La vie de Daphne - Laatste ochtend Parijs, Op het groene dak & Uit in Breda

Onder het mom van 'blaas je vaste rubriek eens nieuw leven in' komt er vandaag na lange tijd weer een ouderwets weekoverzichtje o...

Onder het mom van 'blaas je vaste rubriek eens nieuw leven in' komt er vandaag na lange tijd weer een ouderwets weekoverzichtje online. Met daarin: het laatste ochtendje in Parijs, een toch best wel vermoeiende werkweek waarin ik ook nog eens het dak bezocht, en een avond stappen in Breda.


Oké, even een korte recap: vrijdagochtend vertrok ik in alle vroegte samen met Brittany & Joyce naar Parijs voor ons meidenweekendje. Superleuk, want hier hadden we al ruim 2.5 maand heel erg naar toegeleefd. Hoe we dit weekendje hebben gespendeerd? Met foto's maken (check onze Instagram-feeds maar eens..), winkelen (we hebben aandelen in Sephora), eten en heeeel veel wandelen. Helaas zat het weer dit weekend ontzettend tegen, en na een regenachtige zaterdag en zondag was ook maandag een grauwe en natte dag. We ontbeten bij Brioche Dorée waar we ook een dagje eerder een ontbijtje hadden genomen. Helemaal niet duur, en nog lekker ook! Enige irritatiepunt was wel dat ik alles in mijn beste Frans bestelde, en er elke keer heel eigenwijs in het Engels terug werd gepraat. Deed ik zo m'n best, werd het nog niet gewaardeerd ook. Stom!

Hierna liepen we richting Lafayette, omdat dit de enige plek was die op het vroege tijdstip dat wij er waren, openging.  Grappig weetje is dat ik hier zaterdag een peperdure laars van €450,- paste en er 's avonds in het hotel achterkwam dat ik een sok miste. Wat denk je.. zat hij dus nog gewoon in die laars! Ik heb dus meteen even mijn sokje weer opgehaald :-P. En ben meteen weer een goed verhaal rijker, haha!

Ook wilden we Parijs van bovenaf bekijken en natuurlijk kan dit ook bij Lafayette (van alle markten thuis). Helaas viel dit nogal letterlijk in het water, want toen we op het dakterras aankwamen kwam de regen met bakken uit de hemel. Zò ontzettend jammer! Dat maakte het uitzicht er niet heel veel beter op..

Omdat we toch niet meer heel veel konden doen met dat slechte weer, gingen we op zoek naar een Ladurée-winkel. Nadat Google Maps zei dat we er al twee keer voorbij waren gelopen maar op straat toch ècht geen Ladurée zagen, kwamen we erachter dat 'ie binnen bij Printemps (een ander warenhuis) zat. Ook niet erg, want we waren in ieder geval binnen!

Alledrie namen we een kerstdoosje met 8 macaronsmaken. Hierna zijn we uit wanhoop door de regen maar terug naar het hotel gereisd, hebben we daar al onze spullen gepakt en zijn richting Gare du Nord gegaan.  Daar moesten we nog zo'n drie kwartier wachten voor we de trein inkonden.

Wonder boven wonder had ik voor 't eerst een keer geluk met de Thalys en vetrok deze prima op tijd. In de trein bekeek ik nog eens welke smaken macarons ik ook alweer had gekozen: Suikerspin, hazelnoot, vanille aardbei, ananas, chocolade, rose, vanille en framboos. Yummy!

De hele terugreis merkte ik dat ik supermoe was en dat ik een aantal keer bijna sliep. Ohhh ik kon echt niet wachten om mijn bedje te zien. Tussen 4 en 5 kwam ik eindelijk thuis, at ik snel even wat, maakte ik een Parijs Facebook-album en viel ik heel vroeg als een blok in slaap.

 Dinsdag was een supervermoeiende dag op m'n werk. Ik merkte na de lunch dat ik heel erg inkakte en dat ik even een wandeling door het gebouw moest maken om wakker te blijven.

's Avonds bladerde ik door het Bijenkorf Magazine, waar ik dit te leuke boek tegenkwam. Hangt wel een aardig prijskaartje aan, maar zeker iets dat met het oog op 'voor het eerst op mezelf gaan' heel erg toepasselijk is!

Woensdag kreeg ik te horen dat ik donderdag foto's mocht gaan maken van de officiele opening van het groene dak. Deze is vorige week op één van de kantoorgebouwen aangelegd en ik was toch wel erg benieuwd geworden hoe deze eruit zag. Naast de twee daken waar ik afgelopen zomer al op heb gestaan, zou dit het laatste dak worden dat ik nog moest bezoeken. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die dat bij ons kunnen zeggen!

Woensdagmiddag werkte ik thuis omdat ik me goed voor iets moest concentreren. Ik genoot even extra van het zonnetje, want die had ik natuurlijk het hele weekend (oké, vrijdag een beetje) niet gezien.

Tussendoor zette ik mijn macarons goed op de foto en proefde ik de allereerste. Geen idee welke van de vier 'roze smaken' ik vast had, maar deze was in ieder geval al erg lekker!

Donderdag werd dus omgedoopt tot groene daken-dag. Op het grote plein stond een standje met allerlei leuke goodies waarmee je plantjes kunt laten groeien. Deze kaart kan ik wel pas gebruiken in het voorjaar, dus ik moet nog even afwachten wat hieruit gaat komen.

Vlak na de lunchpauze was het mijn beurt om het dak op te gaan. Gelukkig was het stralend weer, wat alleen maar mooi is bij zo'n officiele opening. 

Voor de opening waren twee Willem II-voetballers uitgenodigd om de 'aftrap' te doen. Ik was niet zo starstruck als de rest van mijn collega's, want ik heb niet héél veel met voetbal. Wel maakte ik voor de familie-app snel wat foto's.

Deze foto maakte ik uiteindelijk voor onze eigen kanalen. Best leuk gelukt met kantoor zo op de achtergrond, vind je ook niet?

Vrijdag werkte ik een dagje thuis en dit zou meteen één van de laatste thuiswerkdagen op vrijdag worden omdat we toch echt vaker aanwezig moeten zijn. Voortaan ben ik dus om de week op deze dag gewoon weer op kantoor te vinden! Tussendoor at ik weer één van mijn overheerlijke macarons.

Ook zette ik tijdens de lunchpauze de camera die ooit van mijn opa was weer op de foto. Twee keer per jaar gebruik ik de camera als een soort 'herinneringsmomentje' en post ik de foto op Instagram. Ik moet er wel bij vertellen dat het INTENS ongemakkelijk was toen ik de berg blaadjes op deze foto van straat ging rapen, en er precies op dat moment 3 mensen voorbij kwamen. Oops.

Vrijdagavond ging ik al op tijd weg om nog een rondje stad te doen met een vriendin. Zij liet lekker impulsief een tweede gaatje schieten, en dat inspireerde me meteen voor een derde bij mezelf. Heb ik niet gedaan hoor, want het wordt afgeraden om deze te laten schieten èn ik weet het toch nog niet 100% zeker. Wat ik wel zeker weet, is dat ik binnenkort dé oorbelletjes wil gaan bestellen die ik al bijna 3 jaar op mijn wish list heb. Na ons rondjes tad deden we een lekker drankje en at ik een hele tweede avondmaaltijd. Mooi hoeveel die vriendin en ik altijd kunnen eten.

Zaterdag had ik ein-de-lijk weer een dagje dat ik lekker uit kon slapen, en daar maakte ik dan ook goed gebruik van. Ik had ook weer eens de tijd om veel op te ruimen en dingen weg te gooien, wat best wel hard nodig was. Ook ruimde ik de koffer - die er ook alweer 5 dagen lag - maar eens op.

's Middags maakte ik weer een lekkere wandeling in het herfstzonnetje. Wat is dat toch altijd genieten zeg!

Eenmaal thuis proefde ik de hazelnoot-macaron, die ik qua smaak tot nu toe het meest sterk vond. Erg lekker ook! (is er ooit een macaron van Ladurée geweest die níet lekker was trouwens?)

Ook bewerkte ik weer één van mijn Parijs-foto's voor op Instagram. Met deze ben ik zó blij dat ik hem direct instelde als achtergrond van mijn telefoon.

Vlak na het eten maakte ik me uitgebreid op en trok ik mijn nieuwe off-shoulder top aan. Deze had ik al gezien in Parijs, maar toen was het bij de paskamers zo druk dat ik me voornam 'm maar thuis te bestellen. Gelukkig was 'ie ook in Nederland nog steeds net zo leuk!

Die avond ging ik naar vriendinnen toe, waar we spelletjes speelden en veeel bij te kletsen hadden. Wel onder het genot van wat wijntjes natuurlijk. Later op de avond reden we richting Breda voor een leuk avondje stappen.

Eenmaal in Breda gingen we wat kroegen langs, en o-ve-ral was het bizar druk. Maar buiten dat was het wel weer eens leuk om een keer daar te stappen! Rond 4.45 (prima tijd, al zeg ik het zelf) dook ik mijn warme bedje in.

Zondag was ik mega-laat wakker, maar voelde ik me gelukkig - op een beetje moeheid na - helemaal prima. Er stond die dag ook weer iets leuks op de planning, want we hielden namelijk een lekkere zondagmiddag-brunch met verse broodjes van de supermarkt. Heel gezellig om zo de zondag te spenderen!

Related posts

5 reacties

 1. Jammer dat het zo’n slecht weer was in Parijs. Dat van het Engels terug spreken herken ik. Jammer is dat he! En dat boek is echt een aanrader. Hij is wel duur maar het is het echt waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne week! <3
  De herfstige foto van Parijs is echt heel erg mooi.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik begrijp best dat je die foto als achtergrond instelde! Hij is echt ontzettend mooi geworden. ♥ Kan zo op een postkaartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's! super gezellig dat jullie met zijn drieën naar Parijs gingen! Ik kan me wel voorstellen dat je daarna kapot was. Die zondagse brunch ziet er trouwens heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen