HOTSPOT: Metropolitain Amsterdam

Al tijden wilde ik eens een hapje gaan eten bij Metropolitain in Amsterdam: een überhippe en populaire hotspot onder - vooral - Instagramme...


Al tijden wilde ik eens een hapje gaan eten bij Metropolitain in Amsterdam: een überhippe en populaire hotspot onder - vooral - Instagrammend Nederland. Alleen al vanwege de naam kon ik natuurlijk niet achterblijven. Ik maakte meteen een hotspot-artikel boordevol foto's!

Om maar meteen een kleine verwarring uit de wereld te helpen: 'Metropolitain' is - als ik het goed uitleg - onderdeel van 'Café de Paris.' Met andere woorden, 'Cafe de Paris' is eigenlijk een verzamelnaam voor de bar, het restaurant en Metropolitain. Je kunt er terecht voor een late night borrel, een uitgebreid diner, maar ook voor een kopje koffie, ontbijtje of lekkere lunch.
Je kunt er bij Metropolitain voor kiezen om beneden of boven te zitten (voor 't echte 'metropolitain' gevoel ga je natuurlijk naar beneden), maar omdat er alleen boven nog plaats was, zochten wij daar een tafeltje op. Het is er gezellig ingericht met een hele mooie stenen muur, hoge en lage tafels (van allerlei soorten hout), industriële lampen, hangplantjes en kunstzinnige tijdschriften en posters. Ik houd wel van zo'n warm sfeertje!Op de menukaart vind je zowel ontbijt, lunch als diner en ook drankjes zijn er in overvloed. Een kleine greep? Als ontbijt heb je bijvoorbeeld de famous french toast (met o.a. bosvruchten), een chia bowl of een healthy acaï, als lunch heb je de keuze uit gerechten met ei, salades en een aantal heerlijke huisgemaakte sandwiches en als diner kun je kiezen uit kleinere hapjes, maar ook burgers, vis en salades. Voor ieder wat wils dus eigenlijk!

Zelf koos ik voor een croque monsieur die rijkelijk belegd was met drie(!) soorten kaas, ham en een saladetje ernaast, Joyce ging voor de variant met een ei erbovenop en Britt ging voor de famous french toast (en die zag er het meest Instagrammable uit!). Let wel: deze gerechtjes lijken erg klein voor wat je ervoor betaalt, maar ik kan je wel vertellen dat je er best vol aan zit! Het smaakte overigens geweldig. Sowieso de hele ervaring om daar in Amsterdam te zitten, maakte het voor mij wel compleet :) Café de Paris, of Metropolitain (whatever you like to call it), is wat mij betreft een supermooie èn Instagram-worthy hotspot waar je zeker eens geweest moet zijn als je in Amsterdam bent. Heerlijk eten, een gezellige sfeer, een mooi uitzicht en een fotogeniek interieur: wat wil je nog meer?

Café de Paris/Metropolitain zit gevestigd aan het Rokin, nummer 81/83. 

Related posts

10 reacties

 1. Mooie foto’s! Ik heb hier een paar weken geleden gegeten en het was erg goed! Het interieur vind ik ook heel mooi. Ik ga zeker een keer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen! Ik denk ik ook wel :) Al is het alleen om te borrelen!

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen! Ik vond het interieur inderdaad erg mooi, het eten viel me helaas zwaar tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag deze hotspot laatst al voorbij komen op Instagram bij een kennis en het eten ziet er super lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een mooie foto's heb je gemaakt! Ik ben weleens in Café de Paris geweest haha, ik wist ook niet dat het bij elkaar hoorde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Het was idd even uitzoeken, maar ik heb het hopelijk goed verwoord!

   Verwijderen
 5. I spy with my little eye: mijn koffie, haha! Supermooie foto's zijn het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahah, yess! Jouw koffie was iets fotogenieker. Dankje!

   Verwijderen