La vie de Daphne - Delft, Zomerse temperaturen & Tulpenveld

Wat een weertje was het deze week! Ik heb weer ontzettend genoten van iedere dag. Zo heb ik Delft bezocht, een drankje gedaan in Reeuwijk...

Wat een weertje was het deze week! Ik heb weer ontzettend genoten van iedere dag. Zo heb ik Delft bezocht, een drankje gedaan in Reeuwijk, lekker in de tuin gechilld èn foto's gemaakt in een tulpenveld. Kon de zon maar altijd schijnen.. :)


Maandag staat voor mij altijd gelijk aan een hele dag lekker chillen en/of fotograferen. Deze keer had ik weer drie à vier flatlays op de planning, waaronder eentje van dit make-up revolution palette. De review hiervan komt zo snel mogelijk online!

De volgende werd er een in een roze thema. Ondanks het feit dat ik heb gemerkt dat foto's van mezelf voor de meeste engagement zorgen op Instagram, ben ik toch nog groot fan van het maken van flatlays!

Zie hier het eindresultaat overigens!

In de namiddag wilden Joyce, Kim (van kimcarolina.nl) en ik de knoop doorhakken over waar we binnenkort naartoe zouden gaan om af te spreken. Dat het Den Haag of Rotterdam zou worden stond al vast, maar de keuze was alsnog lastig. Daarom maakte ik een hoop briefjes, gooide ik deze in een mini-grabbelton en trok een lootje. Creatief idee voor als je niet weet waar je naartoe wil dus :)

 Dinsdag zouden de temperaturen eindelijk weer een beetje stijgen, en omdat ik stiekem ook wel de zomer in m'n bol had, lakte ik mijn nagels in een vrolijk pastelkleurtje. Dit is één van de kleurtjes van de nieuwe O.P.I. Grease-collectie, en hij heet "Meet a boy, cute as can be."

Hierna was het tijd om lekker de tuin in te duiken. Hoewel er aardig nog wat bewolking was, vond ik dat soms helemaal niet erg. Het zonnetje was namelijk al best warm!

 Ook nam ik eindelijk de tijd eens wat meer in mijn Kinfolk magazine te lezen. Er staan oprecht reuze-interessante dingen in; wellicht dat er nog een review over online komt!

De foto die ik voor Etos op maandag had gemaakt, vond ik jammer genoeg niet heel mooi gelukt. Tijd voor een herkansing dus! Gelukkig was ik met deze wel tevreden :)

's Avonds kwam mijn vriend en we haalden samen een ijsje. Hij mango en pistache, en ik chocolade en cheesecake. Yummy!

Omdat het 'golden hour' was (je weet wel, dat tijdstip dat de zon zò laag staat dat je overal een geelgouden gloed ziet), wilde ik graag nog wat foto's maken in het park. Ik weet nog niet of ik ze plaats op Instagram, maar één van de foto's is deze!

Woensdag: alweer een dagje in de tuin tuin. Intussen begin ik steeds meer een kleurtje te krijgen en vind ik het fijn dat ik zo mijn laatste dagen vrij kan spenderen. Vandaag zou er een vriendin langskomen; nog gezellig ook dus!

We hebben uren bijgekletst en genoten van het zonnetje. 's Avonds heb ik nog lekker gebarbecued en reden mijn vriend en ik weer richting Breda.

Donderdag zou de allerwarmste dag worden, en mijn vriend en ik hadden allebei zin in een dagje weg. Hij had immers nog wat overuren staan, en ik vond het natuurlijk ook alleen maar leuk om weer een nieuwe stad te ontdekken. Het werd Delft: de stad waar mijn oudste broer woont, maar eigenlijk ook de stad die ik nog nooit echt goed had gezien.

Al snel liepen we wat winkels in en paste ik bij H&M deze onwijs gave rok. Ik nam hem niet direct mee, want hij was best prijzig en ik had het idee dat ik echt te klein was voor dit soort rokken. You can tell dat hij toch nog aardig lang in mijn hoofd bleef spoken die dag.

Op Instagram had ik de tip gekregen om iets te gaan drinken en eten bij 'Moeke' op de Beestenmarkt. Het zit er vol met jongeren en is in tegenstelling tot de markt is het hier goed in de zon vol te houden door de bomen die de boel een beetje beschutten. Ikzelf nam als lunch garnalenkroketjes; één van mijn grote favorieten!

We liepen meerdere rondjes door het centrum en gingen zo nu en dan een winkel binnen. In één van de winkels zag ik superschattige servetten, maar ik moest ze vanwege de prijs van bijna 5 euro toch van mezelf laten liggen. Dan maar een foto'tje ervan!

