Friday's Five: De 5 grootste veranderingen nu ik werk

Sinds 7 mei heb ik officieel een baan en ben ik 4 à 5 dagen per week op het Interpolis-kantoor in Tilburg te vinden. Een hele grote verand...

Sinds 7 mei heb ik officieel een baan en ben ik 4 à 5 dagen per week op het Interpolis-kantoor in Tilburg te vinden. Een hele grote verandering in mijn leven, en tegelijk ook een mega-uitdaging. Wat zijn voor mij eigenlijk de 5 grootste veranderingen geweest?

WEEKEND
Hoewel ik natuurlijk al sinds begin februari zowel doordeweeks als in 't weekend een vrij leven leidde, had ik in mijn schoolperiodes ook de zaterdagen en zondagen hard nodig om te werken aan schoolopdrachten, te leren voor tentamens en op 't laatste moment mijn thesis af te ronden. Maar nu? Nul verplichtingen, nul deadlines en 100% vrije tijd. Hoe heerlijk is dat? Natuurlijk is mijn blog ook een groot onderdeel dat ik in mijn vrije tijd oppak, maar nu wil ik vooral de weekenden gebruiken om lekker te doen waar ik op dat moment zin in heb.

Ritme
Normaal gesproken kon je nog wel eens een dagje tussendoor langer blijven liggen, maar nu gaat elke dag stipt om 6.15 de wekker. Het is eigenlijk op het moment van schrijven pas twee keer voorgekomen dat ik wakker werd van mijn wekker en ik heb ook al vaak genoeg meeegemaakt dat er nog een '5' in de tijd zat. Het is wel slopend, maar een vast ritme is ergens ook wel fijn. Ik ga om half 8 de deur uit en kom rond tien voor half 7 weer thuis. Die vastigheid heb ik erg lang niet gehad! Daarnaast heb ik ervoor gekozen om de ene week 40, en de andere week 32 uur te werken aangezien ik een 36-urig contract heb. Kan ik in ieder geval om de week een dagje extra vrij zijn!

Zelf verdienen
Natuurlijk heb ik bijbaantjes gehad waar ik wel eens lekker kon verdienen, maar een echt 'grotemensensalaris' is natuurlijk compleet nieuw voor me. En toegegeven: het is ook nog eens errrrug fijn. Vooral als je je bedenkt dat ik in mijn hele universiteitsperiode van september 2016 tot nu niet meer heb gewerkt, geen studiefinanciering meer ontving èn niet gratis kon reizen met het OV. Laat ik zeggen dat ik bezig ben met alle schade in te halen en dit een prima 'grote' verandering vind :)

Nieuwe collega's
Een nieuwe werkomgeving betekent natuurlijk ook nieuwe collega's. Nu kan ik natuurlijk niet helemaal zeggen dat ze 'nieuw' zijn, aangezien het juist mijn eerste collega's zijn (buiten stages en bijbaantjes natuurlijk). We werken bij Interpolis in teams en dat betekent dat samenwerken met mijn collega's iets is dat dagelijks plaats gaat vinden. En to be honest: ik vind samenwerken echt heel fijn! (en nieuwe mensen leren kennen ook)

Prioriteiten stellen
Sinds ik werk kan ik niet meer op iedere willekeurige dag zeggen dat ik kan afspreken, een avond kan stappen of lekker de hort op kan. Voorheen deed ik ook doordeweeks nog genoeg leuke dingen, maar nu is het echt zaak om prioriteiten te stellen. Op dit moment ben ik 's svonds doordeweeks (nog) te moe om iets te ondernemen, maar in het weekend bloei ik gelukkig weer op. Nu is het nog aankijken of ik de juiste balans kan vinden tussen leuke dingen doen en relaxen, en wie weet uiteindelijk ook weer 's avonds iets te ondernemen.

Werk jij en wat vond jij de grootste verandering sinds je werkt?

Related posts

1 reacties

  1. Ik kan me helemaal vinden in deze 5 punten! Die veranderingen heb ik ook meegemaakt sinds de verandering van school naar werken. Leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen