La vie de Daphne - Gin tonics, Bloesembomen & Absurd veel eten

Ik dacht dat ik het weekoverzicht met het allermeeste eten ooit al wel gehad had, totdat ik die van afgelopen week in elkaar ging zetten....

Ik dacht dat ik het weekoverzicht met het allermeeste eten ooit al wel gehad had, totdat ik die van afgelopen week in elkaar ging zetten. Ik zou zeggen; bereid je maar voor op het hoogste niveau van extréém veel genieten!


Mijn maandag was vrij rustig: naast een klein boodschapje heb ik lekker gerelaxed (zoals eigenlijk elke maandag) en een hoop blogartikelen ingepland. Ik ben weer lekker op dreef de laatste tijd! Een klein beetje jammer aan deze dag was dat ik te horen kreeg dat ik pas 7 mei kan beginnen bij mijn nieuwe baan, ipv 1 mei. Nog een extra weekje vrij dus, maar hopelijk kan ik daar nog een beetje van genieten!

Ook bekeek ik nog eens de foto's van afgelopen zaterdag in Scheveningen. Deze foto met tegenlicht is gemaakt in het Kurhaus, maar is helaas door verkeerde instellingen niet helemaal scherp. Hij had zo mooi kunnen zijn!

De volgende ochtend stond ik zoals gewoonlijk op met de krant, maar toen ik dit artikel las werd ik stiekem wel een beetje verdrietig. Sinds deze week is de snelle verbinding van mijn stadje naar Antwerpen definitief weg, maar nog verdrietiger werd ik van de bizar hoge prijs die ze vragen vanaf Breda. Vanaf 'ons' was het soms zelfs maar 9 euro retour!

Daarna maakte ik me snel klaar, want ik zou die middag met oma en mama gaan lunchen. Ik had dit aan oma gegeven als kerstcadeau, dus het werd wel eens tijd om dit plan daadwerkelijk uit te gaan voeren nu het nog kon!

Onder het mom van 'ik probeer in één week meteen alle broeken die ik heb' trok ik m'n ruitjesbroek weer eens uit de kast. Ik blijf het stiekem wel erg lastig vinden om zulke broeken met een printje op een leuke manier te combineren!

We namen plaats bij een tentje midden in ons winkelcentrum. Ik kwam hier vroeger bijna wekelijks met een vriendin, maar nu was ik er al erg lang niet geweest. Naast de cappuccino op deze foto bestelde ik..

.. géén carpaccio, maar een clubsandwich. Deze was errrg lekker!

Overigens was dinsdag ook het artikel over mijn allereerste NARS-product online gekomen. Ik heb 'm sinds mijn review elke dag gedragen en vind de natuurlijke glow onwijs mooi. Weer eens wat anders dan al die andere glitterige poeders die ik in m'n bezit heb!

Ook heel tof was toen ik de volgende ochtend zag dat Romy Monteiro (die ik uiteraard had getagd in mijn NARS-foto) had gereageerd! Voelt toch wel een klein beetje speciaal dat zulke bekende mensen de tijd nemen om op m'n foto te reageren :)

De hele woensdagmiddag heb ik lekker besteed aan het maken van flatlays. Ik was op dreef, want in 'n uur en drie kwartier kreeg ik er maarliefst 4(!) uit. Ik barstte weer eens van de inspiratie denk ik!

Hierna nam ik weer eens de tijd om me uitgebreid op te maken. Voor 't eerst had ik namelijk weer eens foundation gekocht omdat mijn concealers er wel héél snel doorheen gaan. Moest weer even wennen aan het effect, maar ergens voelt het wel weer fijn! (vooral om weer ietsje langer met een base-product te doen).

Woensdagavond stond in het teken van wat drankjes, yumm!

Donderdagochtend had ik eerst een afspraak bij de tandarts en hoewel ik er erg zenuwachtig voor was, viel het gelukkig mee. Daarna fietste ik meteen door richting station om de trein te pakken naar één van mijn allerbeste vrienden in Rotterdam. Yup, ik ben tegenwoordig wel héél vaak in Rotterdam te vinden! (maar het blijft dan ook wel een superfijne stad)

Omdat ik niet meer langs huis was geweest en ik na zo'n tandartsbezoek toch altijd best honger krijg (wie heeft hier ook last van?) had ik bij de kiosk deze wrap gekocht. Gelukkig wel met 50 cent korting, want alsnog is zo'n lunch best prijzig. Het geld was 'ie wel dubbel en dwars waard, want man.. wat was deze kip-pesto wrap lekker zeg!

Nadat de reis naar die vriend een klein beetje misging, kwam ik rond kwart voor 2 eindelijk op m'n plaats van bestemming aan. Helaas was het best regenachtig, waardoor we mijn plan om naar het Kralingse bos te gaan voor foto's niet konden doorzetten. Dan maar een middagje fear factor kijken!

Rond een uurtje of half 6 begonnen we met koken, en dat het pasta carbonara zou worden was al snel besloten. Deze keer niet met m'n geliefde zalm, maar met kip (is nog goedkoper ook)

Het resultaat mocht er wezen hoor; het was heerlijk!

