaking Bad en raakte ik een beetje verslaafd aan First Dates. De 19e was ook de jaarlijkse kerstborrel van m'n werk en ging ik - omdat ik vorig jaar naar Maastricht ging - deze keer nog wel mee voor wat drankjes in de stad. Dat zorgde wel voor wat hoofdpijn de dag erna, maar ik moest wel fit zijn voor 't laatste festival van het jaar: Rotterdam Rave. Het werd een lange, lange nacht en uiteindelijk was ik doodmoe en viel ik bij het aanraken van mijn bed binnen 5 minuten in slaap. 's Avonds gingen Thom en ik nog naar een vuurwerkshow bij ons in de stad en de rest van het weekend hielden we onszelf rustig. De week erop werkte ik nog één dagje op kantoor en toen was het alweer kerst. Gek dat dat nu ik dit typ amper een week geleden is, maar wat heb ik het fijn gehad! Lekker gourmetten met Thom op kerstavond, kerstfilms kijken, steengrillen bij mijn familie en op tweede kerstdag een vijfgangendiner bij zijn familie. Zaterdag zijn we voor 't eerst (en ook het laatst :-P) dit jaar gaan schaatsen en 's avonds organiseerde ik voor het eerst in mijn huis de jaarlijkse traditie van mijn vriendinnengroep: Sinterkerst&nieuw. Best spannend, en zowel de buurman als de politie kwamen even een kijkje nemen of alles wel goed ging, maar al met al was het zeker weer een avond voor in de boeken (met zelfs een laat stapavondje erachteraan).

Ja.. wat een jaar was 2019 eigenlijk. Een jaar van grote verandering, maar waarin ik voor mezelf een heel belangrijk doel heb behaald.  Ondanks dat er qua aankleding nog best veel moet gebeuren in huis en het hoogste level van tevredenheid nog ver weg is, ben ik heel erg blij met mijn eigen plekje. Een andere verandering - maar bovenal ook een hele fijne - was natuurlijk de liefde, die voor heel veel mooie en blije momenten heeft gezorgd. Dat mocht ook wel na zo'n rotjaar als 2018. 2019 was overigens ook het jaar dat ik voor het eerst mijn blog.. nou.. zeg maar gerust 'compleet verwaarloosde.' Door drukte op het werk èn dus de aankoop van mijn eerste huis merkte ik dat ik er écht geen trek meer in had om in de avonduren nog artikelen te typen voor mijn blog. Zelfs mijn Instagram-account, waar voorheen dagelijks wel een foto verscheen, moest ik op een lager pitje zetten. Gelukkig voelt het nu niet meer als 'verplichting' om iets online te hebben. Ik doe gewoon lekker wat ik leuk vind en wanneer ik dat wil :-) Andere hoogtepunten zijn natuurlijk het vaste contract en ook zéker de toffe festivaldagen en het reisje naar Bratislava & Wenen. In 2020 hoop ik weer eens een langere vakantie mee te maken, weer lekker veel festivals te bezoeken, te groeien op werkgebied en vooral weer net zoveel mooie momenten als afgelopen jaar te beleven. Want hoe ik vorig jaar afsloot dat ik hoopte dat 2019 positiever zou zijn dan 2018 is geëindigd, sluit ik nu af met dat dat zéker is gelukt.

Een hele fijne jaarwisseling allemaal, en proost op een heel mooi, liefdevol en gelukkig 2020!

Related posts

4 reacties

  1. Volgens mij heb je echt een hele leuke en vaste vriendinnengroep! leuk om te zien en wat fijn om dit overzicht van je te lezen. Je hebt mooie momenten beleefd, neem die mee! Op een gezond en liefdevol 2020.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit jaar ging echt niet normaal hard, hè? I feel you. Tot snel girl. X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Random vraag: die foto van het tafeltje met de portie kaas, het wijntje en de Affligem ... Is dat in ook Antwerpen? Lijkt namelijk heel erg op het terras van Cabron! ��
    Al het beste voor het nieuwe jaar, Daphne én Thom. ♥

    BeantwoordenVerwijderen