La vie de Daphne - Libanees koken, Klussen in Gouda & ZON!

Eén van de drukste en langste weken ooit? I survived! Naast bomvolle dagen op werk, maakte ik ook ruimte voor leuke dingen. Zo ging ik ...

Eén van de drukste en langste weken ooit? I survived! Naast bomvolle dagen op werk, maakte ik ook ruimte voor leuke dingen. Zo ging ik spontaan een avondje 'snelshoppen', hielpen we Brittany met klussen èn genoot ik een hele zondagmiddag van het zonnetje in de tuin.


Maandagmorgen: één van de eerste meetings op werk. Soms kom je prachtige stillevens tegen in het gebouw. Al lijkt dit wel net een wachtkamer zo, hahaha!

Die dag liep ik ook weer eens het trappenhuis in, omdat ik merkte dat ik helemaal aan het inkakken was maandagmiddag. De laatste tijd heb ik écht heel erg last van een after lunch-dipje!

Maandagavond ging ik vroeg slapen, want dinsdag zou een enorm lange dag worden. Naast dat de dag helemaal volgepland zat met afspraken, zou ik namelijk ook nog na werk naar Prinsenbeek gaan voor een kookworkshop met het team + het bedrijf waar ik ooit stageliep (huh, hoe dan?! Dat vertel ik zo). Ik had wel een good hair day!

Na werk reden we dus naar een supermooie locatie in Prinsenbeek, waar we eerst een inhoudelijk deel hadden. Toevallig is het bedrijf waar ik ooit stageliep ook één van de bureaus met wie we op dit moment samenwerken. Kleine wereld, toch? Was wel grappig om wat bekende gezichten te zien :-)

Na het zakelijke/inhoudelijke deel gingen we over op het leuke gedeelte: koken! Het zou Libanees worden, en ikzelf had nog nooit echt van die keuken gehoord. Maar op het menu stonden onder andere gegrilde courgettes, hummus, perzische kip met granaatappel, zeebaars met rijst, rode bietensalade en..

... baklava! Drie keer raden welk gerecht ik ging maken (eens een zoetekauw...)

Na bijna 2 uur in de keuken was dit het uiteindelijke resultaat. Zoveel mooie, kleine gerechtjes. Het ziet er nog gezellig uit ook! En dat was het overigens zeker met alle hilarische gesprekken aan tafel.

Het beste moest natuurlijk nog komen, en man, wat was die baklava perfect gelukt zeg! Ik geef toe, het was echt een heel karwei om te maken (en je hebt er flink wat geduld voor nodig met die 22 lagen filodeeg), maar dan heb je ook wat. Heer-lijk!

Een klein sprongetje in de tijd, want woensdag is gek genoeg zo'n dag dat ik bijna geen foto's maak. Wel weet ik dat ik enorm laat thuis was en misschien 4, hooguit 5 uurtjes had geslapen voor ik weer opstond voor de volgende werkdag. Dat betekende natuurlijk woensdagavond heel vroeg naar bed, om vervolgens donderdag weer een hele drukke dag te hebben.

Die dag werd heel fijn afgewisseld met een lunch in de brasserie vanwege het 'afscheid' van een collega. En het is afscheid tussen aanhalingstekens, want ze is niet officieel weg, maar is voor een ander team gaan werken. We zien haar gelukkig nog hartstikke vaak!

Ook had ik deze week weer een vrijdag om te werken. Het was denk ik alweer een tijdje geleden dat ik zo'n bizar lange en drukke week had en meer van huis dan thuis ben geweest.

Vrijdag na werk was ik dan ook gesloopt, hoewel ik nog wel zin had om iets te doen. Niet tot laat in de avond, dus werd het even snel op en neer naar Bergen op Zoom.

 En tja.. wat kom je dan tegen als je in Bergen op Zoom bent. Krabben natuurlijk (de echte carnavalvierders uit (West) Brabant weten waar ik het over heb :-P)

In de stad scoorde ik nog wel dit te leuke gestreepte coltruitje. Ik merk dat ik mijn zwarte geribde col supervaak draag en het ergens ook wel classy vind staan op een kokerrok. Deze variant is dus heeel erg welkom in mijn kast!

Vrijdag viel ik vroeg in slaap, maar dat was ook wel nodig, want zaterdag had ik ook iets leuks op de planning. In alle vroegte stond ik weer op om voor het eerst sinds lange tijd weer eens een flink stukje te rijden. Deze keer naarr.. Gouda! Joyce en ik hadden namelijk afgesproken om bij Brittany en haar vriend in hun nieuwe huisje te gaan klussen.

Sneak preview van de prachtige kleur (ook al zien jullie niets, hahaha) van één van de muren. SPOILER: het is zooo mooi!

Eerst stond er een ritje Ikea Delft op de planning, en omdat Brittany nog iets terug moest brengen besloten we eerst dat te doen voor we de winkel zelf indoken.

Het was wachten, wachten en nog eens wachten. Voor mijn gevoel duurde 't een uur, maar toen we eenmaal aan de beurt waren was het zo gepiept. Snel nieuwe dingen halen en weer terug naar Gouda.

Eenmaal terug zetten Joyce en ik (en oké, ook met hulp van Brittany) de rest van het tv-meubel in elkaar. Ook legden we wat plankjes in de PAX-kast die boven stond. Best grappig, want hiervoor had ik (oke, buiten mijn bed dan) nog nooit iets van Ikea ècht in elkaar gezet. Maar als je 't eenmaal doorhebt, is het echt easy!

Toen kwam zondag. Zaterdagavond was ik ook weer lekker vroeg in slaap gevallen, en 's ochtends werd ik weer op tijd wakker. Vind ik helemaal niet erg, want zo heb ik tenminste iets aan m'n dag! En hoe blij ik was toen ik erachter kwam dat het òòk vandaag weer boven de 15 graden zou worden? ZO BLIJ dus!!! :-)

Na een hele dag in de tuin te hebben gezeten met een vriendin was ik aardig gaar, maar had ik nog wel energie genoeg om snel een rondje te wandelen. Ik kom immers echt Instagramfoto's tekort, dus een nieuwe was ook hard nodig. Uiteindelijk werd het deze, en ik vind 'm er zo fijn lente-achtig uitzien, heerlijk!

Aankomende week hoef ik niet eens zo heel veel meer te werken, maar vanaf donderdagavond ben ik off the radar en ga ik flink carnavallen. Ik heb een megadrukke feestplanning, maar dat zien jullie binnenkort. Stay tuned!

Related posts

3 reacties

  1. Wat een leuke foto's! Je nieuwe coltruitje is echt super mooi! En wat lief dat jullie gingen helpen klussen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke week! Het etentje ziet er erg lekker uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je zegt het al goed haha als je het eenmaal door hebt dan gaat het makkelijk! wij zijn ooit 2,5 uur bezig geweest met een ladekast van 9 kastjes... wat een drama haha.

    BeantwoordenVerwijderen