Donderdag kwam overigens ook het artikel over Metropolitain online; eentje waar ik stiekem best trots op was. Eén van de mooiste foto's vind ik toch wel die van onze tafel; very Instagram-worthy!

Nee, de eetfoto's zijn nog steeds niet voorbij, want nadat ik vrijdag de hele dag had gerelaxed was het mijn beurt om weer te koken. Mijn vriend had boodschappen meegenomen voor enchiladas, en ik bereidde de gehakt met maïs en tomaat.

Die avond reden we naar zijn vrienden in Breda voor een drankje en een stapavond. Heel laat werd het niet, want de muziek viel ontzettend tegen. Ik denk dat ik iets voor 3 uur alweer mijn ogen sloot!

Zaterdag was het tegen verwachtingen in weer best prima weer, dus ging de camera mee om op zoek te gaan naar bloesembomen. Het staat al een tijdje op mijn foto-bucketlist om mooie plaatjes hierbij te schieten. Helaas is het zo dat bloesembomen binnen slechts een (HEEL KLEIN) aantal weken weer uitvallen, dus de kunst is om er zo vroeg mogelijk bij te zijn. Per toeval stuitten we bij de parkeergarage op een rij met zulke prachtige, roze bomen. En het resultaat van de foto mocht er ook zijn - en dat vonden jullie ook, want toen ik deze zondag op Instagram plaatste ontplofte mijn telefoon!

Na de foto's besloten we eens te gaan lunchen bij een heel nieuw plekje bij 't Sas in Breda, een superleuk en gezellig binnenpleintje met wat winkeltjes en eetgelegenheden. Als echte cappuccino-lover nam ik uiteraard weer een heerlijk kopje.

Oké, nu was de carpaccio wel weer aan de beurt. Een nieuw plekje ontdekken betekent ook de carpaccio uitproberen. En ik kan hierover absoluut zeggen dat 'ie in mijn top 5 is beland!

Een andere mooie foto-spot in Breda vind ik toch wel de Avenue in de Waterstraat. Ik heb bij de grote deur al eens eerder foto's gemaakt, maar zo vanaf de zijkant met die lichtjes vind ik 't toch ook wel erg leuk!

Sorry not sorry, maar ja: alweer ging ik buiten de deur eten. Ik noem het maar 'nog even EXTREEM genieten voor ik echt moet beginnen met werken.' Samen met twee vriendinnen doken we het terras op voor een hapje en drankje.

Een paar uur later namen we met z'n allen nog een gin tonic en maakten we een schatting van de uiteindelijke rekening. Hoewel we allemaal zo'n 75 euro dachten, moesten we toch wel even slikken toen we de bon van 97 euro kregen (we waren idd een hoop vergeten mee te rekenen :P). Dat 'extreem genieten' kun je dus wel heel letterlijk nemen.


Hoewel ik zondag eigenlijk nog geen plannen had, besloten twee vriendinnen, één van hun zusjes en ik alsnog naar de stad te gaan om te kletsen met een lunch. Cappuccino.. again..

Inclusief m'n oude vertrouwde bagel mozzarella en tomaat natuurlijk!

I will promise you guys: de aankomende weken worden een stuk rustiger. Ik merk dat het steeds lastiger wordt om dingen te plannen omdat veel mensen werken of gewoon school hebben en hoewel ik enorm veel energie haal uit leuke en gezellige afspraken (het liefst plan ik alles t/m 7 mei gewoon vol), weet ik ook dat ik ervan moet genieten om even lekker te niksen, zoals ik afgelopen week op maandag en vrijdagmiddag deed. Gelukkig wordt het lekker weer en ben ik van plan mezelf een aantal keer deze week te installeren in de tuin met een tijdschriftje!

Related posts

14 reacties

 1. Wat een heerlijke werk weer! Die foto met de bloesembomen vind ik echt PRACHTIG, beetje jammer dat ze in Breda staan, haha. Ik ga deze week ook op zoek, denk ik! Lekker idee om weer eens pasta carbonara te maken! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke week en hele mooie foto’s vooral die met de bloesembomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto's allemaal weer! Het plekje bij de parkeergarage is inderdaad erg mooi! Ik heb er toevallig afgelopen maandag wat foto's geschoten ;-). Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als een week vol zit met lekker eten dan moet het wel een topweek zijn! Haha, heerlijk. Wat een prachtige foto met die bloesem!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke week zeg, ik vind de foto met de bloesembomen erg mooi! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jezus, nu heb ik honger hahaha. Fijn overzichtje wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oops sorry hahah, hopelijk iets minder eten volgende week!

   Verwijderen
 7. Wat een heerlijke foto's! Buiten de deur eten is zo lekker, daar kan ik ook echt heel erg van genieten. En wauw, die foto met de bloesembomen is echt prachtig <3 Ik was er zelf ook net optijd bij, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankjewel! Ja.. helaas is het nu weer minder weer en gaat het heeel snel weg!

   Verwijderen