La vie de Daphne - Nieuwe werkweek, Gourmetten & Lekker relaxen

Mijn eerste werkweekje van 40 uur is een feit! Hoewel het alsnog tot nu toe vrij rustig is, is m'n week voor mijn gevoel echt voorbij...

Mijn eerste werkweekje van 40 uur is een feit! Hoewel het alsnog tot nu toe vrij rustig is, is m'n week voor mijn gevoel echt voorbijgevlogen. Hoe mijn verdere week eruitzag, zie je in dit weekoverzicht (een dagje verlaat wegens Pinksteren!)


Maandag zou het kwik tot ruim boven de 20 stijgen, maar daar was 's ochtendsvroeg nog niets van te merken. Sterker nog, het was ijskoud en mistig. Zelfs de toren van het kantoor was amper meer te zien!

Ik besteedde mijn ochtend aan het maken van de AVG/Privacy-cursus. Een hot item de laatste weken natuurlijk, en gelukkig slaagde ik met gemak. Nu nog even de privacyverklaring voor mijn eigen blog schrijven..

Ik werd maandag overigens ook maar niet warm. Kwam wellicht door het feit dat ik die nacht maar 2.5-3 uur geslapen had. De hele dag had ik met een jasje over m'n schouders gezeten. Brr..

Eenmaal thuis lag er een leuk pakketje op me te wachten. Wie een paar photo diaries terugkijkt, weet dat ik onlangs iets in Rotterdam heb gepast dat toch wel in m'n hoofd is gebleven..

 .. ik heb het natuurlijk over dit rode jasje! Ik ben tòch gezwicht voor de prachtige kleur en de pasvorm. Ideaal om met m'n jas van Zara af te wisselen.

Ook leuk aan deze dag was het feit dat Daniel Wellington weer één van mijn foto's deelde. Het is al een hele tijd geleden dat ik deze als opdracht voor hen maakte, dus het was des te leuker dat dit geheel onverwacht kwam!

Van maandag op dinsdag had ik weer een beetje beter geslapen. Ik was zelfs ruim voor m'n wekker wakker, waardoor ik nog eventjes kon genieten van de zonsopkomst.

Een collega trakteerde nog op taart wegens haar verjaardag. Deze chocoladetaart met een soort jam(?) bovenop was echt heerlijk! (maar wel ontzettend machtig).

Woensdag.. another ordinary day op kantoor. Is vaak een wat rustigere dag omdat veel mensen thuiswerken, wat ook wel eens chill is!

's Avonds nam ik nog een lekker toetje dat ik in de koelkast vond (alsof al dat gebak nog niet genoeg was..)

Donderdagochtend was helemaal volgepland met afspraken, dus de helft van de dag kwam ik in ieder geval goed door. We mochten aan de slag met onze eerste post voor Facebook, dus dat was ook erg leuk! Ook kwam een collega met wie ik toch anderhalve week best intensief heb samengewerkt, afscheid nemen. Je weet wel.. alweer met taart..

's Avonds was ik echt kapot, maar ergens wist ik dat ik nog maar één dagje hoefde voor ik een weekend van drie dagen zou hebben. Overigens ga ik dat ook om de week zo doen; mijn contract is 36 uur en ik heb besloten de ene week 40 uur, en de andere week 32 uur te werken. Zo ben ik toch nog af en toe een dagje extra vrij!

Vrijdag kon je alweer een speld horen vallen; het was zelfs NOG rustiger dan de vrijdag na hemelvaart. Van ons team dat normaal wel uit zo'n 15-20 mensen bestaat, waren er nu maar drie. Bizar!

Aan het einde van de middag vonden we het wel prima om het weekend in te luiden. YES!

Hoewel ik in de trein nog allemaal plannen wilde maken, merkte ik dat ik toch best gesloopt was. Ik maakte nog wel wat portretjes omdat ik die dag een iets andere look (inclusief oogschaduw!) had gemaakt.

Hoe hard ik ook riep dat ik zo kapot was, merkte ik dat ik toch niet echt moe genoeg was om te slapen. En omdat het het laatste weekend was dat één van mijn vriendinnen in Nederland zou zijn, fietste ik toch nog nà 10 uur richting de meiden om wat te drinken.

Zaterdag was ik natuurlijk doodop, dus ik nam de ochtend en middag lekker om te relaxen. En om de Royal Wedding te kijken natuurlijk. Wie heeft 't ook gevolgd?

's Avonds maakten we zelf pizza. Helaas wilde de bodem maar niet knapperig worden, waardoor 'ie niet zo lekker smaakte als normaal. Maar buiten dat was het wel weer leuk om er zelf eentje te maken!

Goodmorning!

Omdat het Pinksteren was, was helaas de stad gesloten. Wel scheen het zonnetje lekker en dat gaf de ideale gelegenheid om op het terras te gaan zitten en bij één van mijn favo Bredase tentjes een broodje carpaccio te eten. Perfect Sunday <3

Daarna reden we naar het bos waar onlangs een looppad is aangelegd. Ik had mijn camera mee in de hoop hier mooie foto's te maken, maar volgens mij had de hele omgeving van Breda hetzelfde idee om over dit pad te lopen. Wat was het druk zeg!

Hierna reden we weer richting huis, en kwamen we onderweg langs dit mooie kasteel. Hier moesten we natuurlijk wel even uitstappen om foto's te maken!

Eén van de foto's werd dit portret, die met een mooie lichtinval èn prachtige paarse bloemen op de achtergrond nog best goed gelukt was (al zeg ik het zelf). Eindelijk weer eens een foto waar de 50 mm-lens voor bedoeld is zullen we maar zeggen :-)

's Avonds hebben we tot laat in de tuin gegourmet. Grappig feitje hierover was dat de vorige keer dat we dit deden, precies één jaar en één dag geleden was. Zou het een jaarlijkse traditie worden? :P

Related posts

18 reacties

 1. Leuke foto's! Wat heerlijk, gourmetten. Heb ik echt al onwijs lang niet gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh my die avg wet ja..
  Wat een mooie portretten heb je gemaakt! En de oogschaduw staat je goed, moet je vaker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah lief! Was wel weer even wennen, maar wie weet doe ik 't vaker idd :)

   Verwijderen
 3. Wat fijn hoe je kan afwisselen met je uren en vrije dagen, een extra lang weekend is dan wel een beloning! Fijne week weer, leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne week weer! Ik vind je portretjes weer erg mooi, en gaaf dat Daniel wellington je post heeft gedeeld! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's! Het rode jasje is heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Carpaccio.. heerlijk! het ziet er weer allemaal super uit! Ik heb de wedding niet gevolgd.. helaas! Ze zag er wel prachtig uit zeg..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ai, inderdaad even opletten met die AVG! Leuke foto's verder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben er zelfs nog steeds mee aan 't worstelen.. oeps!

   Verwijderen
 8. Wat een heerlijk weekje ondanks het werken! Ik vind die foto van jou bij die bloemen echt zo FREAKING MOOI <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een hoop leuke foto's! Ben wel benieuwd hoe je nieuwe baan bevalt?! Shit, ik moet ook nog bezig met die privacyverklaring haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak er binnenkort een update over! En jaaa lastig he..

   Verwijderen