La vie de Daphne - Diploma-uitreiking, Vast contract & Heerlijk weekend!

Wat een fijne week was dit weer! Naast mindere momenten (stakingen, niet zo'n geslaagde huisbezichtiging, héle zere voeten), waren ...

Wat een fijne week was dit weer! Naast mindere momenten (stakingen, niet zo'n geslaagde huisbezichtiging, héle zere voeten), waren er gelukkig véél meer fijne momenten. Lekker uit eten op maandag, heel goed nieuws op het werk en terrasjes pakken in het zonnetje bijvoorbeeld ;-)


De week begon met de NS staking, die gelukkig al ruim van tevoren was aangekondigd. Ik bereidde me dus al voor op het ergste, maar ging wel op tijd richting station. De eerste trein die weer zou rijden staat er namelijk bekend om om de meest drukke trein van de dag te zijn, en ik wilde natuurlijk wel een zitplekje scoren.

Achteraf hoefde ik me helemaal geen zorgen te maken hoor, want de trein was honderden meters lang. Wel vertrok hij véél later dan gepland, maar er zijn ergere dingen.. 

Eenmaal op kantoor stond er een mega kauwgomballen-automaat omdat het drie dagen lang 'Innovatie-event' zou zijn. Ze verzinnen ook altijd weer wat geks he... :-P

Mijn werkdagje was niet heel lang, want om 12 uur werd ik alweer opgehaald om richting Uni te gaan. Het zou goed kunnen dat dit de laatste keer ooit wordt hier, want mijn broer hoefde eigenlijk alleen nog maar zijn diploma te ontvangen.

Na een best lange ceremonie was het borreltijd, en na wat drankjes en chips (stiekem hadden we gehoopt op hapjes), reden we naar het appartement van m'n broer en zijn vriendin. Gingen we daar maar lekker aan de hapjes...

... om vervolgens rond 17:45 richting restaurant te gaan om daar ook weer uitgebreid te dineren. Hier zijn we overigens ook geweest na mijn diploma-uitreiking, dus er zit vanaf nu een heel feestelijke herinnering aan Anvers in Tilburg :-)

Dinsdag werkte ik een dagje thuis, omdat ik midden op de dag alweer huisbezichtiging nummer 3 op de planning had staan. Helaas bleek ook deze woning niets voor mij te zijn en reed ik weer teleurgesteld richting huis.

Tussen het werken door maakte ik nog wat toastjes met gevulde(!) brie voor mezelf. Wat een fantastisch tussendoortje is dit toch <3

Woensdag was ik weer wel @ the office, en het zou meteen een mega rustige dag worden. Genoeg tijd dus om weer eens naar boven te lopen. Wat is mijn conditie nog steeds slecht zeg...

Ander minpuntje aan de dag waren mijn mega pijnlijke voeten. Ik had namelijk voor het eerst mijn nieuwe lakschoentjes aan, maar ze doen ZO.VEEL.PIJN. Klaag.

Hoewel ik het liefst linea recta naar m'n bed ging na dit dagje werken, moest er ook nog gestemd worden. Ik besloot dat dan ook maar direct na het eten te doen (want ik ken mezelf, als ik dan eenmaal op de bank plof, kom ik er niet meer vanaf).

Terug thuis was het relax-timeee! Mam had macarons meegenomen en ondanks dat er nooit meer macarons zullen bestaan die die van Ladurée kunnen evenaren, blijft het leuk om ze weer eens te eten.

Donderdag werd weer een iets drukker dagje op werk, inclusief heel fijn nieuws (daarover zometeen meer). Ik besloot lekker op tijd weer de trein te pakken, maar strandde helaas op Breda vanwege een seinstoring. Grrr.. het zit de laatste tijd weer steeds vaker tegen met het openbaar vervoer lijkt wel!

Gelukkig bleef ik geduldig en bleek de storing al na een klein halfuurtje weer verholpen te zijn. Zo laat was ik dus niet eens thuis. Sterker nog, het was zélfs nog licht genoeg buiten om betere foto's van mijn nieuwe jurk te maken. Het outfitartikel komt morgen online!

