La vie de Daphne - Valentijnsdag, Huizen bezichtigen & Stappen in Breda

Wat een week, maar vooral: wat een weekend! Na vier dagen werken vierde ik Valentijnsdag in Rotterdam, had ik op vrijdag twee huizenbez...

Wat een week, maar vooral: wat een weekend! Na vier dagen werken vierde ik Valentijnsdag in Rotterdam, had ik op vrijdag twee huizenbezichtigingen, at ik sushi, genoot ik van het weer, ging ik lunchen én stappen in Breda. 


 De maandag kon niet vervelender beginnen. Naast het feit dat de trein waarin ik zat nog geen 1 kilometer per uur reed, bleek deze ook nog eens niet verder te rijden dan Etten-Leur. Precies zo'n dorpje waar ik echt niets kan. En als de gehele inhoud van zo'n spitstrein(!) ook nog eens op een bus staat te wachten, ben je natuurlijk al helemaal kansloos. Gelukkig wist ik een plekje te scoren in deze overvolle stadsbus. Weliswaar staand, maar hé: beter dan daar nog in de kou wachten!

De reis naar Breda duurde niet eens zo lang, maarja.. vanuit daar kon ik nog steeds niets. Ik besloot maar een rondje te gaan wandelen op het station, onderweg naar Starbucks. Er waren met mij natuurlijk nog 100 anderen die hetzelfde van plan waren, dus ik liep maar weer verder. En dat was maar goed ook, want vanuit mijn ooghoeken zag ik buiten dat er - verscholen achter een muurtje - een snelbus aan kwam rijden. Ik begon als een gek te rennen en stond dan ook als eerste bij de bus richting Tilburg.

 Al met al heb ik er niet eens zo héél lang over gedaan (ik had gerekend op veel meer): binnen 2.5 uur had ik dan eindelijk kantoor in zicht!

Verderop op de dag hadden we een meeting met Snapchat (meetings met Twitter en LinkedIn zijn al geweest). Blijft leuk om de mensen achter de apps op je telefoon te ontmoeten!

Dinsdag en woensdag waren weer twee drukke werkdagen, en daarom heb ik ook helemaal geen foto's gemaakt. Ja, van die ene dinsdagavond dat ik uitgeteld op bed lag. De laatste tijd val ik weer heel vroeg in slaap en ben ik na werk niet meer vooruit te branden. Het feit dat er weer lekker weer op komst is maakt hopelijk heel veel goed.

Op Valentijnsdag had een collega getrakteerd op deze te lekkere chocolaatjes. Heb me natuurlijk weer eens helemaal misselijk hieraan gegeten..

Na werk reisde ik - hoe moe ik ook was - toch nog door naar Rotterdam. Ik kon Valentijnsdag natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan, en sprak met 4 vriendinnen af voor een gezellig avondje koken en Temptation Island kijken. Ikzelf was er iets eerder dan de anderen, en maakte nog net de zonsondergang mee.

Als voorgerecht hadden we een courgettesoepje, als hoofdgerecht aardappeltjes, schnitzel en sla en als nagerecht hele lekkere zelfgemaakte cakejes van een vriendin. Hierna probeerden we Temptation te kijken, maar door wifiproblemen bleef het beeld steeds hangen. Nu ik dit typ bedenk ik me dus weer ineens dat ik het nog terug moet kijken :-P

 Oja, om deze tweet heb ik toch wel even een klein beetje moeten lachen. Blijft wel grappig om de naam van je werk in zo'n soort post terug te zien komen.

Vrijdagochtend was ik me aan het opmaken en kwam ik er ineens achter dat mijn mini Hula bronzer ineens al best ver op is :( Het feit dat ik deze zo vaak heb gebruikt, bewijst maar weer dat ik toch maar een full size variant aan moet schaffen!

Omdat het zonnetje nog op mijn raam scheen, besloot ik weer een tweede poging te wagen tot 'tegenlicht'-foto's. Deze serie bleek erg goed gelukt, want op bovenstaande foto kreeg ik erg veel lieve complimentjes!

Daarna moest ik me haasten naar de auto, want er stond iets spannends op het programma. Ik zou twee huizen gaan bezichtigen!

