Friday's Five: 5 dingen die 2018 nu al mooier hebben gemaakt en waarom

2018 gaat snel: héél snel. We zitten alweer in de vierde maand van 't jaar, maar ook kan ik zeggen dat er een aantal momenten is gewee...

2018 gaat snel: héél snel. We zitten alweer in de vierde maand van 't jaar, maar ook kan ik zeggen dat er een aantal momenten is geweest dat heeft bijgedragen aan (nu al!) een prachtig 2018. Welke dat voor mij zijn lees je vandaag in deze Friday's Five!

Het moment dat ik slaagde voor mijn master
Het was iets waar ik altijd al van droomde en wat absoluut niet zonder slag of stoot is gegaan (de mensen die het meest dicht bij me staan weten precies wat ik bedoel!). Het was na zo'n onstuimige hbo-tijd alsof ik de wereld - inclusief mezelf - iets bewezen had, dat ik het wel degelijk kon en wèl gewoon in me had. Waarom dit mijn 2018 mooier heeft gemaakt? Omdat ik er kei- en keihard voor heb gewerkt en eindelijk resultaat zag!

De reis naar Parijs
Hoewel ik er het liefst iedere maand naartoe zou gaan, was het afgelopen maart weer zover dat ik m'n favo stad mocht bezoeken. Ondanks dat het weer niet altijd meezat, heb ik weer van iedere minuut dat ik daar rondliep genoten. Dit tripje heeft 2018 mooier gemaakt omdat ik zòveel andere plekken van Parijs heb gezien dan andere keren en ik iedere keer opnieuw weer verrast word door wat de stad me te bieden heeft!

Mijn 24e verjaardag
Stiekem kijk ik ieder jaar weer als een berg tegen m'n verjaardag op omdat ik altijd veel druk voel om het te 'moeten vieren.' Dit jaar deed ik het daarom ook rustig aan, maar alsnog heb ik een fantastische dag gehad met lieve mensen om me heen, mooie cadeaus en fijne momenten. Omdat ik er eigenlijk geheel zonder verwachtingen inging, is 10 maart nog een beetje leuker geworden dan normaal. En dat is wat 2018 ook al een beetje mooier heeft gemaakt!

Mijn eerste baan
Hoewel ik op het moment van schrijven nog ruim 3.5 week vrij heb en 7 mei pas begin, ben ik toch wel een beetje trots dat ik kan zeggen dat ik mijn allereerste baan ooit heb. Het solliciteren kwam soms echt even m'n neus uit, maar toch gaf ik niet op en had ik na alle afwijzingen toch nog hoop. Het allermooiste van alles is dat ik mag gaan werken voor een prachtig bedrijf/merk waar ik sowieso héél veel ga leren!

Mijn goede voornemen om 'gewoon lekker te genieten'
Voorheen kon ik nogal eens wat avondjes stappen cancelen (vooral omdat ik het lastig vind om tot 4 of zelfs 5 uur te gaan stappen), maar na een vrij pittige periode op de universiteit vond ik dat het tijd werd om ècht te genieten. Dit resulteerde in 6(!) dagen carnavallen, meerdere avondjes stappen in Breda, Rotterdam en Roosendaal en ook een vriendinnenweekend in Zeeland waar we opbleven tot het licht werd. Als ik straks ga werken zal het een stuk lastiger worden, maar daarom geniet ik maar van het feit dat al deze avonden 2018 echt al veel mooier hebben gemaakt!

Wat heeft jouw 2018 nu al mooier gemaakt?

Related posts

11 reacties

 1. Hele mooie momenten! Wat 2018 mij al mooier heeft gemaakt zijn een aantal keuzes die ik heb doorgezet en dat ik er trots op ben dat ik ze heb gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je baan wat gaaf om te horen! ik weet er alles van.. afwijzingen of je krijgt tegenwoordig niet eens een fatsoenlijke mail terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heeel frustrerend, het was ook echt ff niet goed voor m'n zelfvertrouwen! Gelukkig komt het allemaal goed zie je wel :)

   Verwijderen
 3. Wat een mooi artikel, ik word er zelf ook helemaal blij van! Echt super dat je al een baan hebt! Nu nog even genieten van de laatste weken vrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi lijstje! Gefeliciteerd met je baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend leuk en bijzonder artikeltje zo! Zoveel mooie dingen en dat slechts in vier maandjes tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa had even een besefmomentje dat dit alles al is gebeurd in de eerste 4 maanden van 2018!

   Verwijderen