Friday's Five: 5 kaartjes uit het Kletsdoosje (èn mijn antwoorden!)

Afgelopen kerst kreeg ik van mijn schoonouders het 'Kletsdoosje': een initiatief van Kletspot, waarbij het de bedoeling is dat je...

Afgelopen kerst kreeg ik van mijn schoonouders het 'Kletsdoosje': een initiatief van Kletspot, waarbij het de bedoeling is dat je op een ouderwetse manier gesprekje begint over allerlei onderwerpen. Voor vandaag koos ik willekeurig 5 kaartjes uit, inclusief mijn antwoord!


Ohh, ik zou in zoveel winkels wel willen slapen (mits ik een hoop mag meenemen natuurlijk), maar als ik praktisch nadenk en voor een winkel zou moeten gaan waar ze àlles hebben, zou dit De Bijenkorf of Hudson's Bay worden. Ik zou zelfs 's ochtends meteen een hapje kunnen eten :-) En over slaapgebrek hoef ik me denk ik ook niet al te druk te maken, want daar hebben ze altijd een hele chille woonafdeling!

In mijn leven heb ik wel een aantal cadeaus gekregen die volledig de plank missloegen, en dit begon al met een surprise-cadeau op de basisschool. Je weet natuurlijk op zo'n moment totaal niet wie jouw lootje had getrokken, dus ik wachtte geduldig af terwijl ik iedereen van de klas dolgelukkig hun cadeaus zag uitpakken. Tot ik dus aan de beurt was.. Ik kreeg een pak met zo'n 50 stiften. Leuk, zul je denken, maar géén van die stiften deed het; alsof het een soort doorgeefcadeau was! You can tell dat ik met een aardig baal-gevoel het schoolgebouw uitliep. Een ander cadeau waar ik niet heel happy mee was, was een ketting die voor mijn doen véél te grof was. Ik heb 'm wel gedragen omdat ik toen nog niet goed wist hoe ik moest vertellen dat het toch niets voor mij was, maar ik was des te blijer toen ik 'm weer veilig kon opbergen en nooit meer naar hoefde te kijken :P

Hoewel ik net één van mijn minder leuke herinneringen aan de lagere schooltijd deelde, heb ik gelukkig ook genoeg leuks meegemaakt. De twee momenten die me toch het meest zijn bijgebleven, vonden allebei in groep 8 plaats: het schoolkamp en de musical. Het schoolkamp omdat we het eerste jaar waren dat wèl in een hostel kon slapen (ipv een hooizolder met muizen), en waarbij we ook nog eens heerlijk weer hadden. De musical was super omdat de repetities hilarisch waren en we met een vast groepje uren spelletjes speelden terwijl we wachten tot het onze beurt was. Wat een fijne, goede oude tijd!

Dat de katers erger worden.. Hahahaha, nee, just kidding. Het ergste aan ouder worden vind ik dat je steeds andere interesses krijgt, en daarbij constant erachter komt of mensen nog bij die interesses en levensstijl passen. Soms kom je tot de conclusie van niet - en dat vind ik persoonlijk héél erg jammer. Een ander erg iets - maar dat is pas als ik écht heel oud ben - is als ik niet meer zelfstandig op pad zou kunnen en afhankelijk zou zijn van anderen. Nog maar even genieten van dit twintigersbestaan dus!

Oef.. ik heb talloze miskopen gedaan in m'n leven, van jassen en tassen tot jurkjes en make-up producten. Eén van m'n grootste (en nog vrij recent) was een paar Tango creepers. Een paar jaar terug werden deze schoenen helemaal hip en ook ik moest met deze trend meedoen. Maarliefst 90 euro gaf ik uit aan dit paar, maar ik heb ze uiteindelijk maar 2 of 3 keer gedragen. Inmiddels staan ze ook alweer een tijdje als 'zo goed als nieuw' te koop op United Wardrobe, dus voor de liefhebbers: ik wil er graag iemand anders blij mee maken! 

Related posts

8 reacties

 1. Wat een leuk idee van die kaartjes! Deze kende ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is erg handig en leuk om gesprekken mee op gang te helpen! (en zo achter hele nieuwe dingen te komen, haha!)

   Verwijderen
 2. Wat grappig zo met de kaartjes! Oh verschrikkelijk met zo'n te grove ketting, heb ik ook wel eens gehad.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteindelijk draag je 'm helemaal niet meer he, haha!

   Verwijderen
 3. Wat leuk die kaartjes! Tof om jouw persoonlijke verhalen te horen. Wat rot he als je een cadeautje krijgt waar je stiekem niet zo blij mee bent, haha. Voelt zo ondankbaar! Ik heb ook zoveel schoenen die ik eigenlijk niet meer draag. Misschien een idee om ze op Marktplaats te zetten? Volgens mij zijn het best gewilde schoenen. Ik verkoop daar regelmatig wat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa voelt toch lastig om er dan toch 'blij' om te zijn. Tegenwoordig zeg ik gewoon wat ik ervan vind hoor! Ik had de schoenen trouwens idd al eens op marktplaats gezet.. nog maar een poging wagen dan!

   Verwijderen
 4. Wat een ontzettend leuke manier om een gesprekje te beginnen (of een blogje te schrijven, haha!).

  BeantwoordenVerwijderen