Over het eerste huis was ik erg positief. Mooi licht, genoeg kamers, een tuintje en een prima locatie. Alleen de prijs en wat kleine mankementen lieten me een klein beetje twijfelen. Tussendoor zat ik even bij Bagels & Beans, stuurde wat werkmailtjes en genoot even van de rust, want de rest van het weekend zat nog propvol gepland.

Huisje nummer 2 beviel veel minder goed. Het was er donker doordat er geen tuin, maar een overdekt patio bij het huis zat. Daarnaast was alles een stuk kleiner en was het zeker geen huis waarmee je zou kunnen uitbreiden. Niet dat ik dat nu van plan ben (I mean, dat zou knap zijn :-P), maar je weet het maar nooit over een tijdje.

Daarna belde ik mijn adviseur onder het genot van een wijntje in de tuin, en vertelde hem over de bezichtigingen. Ik moest er nog maar even een nachtje over slapen denk ik. Om 16:00 had ik nog een werk-call en zo'n anderhalf uur later reed ik als een gek naar huis. Mijn fiets stond ook nog eens op het station en ik moest die nog op gaan halen voor ik uit eten zou gaan.

Stress, stress, stress dus. Ik kon me gelukkig weg laten brengen naar het station, en fietste daarna snel naar het sushirestaurant. Eindelijk even zitten, eindelijk even rust, en ein-de-lijk weer een keertje sushi! Maar buiten dat was het vooral weer gezellig bijkletsen met vriendinnetjes natuurlijk! <3

De nacht van vrijdag op zaterdag heb ik als een blok geslapen, en ik werd hierdoor zelfs een beetje duf wakker. Maar ook nu stond er weer iets leuks op de planning. Ik zou namelijk gaan lunchen met een oud dansvriendinnetje die in oktober 2017 voor een jaar naar Australië vertrok, maar die ik sinds haar thuiskomst nog steeds niet had gezien.

We spraken af bij een lunchtentje waar ik nog niet eerder geweest was, maar man: WAAROM ben ik hier nog nooit eerder geweest? Wat hebben ze daar heerlijke - en net wat andere - dingen op de menukaart staan zeg. Dus mocht je ooit in Roosendaal zijn: ga zeker naar Bonnefooi. Naast de lekkere lunch hebben we ook heel wat uurtjes bijgekletst en was het weer ouderwets gezellig.

Hierna had ik even wat uurtjes vrij om uit te rusten en me op te frissen/op te maken voor mijn stapavondje. Ik besloot de bob te zijn en dus maar de auto te pakken naar Breda. Had immers echt geen zin om nog midden in de nacht (of 's ochtendsvroeg) de taxi te pakken, en daarna van het station nog naar huis te fietsen.

Eenmaal in Breda namen de andere meiden wel een lekker drankje en bestelden we ook nog een portie bittergarnituur. Moet kunnen! De stapavond zelf was supergezellig en we hebben een hoop dansjes gedaan. Ik denk dat ik uiteindelijk pas sliep tegen half 5, maar ik zou in ieder geval geen hoofdpijn hebben de volgende dag ;-)

Kon ik ook nog eens mooi profiteren van het lekkere weer (ondanks dat ik geen hele lange nacht had gehad). Wat vind ik het heerlijk dat het in februari al zo'n 15 graden kan zijn zeg <3

Aankomende week is echt een megadrukke werkweek. Vandaag alleen al heb ik een dag van 14(!) uur op de planning, en aankomende dagen worden ook allemaal later dan normaal. Wat ga ik blij zijn als het weer weekend is zeg..

Related posts

2 reacties

  1. Wat een leuke, maar drukke week! Wat spannend zeg die huisbezichtigingen, goed dat je al nadenkt over de toekomst, haha, ik doe dat zelf totaal niet :p. (Al weet je nooit hoe het zal lopen, maar toch). In Groningen mag je überhaupt al blij zijn als je iets (kleins) kunt krijgen. Heel veel succes deze week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Carpaccio, sushi, gerookte kip.. allemaal heerlijk! je hebt wel een drukke week achter de rug zeg. En huisbezichtigingen, wat spannend! Wij hebben nu ook een huis onder bod.. het is momenteel zo'n spannende en bizarre tijd om aan een woning te komen.

    BeantwoordenVerwijderen