Ik heb een huis gekocht!

Hoe hard ik ook beweerde dat ik weer op normale voet door zou gaan met mijn weekoverzichtjes, lijkt dit week na week te mislukken. Sorry d...

Hoe hard ik ook beweerde dat ik weer op normale voet door zou gaan met mijn weekoverzichtjes, lijkt dit week na week te mislukken. Sorry daarvoor! Ik heb daarom besloten dat ik - als ik daar zin in heb - grotere overzichten ga delen of alle fijne momenten eruit haal. Voor vandaag ander leuk nieuws, want ik heb namelijk een huis gekocht!

Het begon allemaal afgelopen januari. Mijn eerste gesprek bij de adviseur. Volgens mij heb ik het nog ergens in mijn eerste weekoverzichten van dit jaar benoemd, maar de huizenzoektocht ging nu echt beginnen. Voor mij kon het echt niet snel genoeg gaan, en begon al flink in het rond te vragen hoe lang het nu eigenlijk duurt voor je je eerste bezichtiging hebt. Natuurlijk hangt dat ook allemaal af van hoe kieskeurig je zelf bent...

Iets meer dan een maand na m'n eerste gesprek had ik twee bezichtigingen op één dag gepland, en bij de eerste had ik best een goed gevoel. Deze lag alleen wel iets verder van het station (en ik wilde juist veel dichterbij gaan wonen), en ook wel wat aan de prijs. De tweede was helaas een bittere tegenvaller; een harde eis voor mij was echt om een tuin te hebben, en deze woning had een patio die overdekt was.

Er gingen weer wat weken voorbij tot ik weer een volgende bezichtiging had. Een mooi oud huis in het centrum èn qua prijs ook nog eens top. Helaas leek ook dat te mooi om waar te zijn, want het gevoel dat ik had toen ik binnenkwam was al niet top, laat staan toen ik zag hoeveel er eigenlijk moest gebeuren om dit huis op te knappen. Bummer!

Ondanks dat ik 'pas' drie bezichtigingen had gehad, vroeg ik me wel steeds meer af hoe lang deze 'reis' voor mij zou gaan duren. Ik hoorde namelijk van veel mensen om me heen dat ze na 2 of 3 keer kijken wel raak hadden, en dat het echt heel erg snel ging. Gelukkig had ik 6 april weer een bezichtiging op de planning, deze keer bij een huis superdicht bij het station. Wel weer het maximale van mijn budget, maar kijken kon geen kwaad.

Vanaf het moment dat ik de drempel overstapte, was mijn gevoel al goed. Natuurlijk zijn er nog wel een aantal dingen niet helemaal naar wens en moest ik soms wel door dingen heenkijken, maar dit was het eerste huis waarvan ik vastberaden was dat ik er een bod op wilde doen. En zo geschiedde. De maandag erop belde ik, en de dinsdagavond hoorde ik al dat het bod was geaccepteerd. YES! Superblij, maar de zenuwen sloegen wel toe. Het was allemaal nog een beetje onwerkelijk dat ik in dat huis ooit zou gaan wonen.

Sindsdien was het eigenlijk afwachten geblazen, er moet natuurlijk veel geregeld worden voor alles rond is. Uiteindelijk hoorde ik op 17 mei het goede nieuws, onderweg in de trein naar huis. De hypotheek was rond!! Je begrijpt dat ik het weekend niet beter kon beginnen, en het dan ook meteen goed heb gevierd met champagne en wijn. Want tja.. hoe vier je anders 'de grootste aankoop van je leven?'

2 september wordt de datum dat ik de sleutel ontvang. Tot die tijd kun je me waarschijnlijk tegenkomen op een hoop woonboulevards... ;-) ZIN IN!

Related posts

11 reacties