Hoe was mijn carnaval?

Whoops.. heel veel wordt er niet meer op mijn blog geplaatst de afgelopen tijd, en hoe jammer ik dat ook vind: ik kan er helaas niet altij...

Whoops.. heel veel wordt er niet meer op mijn blog geplaatst de afgelopen tijd, en hoe jammer ik dat ook vind: ik kan er helaas niet altijd iets aan doen. Op werk is het druk en in de weekenden doe ik vaak leuke dingen. Wel wil ik jullie nog even meenemen in mijn carnaval...

Want hoewel ik in het dagelijks leven misschien niet eens zo'n feestbeest lijk (en toegegeven: echt die-hard stappen ben ik wel ontgroeid), ga ik met carnaval helemaal los. Vijf (of soms wel eens zes) dagen lang.


 Mijn carnaval begon dit jaar al op donderdag de 28e. Tja, wat een geluk had ik dat dit precies op de donderdag viel dat ik de dag erna vrij ben! Ik kreeg meteen flashbacks naar vorig jaar, toen ik op de donderdagavond net te horen had gekregen dat ik was geslaagd aan de Universiteit. Eén van de mooiste avonden dus! Een vriendin had flugelcakejes gemaakt naar recept van Facebook. Mmmm!

Ondanks dat het een doordeweekse avond was - en het voor Roosendaalse begrippen al heel wat is om een stapavond te houden op zo'n dag - was het al heel erg druk! Al heel wat fanatiekelingen die ook een dagje eerder wilden beginnen dus :-)

 Zo gezellig al!

De 5 minuten dat ik even in de kroeg ernaast was (waar welgeteld 5 mensen binnenstonden), werd ik meteen beplakt met allerlei stickers. Oh ja, was even vergeten dat dat ook wel eens kan gebeuren tijdens carnaval..

 Vrijdagmiddag lag ik vrijwel de hele dag op bed (zo'n eerste dag ga je toch altijd al veel te hard), om 's avonds weer met twee vriendinnen richting stad te fietsen. Met één daarvan sta ik hier links op de foto, en met haar doe ik altijd een kroegentocht. Vorig jaar kon het niet vanwege haar stage in Londen, dus nu hadden we wat in te halen!

Eén van de mooie dingen aan carnaval is dat je constant overal bekenden tegenkomt, of ze nu in hun eentje een kroegentocht aan het houden of met een groepje. Leukste is dat het dan ook vaak nog onverwachte ontmoetingen zijn, hahaha!

 En hetzelfde geldt voor deze linkerfoto trouwens.

Yes. De vrijdagavond was in ieder geval weer heel geslaagd en ik lag pas tegen 5 uur op bed. Ik gok dat het de andere avonden lang niet zo laat zou gaan worden.

 Zaterdag werd - zoals bijna ieder jaar - mijn rustdag. Moest deze keer ook wel, want ik had ontzettend slecht geslapen en heb dat echt even die middag in moeten halen. Naast dat ik even nog naar de carnavalswinkel in België moest, want mijn eerste netpanty had het al niet overleefd.

Zondag stond ik voor dag en dauw op om stipt om 11 uur bij de bus te staan die ons de hele dag zou vervoeren langs allerlei café's. Slechts één andere vriendin haalde die tijd (ondanks dat zij wel de zaterdagavond was geweest), en onze eerste stop was...

...de voetbalkantine van Heerle! Onze bus was gehuurd en hoorde niet bij het officiële evenement, dus onze route zou iets anders worden.

Tussendoor hadden we nog wel een stop in Roosendaal. Wel grappig dat het dan precies in een café is waar ik normaal nooit kom. Zie je ook nog eens wat!

De volgende stop werd weer in een dorpje verderop, waar ik het nog best gezellig vond! 

 Ook hier kwam ik weer een bekende tegen. Superleuk is het als je met een aantal bussen tegelijk in een café bent en daar dus ook mensen bijhoren die je kent.

Ennn weer op naar de volgende stop!

Tussendoor ben ik voor een halfuurtje zelfs nog even naar huis gegaan voor een kort opfrismoment, voor de laatste stop voorbij zou zijn. Ik heb dat laatste café zelfs nog gehaald. Yay for me dat ik mijn allereerste 'Otobusrellie' (want zo heet dit) heb meegemaakt!

De zondagavond werd wel een beetje pittig, want ik was doodop van de hele dag. Ik geloof dat ik rond 1 uur uiteindelijk thuis was. 

Om vervolgens maandagmiddag weer in de stad te staan. Wel een stukje later dan de dag ervoor hoor, want nu was ik er pas na 3 uur. Deze keer niet in mijn circus, maar in mijn soldaten/officier-tenue :-)

Ook nu deden we weer een halve kroegentocht mee en was het café waar we hier op de foto staan weer reuzegezellig (ook vorig jaar was deze groot favoriet). Veel dansjes, veel bekenden zien, veel gelachen <3

 Om 8 uur begon het concert voor de Moriaan, en omdat de vader van een vriendin in dit orkest moest spelen, moesten we natuurlijk wel even kijken. Het was méga koud (het stormde/waaide immers al zo'n twee dagen), maar het was het absoluut waard. Wat een gezelligheid!

Ook mijn maandagavond hield ik niet lang meer vol. Sterker nog, mijn voeten deden zòveel zeer, dat ik om half 1 weer naar mijn fiets ben gestrompeld. Een beetje sip wel, want ik realiseerde me dat dit mijn laatste avond carnaval was. En dat het er dus voor mij op zat. Of toch niet?

Nope, want natuurlijk liet ik me weer overhalen om dinsdagmiddag toch nog te gaan. Ik wilde die dag eerst als rustdag beschouwen, maar wist dat ik me zou vervelen en toch meer zin had om in de stad te staan. Ik deed mee aan de kroegentocht 'leste men standing', wat de perfecte naam is voor deze laatste carnavalsdag.

Gelukkig was het weer ook superfijn met dat felle zonnetje. Goede afsluiter zo!

Dinsdag ben ik om stipt 20:00 na weer een gezellige dag naar huis gegaan, maar ben nog tot zeker 2 uur/half 3 wakker geweest om iedereens verhalen bij te lezen, het nieuwe motto te zien en alle foto's nog een keer te bekijken. Er zat nog aardig wat adrenaline in mijn lijf denk ik.

Ik sluit af met twee toffe groepsfoto's van de afgelopen dagen (links is van maandag en rechts is van dinsdag). Het is een superfijne (maar vermoeiende) carnaval geweest, en ik had het weer voor geen goud willen missen!

Related posts

1 reacties

  1. Haha wauw, zoveel nachten achter elkaar carnavallen?! Ik doe het je niet na :p. Niet dat we in Groningen carnaval vieren, haha, maar dat even terzijde. Je foto's zien er allemaal super gezellig uit en jij zag er ook goed uit! Lijkt me super tof om met zo'n bus mee te gaan, haha :D

    BeantwoordenVerwijderen