Friday's Five: 5 x ik geef toe dat ik...

Stiekeme bekentenissen: ik denk dat iedereen er wel een aantal heeft waar hij/zij zich heel misschien een klein beetje voor schaamt. Ook ...

Stiekeme bekentenissen: ik denk dat iedereen er wel een aantal heeft waar hij/zij zich heel misschien een klein beetje voor schaamt. Ook ik heb 'n paar van die gewoontes die niet altijd aan het daglicht komen..

Tot voor kort dronk ik iedere dag warme melk
Ik denk dat het er bij mij altijd in is blijven zitten: warme melk drinken. Al vanaf kleins af aan dronk ik iedere ochtend dit goedje en zelfs tot op mijn 23e levensjaar pakte ik nog iedere ochtend bij mijn ontbijt een grote mok. Inmiddels ben ik er een paar weken mee gestopt en ben ik overgestapt op thee. Mede vanwege een test of mijn huid er beter door wordt, maar ook omdat ik het denk ik toch wel een beetje beu gedronken ben.

Erg onzeker ben over mijn huid
Het puntje dat hiervoor werd genoemd, brengt me eigenlijk meteen bij mijn tweede bekentenis. Al sinds mijn puberteit is mijn huid heel erg slecht. Acne en grote poriën zijn helaas flink aanwezig op mijn neus, kin en wangen en ik stoor me er telkens een beetje meer aan. Ondanks het feit dat ik flink aan het minderen ben met make-up, zo min mogelijk aan mijn gezicht zit en regelmatig de buitenlucht in ga met een 'blotebillen-gezicht', lijkt er maar geen vooruitgang in te zitten. Ook mijn rug is zo'n plek die nooit puntgaaf is geweest. Nu weet ik dat niemand perfect is en het vrijwel onmogelijk is om helemaal vlekjes- of plekjesloos door 't leven te gaan, maar soms baal ik enorm als ik weer met een enorm rood hoofd wakker word of uit de douche stap..

Maar twee keer per week mijn haar was
Toen ik dit onlangs deelde met een aantal vriendinnen, keken ze me aan alsof ze water zagen branden. Yup, ik was ècht maar twee keer per week mijn haar. De meesten vinden dit gek genoeg heel weinig, maar ik schrok juist van 't feit dat zij het iedere dag wasten! Meer dan twee keer per week heb ik ook echt niet nodig. Wel merk ik dat hoe vaker ik met mijn handen door m'n haar ga, hoe sneller het vet wordt. Daarom is het voor mij echt een kunst er zo min mogelijk aan te zitten. Maar elke dag wassen? Nee, daar moet ik al helemaal niet aan denken (alleen al omdat het een jaar duurt voor het weer droog is.. haha!)

Echt overal mijn camera mee naartoe neem
De laatste tijd is mijn camera (inclusief nieuwe lens natuurlijk) echt niet meer weg te denken bij iedere uitstapje dat ik maak. Of het nu naar de Universiteit is (want tja.. je hebt daar zo'n mooi plekje met water waar je de reflectie zo mooi ziet) of naar de stad: ik zie altijd wel een mogelijkheid of een schattig straatje om een leuke foto te maken. En heel vaak is mijn vriend slachtoffer die de foto dan maakt, haha! (Maar hij doet het met liefde hoor. Denk ik).

Bijna altijd met sokken aan slaap
De één vindt dit waarschijnlijk walgelijk, maar ik als echte koukleum kan vooral tijdens deze koude winterdagen echt niet zonder sokken in bed. 's Zomers laat ik ze achterwege hoor, maar mijn dikke, fluffy sokken zijn echt mijn allerbeste vriend. Sterker nog, als ik koude voeten heb kan ik met geen mogelijkheid in slaap komen (of ik moet 10 keer in een uur naar de wc). Warme voetjes zijn voor mij dus echt een pré als ik lekker wil slapen!

Hiernaast heb ik nog wel genoeg bekentenissens om te maken.. dus wellicht dat er binnenkort nog een deel 2 of 3 verschijnt! Wat is jouw grootste bekentenis?

Related posts

7 reacties

 1. Helemaal geen dingen om je voor te schamen hoor! Zeker niet die van je haar wassen, volgens mij is dat juist veel beter voor je haar. En slapen met sokken snap ik niet zo goed, want dat vind ik niet zo lekker zitten haha, maar ik doe het heeel soms als ik echt ijskoude voeten heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat van de sokken is heeel herkenbaar! Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke weetjes!! Ik was mijn haar ook twee keer per week hihi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij slaapt met sokken aan? Hoe dan?! Ik kan niet tegen dat gevoel en heb dan nog liever koude voeten, haha. En ik was m'n haren ook maar twee keer per week, hoor. Ik probeer het zelfs terug te dringen tot maar een keer. Helemaal niets vies aan. Hoe vaker je je haren wast, hoe sneller ze terug vet worden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahah, helemaal sinds ik blog neem ik ook echt altijd mijn camera mee. Je weet nooit wanneer je een mooi plekje ontdekt, toch?! Ik slaap trouwens ook echt heel vaak met sokken. Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om meer over je te weten te komen! Wat goed dat je maar 2 keer per week je haar wast, ik zit meestal aan 3 keer (na werk voel ik me zo vies en soms heb ik gewoon drank in mijn haren hahaha). Ik slaap ook weleens met sokken aan, maar dan word ik soms wakker omdat het toch te warm is! Voor het slapen gaan douchen helpt mij heel erg voor lekker warme voetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontzettend leuk artikeltje! Ik ben dus zo iemand die met sokken slapen echt vreselijk vind, maar als ik écht koude voeten heb, dan slaap ik ook niet dus dan doe ik het weleens. Misschien dat ik binnenkort ook zo'n artikeltje maak hihi

  BeantwoordenVerwijderen