Het was nog ietsje te vroeg om naar huis te gaan, en omdat we stiekem al wel weer dorst hadden gekregen, zochten we weer een terrasje op. Deze keer werd het het Boterhuis (naast het stadhuis), waar we genoten van een enorme gin tonic.

En yup, ik ben inderdaad tòch gezwicht voor de rok. Heb er zelfs de andere helft van de dag in rondgelopen en het voelde héérlijk; ik had de hele tijd zin om pirouettes ermee te maken, haha!

Na een eindeloos lange (file)rit kwamen we weer thuis aan, en terwijl we aan het bedenken waren wat we wilden eten, heb ik nog even een Instagramfoto gemaakt bij een bloesemboom (mèt mijn nieuwe rok natuurlijk).

Heel veel honger hadden we niet, dus een zware maaltijd ging het niet worden. Dan maar wat tapasgerechtjes! Heerlijk, zulke avondjes <3

Van vrijdag heb ik eigenlijk ook weer weinig foto's, maar naast een snel bezoekje aan de stad en een paar uurtjes zonnen heb ik ook weinig meer gedaan.

's Avonds sprak ik weer met twee vriendinnen af om wijntjes te drinken. Het originele plan was om lekker buiten te zitten, maar het was helemaal niet zo lekker meer (vooral in vergelijking met één dag eerder). Dan maar binnen, waar we uuuurenlang kletsten over de meest diepgaande onderwerpen. Het werd zelfs nog ietsje later dan verwacht, maar dat soort avonden zijn wel de allerbeste!

Zaterdag stond er ook weer een leuk dagje op de planning; ik had namelijk afgesproken met een oud schoolvriendinnetje in Gouda (waar ze woont). Helaas heb ik van deze dag weer totaal geen foto's (op deze na), maar het was heerlijk warm aan de surfplas in Reeuwijk.

Eenmaal terug thuis maakte ik deze snelle snapshot nog van een vliegtuig die dankzij de zonsondergang extra goed te zien was. Vond het wel een mooi beeld zo!

's Avonds maakte ik me weer op voor een avondje uit. Zin in!

Na wat uurtjes bij mensen in de tuin gedronken te hebben, gingen we nog richting stad waar het enòrm druk was. Ikzelf was uiteindelijk niet heel erg laat thuis (dat had zo z'n redenen), maar dat zou met Koningsnacht toch wel weer helemaal goedkomen!

Nog half slapend besloten mams en ik naar een tweedehands marktje te gaan. Eenmaal daar aangekomen bleek het totaal niet groot, waardoor we na 20 minuutjes alweer terug in de auto zaten. Oepsie! Wel kon je al goed merken dat het ontzettend benauwd was buiten.

Ik wilde nog wel iets van mijn zondag maken, dus vroeg ik mijn vriend of hij samen met mij naar de tulpenvelden wilde. In mijn buurt moet je er goed voor zoeken (helaas is de Keukenhof niet om de hoek), maar dan heb je ook wat!

Dit is één van de foto's die die dag gemaakt zijn. Deze week natuurlijk een artikel met al mijn tulpenveld-beelden.

Op de terugweg stuitten we per toeval nog op een heel park vol met bloesembomen: gewoon in een freakin' dorpje! We stapten meteen uit en hebben hier nog aardig wat foto's gemaakt. Het zou waarschijnlijk de allerlaatste keer zijn dat het kon, want de bomen begonnen overal al uit te vallen. Jammer! Volgend jaar hopelijk nog een keer :)

Ondanks dat ik vorige week nog zei dat het een rustige week ging worden, heb ik toch nog best wat gedaan. Van deze week weet ik wèl zeker dat 'ie rustiger wordt, want ik heb expres weinig gepland om even nog te relaxen voor ik begin met werken. Nog maar 2 weekjes!

Related posts

8 reacties

 1. Hele mooie foto’s! De nieuwe rok staat je heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke week! Tof dat je die rok alsnog hebt gekocht, hij staat je echt onwijs mooi <3 Prachtige foto's heb je ook gemaakt de afgelopen week, wauw! Jammer he dat de bloesems alweer uitvallen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er echt geen spijt van in ieder geval! Love it <3 En jaa superjammer.. Dankjewel!

   Verwijderen
 3. Heee waar zijn die tulpenvelden? Ben er ook naar op zoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Keukenhof is hier wel om de hoek, maar de toegang vind ik vrij prijzig en het is er zoooo druk. Kun je beter gewoon zoeken zoals jullie hebben gedaan, haha!

  BeantwoordenVerwijderen