Vrijdag was het weer tijd voor de laatste dag van de week. Gek genoeg heb ik altijd extra veel zin in een treinreisje als ik weer nieuwe nummers heb ontdekt. Zo kwam ik per toeval weer eens op de afspeellijst van Hozier, en wat is 'Movement' toch een fijn lied!

Het was 's ochtends nog erg mistig (ondanks dat ze bijna 20 graden hadden voorspeld).. Kantoor was weer eens nergens te bekennen :-P

's Middags was het gelukkig helemaal opgeklaard en kon ik EINDELIJK delen dat ik gewoon een VAST CONTRACT heb!!! :D Superblij mee, en ook met alle lovende woorden die ik tijdens het gesprekje gisteren te horen had gekregen.

Een collega stelde voor aan het einde van de middag nog iets te gaan drinken op het terras, en natuurlijk sloeg ik dat niet af. Konden we mooi nog even van het zonnetje genieten. Heerlijk begin van het weekend!

Het moment dat ik naar huis wilde lopen, appte mijn broer of ik misschien mee wilde rijden. Ja natuurlijk, scheelde me weer een treinritje. Terwijl ik op hem wachtte, dook ik nog even wat winkels in en spotte ik deze te leuke sandaaltjes van Fabienne Chapot.

Eenmaal thuis at ik snel even wat, en niet lang erna was het alweer tijd om me klaar te maken voor het volgende 'uitje.' Mijn vaste contract moest natuurlijk wel even gevierd worden met een drankje in de stad!

Zaterdag sliep ik een klein beetje uit, om vervolgens op m'n gemak richting een vriendin in Breda te rijden. We besloten er een dagje shoppen van te maken. Helaas geen nieuwe outfit voor mij..

... maar wel een prachtige nieuwe lichtblauwe portemonnee! Pas na een aantal winkels kwam ik er namelijk achter wat ik dus écht nodig had, en een portemonnee was al een tijdje heel erg welkom. Ik scoorde deze bij Tommy Hilfiger en ik ben er echt heel erg blij mee!

Na al het wandelen besloten we nog even een afternoon koffietje te drinken bij Doppio, en we maakten daarna spontaan plannen om wat te gaan eten bij de Italiaan. Het originele idee was dat ik weer eens bij haar thuis zou gaan koken, maar eigenlijk had ik daar veel minder zin in dan in een lekkere pasta...

... en wat was het weer genieten zeg! Na de maaltijd hebben we nog lang nagekletst en ben ik 's avonds laat pas weer naar huis gereden.

Zondag stond ik na een lange nacht slaap weer fris en fruitig op. Het zou weer schitterend weer worden, en ondanks dat ik niets had gepland, vroeg mama of ik met haar iets wilde doen.

We stapten de auto in naar Bergen op Zoom, waar we eerst heel wat outfitfoto's hebben gemaakt. Goh, normaal heb ik er zelden tijd voor, en nu is het me toch al twee keer deze week gelukt!

Na het foto's maken doken we nog even een terrasje op voor een koffie en thee èn een puntje aardbei cheesecake. AANRADER!!! (mocht je ooit in Bergen op Zoom komen, ga dan naar de Teerkamer).

Dit was overigens één van de foto's in één van de vele steegjes. Ik vermoed dat ik nog vaak hier zal komen voor foto's, want echt elk straatje, hoekje of binnenplaatsje is mooi. Veel mooier dan waar ik zelf woon eigenlijk.

Na dit fijne weekend - wat weer veel te snel voorbij is gegaan - staat er nu weer een werkweekje op de planning. Wat gaan jullie allemaal doen deze week?

Related posts

4 reacties

  1. Nogmaals gefeliciteerd met je vaste contract! So proud of you <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke week! Heel tof dat je een paar keer outfit foto's hebt kunnen maken :D En gefeliciteerd met je vaste contract!

    BeantwoordenVerwijderen