La vie de Daphne - Spontaan uit eten, 3 uur reizen & Feest in Rotterdam

Brrr.. je kunt echt goed merken dat de winter eraan komt. Best een gek gevoel, gezien de vorige winter amper een maand geleden lijkt. Tus...

Brrr.. je kunt echt goed merken dat de winter eraan komt. Best een gek gevoel, gezien de vorige winter amper een maand geleden lijkt. Tussen het werken door weet ik de koude dagen gelukkig goed te besteden, met een 'vis'-schrikkelijk lekker etentje, een middagje bijkletsen en een feestje in Rotterdam.


Van maandag heb ik eigenlijk helemaal geen foto's, dus dit weekoverzichtje begint op dinsdag. Het was weer een goed gevulde dag vol afspraken en deadlines. Wat gaat het dan altijd snel!

Jammer genoeg wordt het ook steeds kouder op kantoor. Hoewel we allemaal hoopten dat het alleen koud zou zijn in de zomer en juist warm in de winter, is dus niets minder waar. Gevolg? De hele dag mijn handen opwarmen aan bekertjes hete thee.

Tijdens één van de meetings die dinsdag ontvingen we ook allemaal deze te lekkere chocoladeletter. Altijd heb ik geroepen dat ik zo graag zo'n mooie, bewerkte letter zou willen krijgen van de sint. Nou, lucky me; cuz' I got one!

Die avond hield ik een lekkere chillavond: inclusief superzachte trui en sokken. Heerlijk!

Woensdagavond ging ik spontaan met mam uit eten bij één van de nieuwste restaurants in Roosendaal: Zeeen van tijd. Dit plekje serveert (zoals de naam al een beetje verklapt) voornamelijk visgerechten, waar ik sinds een klein aantal jaar groot fan van ben.

Ikzelf koos voor de truffelroom-pasta met allerlei soorten vis: zalm, garnaaltjes en zelfs een mini-kreeftje bovenop.

Het dessert was ook bijna te mooi om op te eten. Ik koos voor dit chocoladefestijn, met chocolade cookie-ijs, chocomousse en een brownie. Verder ben ik helemaal geen chocoladefan hoor.. :-P

Toen we weggingen viel mijn oog nog op deze te droge quote. Superleuk hoe ze dit hele restaurant hebben ingericht!

Donderdag zat ik weer aardig vroeg in de trein voor weer m'n laatste werkdagje van die week. Ik keek ernaar uit om hierna weer 3 dagen vrij te zijn, yesss!

Long time no coffee! Normaal gesproken haal ik altijd koffie tijdens happy hour, maar nu had ik al wat eerder die ochtend trek in een yummy cappuccino.

Yes: weekend! Dacht ik, want ik las vlak voor vertrek dat er iemand voor de trein was gesprongen. Ik probeerde te achterhalen of er al bussen waren ingezet, maar de bus die hier op deze foto te zien was, reed richting een Willem II-wedstrijd.

Dan maar in zo'n vreselijke stadsbus, die er ruim anderhalf uur over doet om van Tilburg naar Breda te komen. Stomste van alles was nog dat ik hier net 5 minuten inzat, en er toen wel een NS-snelbus langsreed. Grrr.. als ik nu even iets langer had gewacht, zat ik nu niet in een bus die naar Goirle, Riel, Alphen, Baarle-Nassau, Ulicoten, Chaam en Ulvenhout reed. Zo kom je nog eens ergens..

Donderdag was ik doodmoe van die lange reis van ruim 3 uur, en dus profiteerde ik van mijn vrije dag door goed uit te slapen. Ik maakte me extra langzaam op en appte de vriendin naar wie ik toe zou gaan dat ik tussen 14.00 en 15.00 haar kant op zou komen.

Dus stapte ik vol goede moed de auto in. Ik had al eens eerder de verkeerde afslag genomen toen ik naar Breda reed, dus dat zou me natuurlijk geen tweede keer overkomen. Wat denk je..? Wel dus. Ik weet niet wat ik had, maar elke afslag die ik vervolgens daarna nam, bracht me alleen maar verder weg. Zelfs zo ver weg, dat ik uiteindelijk in het dorpje Ulvenhout belandde waar ik een dag eerder nog met de bus doorheen reed. Ik had écht even geen flauw idee wat me bezielde :-P In het dorpje heb ik maar even snel opgezocht hoe ik wel moest rijden en vertrouwde ik op mijn navigatie.

Meer dan een uur later dan dat ik thuis vertrokken was, kwam ik ein-de-lijk aan in Breda. Zo stom, want ik ben hier intussen al zovaak geweest. Toch krijg ik de route maar niet in m'n hoofd denk ik (of ik was gewoon compleet aan het wegdromen, haha!)

Omdat ik later die avond ook nog in Breda moest zijn, besloot ik te blijven eten. We deden wat boodschapjes en flansten een héle makkelijke maaltijd in elkaar. Maar het was wel lekker!
Daarna reed ik door naar iets méga spannends, en een paar uur later kwam ik nog even langs bij diezelfde vriendin. Hope I can tell you more soon :-)

Oh, helemaal vergeten dat het ook nog eens Black Friday was. Heel veel heb ik zelf niet kunnen winkelen, maar wel waren die dag deze laarzen binnengekomen voor een samenwerking. Helaas zitten ze bij mijn enkels veel te los, al is het wel een model waar ik naar op zoek ben. Ik heb er in ieder geval echt benen van 2 meter in (en wie wil dat nu niet, haha)

Wel had ik na al die jaren een keer de fireflies van Ivy&Liv besteld. Ze staan al een eeuw op mijn wish list, maar nu mocht het wel een keertje. Ik ben superbenieuwd!

Zaterdagavond reden we naar Rotterdam voor het 'BirthdayBaanBachelor'-feestje die op de bovenstaande foto links staat. Echt onwijs knap dat ze de laatste twee dingen in korte tijd voor elkaar heeft gekregen, en ook superleuk dat we ook nog haar verjaardag erbij konden vieren. Grappig weetje aan deze avond: vier van ons droegen iets met een stippenpatroon op de mouwen. Dat moest natuurlijk wel even vastgelegd worden!

Rond 2.45 besloten we richting Roosendaal te gaan rijden, en uiteindelijk belandde ik tegen 4 uur weer in m'n eigen bedje. Zondag hield ik een echte lazy day, want ik merkte dat zo'n lange avond me toch weer best gesloopt had.

Op naar een nieuwe week, eentje waarin ik sinds lange tijd weer 5 volledige dagen werk/aanwezig ben op kantoor. Wordt wel even pittig, maar gelukkig staat er weer een leuk weekend voor de deur!

Related posts

3 reacties

 1. Ugh die Macarons, need! Zo lekker :)
  Mooi weekje heb je gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne week! En die laarzen zijn super tof! Jammer dat ze was losjes zaten.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke en gezellige foto's! Veel succes deze week! <3

  BeantwoordenVerwijderen