Mijn tips voor Wenen

Ondanks dat ik zo'n 24 uur in Wenen heb doorgebracht en lang niet alles heb kunnen doen en zien, zijn er toch een aantal dingen die me...

Ondanks dat ik zo'n 24 uur in Wenen heb doorgebracht en lang niet alles heb kunnen doen en zien, zijn er toch een aantal dingen die me zijn bijgebleven. Én die ik jullie wil aanraden natuurlijk. Mijn tips voor Wenen zet ik daarom vandaag op een rij!

Donautechno.com
Voor wie wel van een (techno)feestje houdt, moet echt een bezoekje brengen aan de 'underground' bar Donau Techno. In eerste instantie reed onze taxi hier straal voorbij, maar je moet dan ook goed zoeken wil je de deur kunnen vinden. Eenmaal binnen waan je je in een mysterieuze, met graffiti bekladde ruimte met skiliftjes voor de rokers en een erg old school interieur. En de drankjes zijn hier ook nog eens best goedkoop (voor Weense begrippen).

Café Einstein
Dit plekje kregen we aan te raden om te gaan eten en ik moet zeggen: het is erg mooi! Ga vooral buiten zitten onder de passage/pilaren, bestel een schnitzel, een goed wijntje of biertje en geniet van alles wat er voorbij komt. Ook het personeel is hier erg vriendelijk :-)

Wiener Prater
Deze mega-grote kermis doet met zijn talloze attracties niet onder voor een gemiddeld pretpark. Wat een achtbanen zeg! Hier kun je prima een middagje wandelen als je toch nog wat tijd over hebt, of als je niet zo'n museum/kerkenfan bent. Let wel: de prijzen voor een ritje in een attractie liggen wel wat hoger dan op een Nederlandse kermis, maar gezellig is het er zeker!

St. Francis of Assisi Church
Deze kasteel-achtige kerk had ik bij Brittany al op haar Instagram voorbij zien komen, en omdat onze eerdere plannen voor SchloB Schönbrunn niet doorgingen, gingen we dus hiernaartoe. Van buiten is het er fantastisch mooi, net een sprookje! Binnenin de kerk was het best een tegenvaller; ik heb mooiere exemplaren gezien. Vanuit hier zijn we overigens gelopen naar Prater, wat prima te doen was.

Koffer ergens kwijt? Check bij hotels of ze een kofferservice hebben!
Toen we onze Airbnb boekten, hadden we eigenlijk helemaal niet nagedacht waar we onze koffer moesten laten toen we de volgende dag om 10.00 uit moesten checken. De trein zou namelijk ook pas tegen half 4 gaan! Gelukkig vonden we bij een hotel verderop een soort kofferservice, waar we tegen een betaling per uur onze koffers even beveiligd(!) konden neerzetten. Volgens mij waren we uiteindelijk maar rond de 8 euro kwijt. Valt reuze mee dus!

Catacomben en Stephan's Dome
De Stephan's Dome kun je als je in Wenen bent absoluut niet missen, en ook wij brachten er een bezoekje aan. Ook waren we nog net op tijd voor de laatste rondleiding in de catacomben. In het Duits en Engels word je meegenomen naar de graven onder de grond, en het is best indrukwekkend wat daar allemaal ligt (overigens ook fijn om even de warmte te ontvluchten). Wel vonden we de 6 euro per persoon misschien een beetje aan de hoge kant, omdat de tour al na 25 minuutjes voorbij was.

Kapuzinergruft
Vlak erna besloten we ook maar te wandelen naar Kapuzinergruft, een grafkelder waar veel bekende keizers en Oostenrijkste Habsburgers begraven liggen. And I must say, deze grafkisten vond ik heel wat indrukwekkender dan de catacomben van de Stephan's Dome. Om hier naar binnen te komen betaal je overigens €7,50 per persoon.

Related posts

2 reacties

  1. Wat een super fijne tips! Het is alweer heel wat jaren geleden dat ik voor het laatst in Wenen was. Lijkt me leuk om er weer eens naartoe te gaan! Wat handig trouwens, die koffer service, daar had ik nog helemaal niet over na gedacht. Ik laat mijn koffer eigenlijk altijd achter bij de receptie, dat is nooit een probleem. Maar misschien heb ik tot nu toe gewoon veel geluk gehad, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wist helemaal niet dat je bij andere hotels je koffer kan achterlaten? Goed om weten! Wij lopen de laatste dag meestal gewoon rond met onze bagage, al reizen m'n vriend en ik wel goed licht. :-)

    BeantwoordenVerwijderen