Friday's Five: 5 x een kijkje in mijn oude agenda's

IK BEWAAR ALLES. En dat ga je vandaag in deze post wel zien. Buiten de agenda's die ik van alle jaren nog heb, zijn er ook talloze biosc...


IK BEWAAR ALLES.
En dat ga je vandaag in deze post wel zien. Buiten de agenda's die ik van alle jaren nog heb, zijn er ook talloze bioscoop- en treinkaartjes, teksten, cijferlijsten en andere herinneringen in te vinden. Ik koos er vijf uit en zette een aantal agenda-pagina's op een rij..

2009-2010

Zo te zien was dit het jaar dat ik in de vierde klas van de havo terechtkwam. Wanneer ik deze Doeldelart-agenda opensla, kom ik al meteeen een boekje van video-kunstenaar Bill Viola tegen. Ik weet nog goed dat we met de kunstklas naar het Tilburgse museum de Pont gingen om zijn über-slowmotion video's te bekijken. En rààr dat het was. Ik zou zeggen.. tik het maar eens in op YouTube :P. Ook stond 2010 in het teken van de Romereis, mijn allereerste keer vliegen. Helaas werd de reis niet helemaal wat ik ervan verwachtte (een vriendin en ik kregen namelijk knallende ruzie met een andere vriendin die de reis uiteindelijk nogal voor ons verpestte), maar wel heb ik een hele goede vriend leren kennen die ik nog steeds bijna dagelijks spreek. Niet lang daarna heb ik de 10 km van Roosendaal gerend. Yup, toen al deed ik fanatiek aan hardlopen en liep ik de ontzettend lange tocht met 38 graden in meer dan een uur uit. Wat een hel was dat! Ook kom ik nog een random proefwerkje tegen van Engels. Toen was het al mijn beste vak!


2010-2011

Yes! Het laatste jaar van de havo. Een eenvoudige agenda, maar wel een spannend jaar. Het hing namelijk allemaal van economie en geschiedenis af of ik mijn eindexamens ging halen. Ik weet nog dat ik ontzettend slecht was in die vakken en ik er iedere keer tegenop zag om weer een proefwerk te maken (wat je ook wel aan mijn cijfers kunt zien). Tijdens de les Nederlands hadden de docenten er nogal een handje van om best gekke opmerkingen te maken zoals je ziet :P Dit waren overigens wel de leukste lessen, omdat ik toen naast een vriendin kon zitten die ik door ons verschillende vakkenpakket eigenlijk verder niet zag. Ook komt er een mini-fotootje van het eindexamengala voorbij. De traditie van een vriendin en ik passeert ook de revue in deze agenda: na iedere toetsweek gingen we naar V&D om en pizza te eten. Al snel werd dit overigens de wat goedkopere pizzatent met lekkerdere pizza's. Vlak voor de centrale examens bezocht ik met mijn ouders Parijs en daarna was het toch echt tijd om full-time in de boeken te duiken. Wat was ik blij en trots dat ik het uiteindelijk - tegen alle verwachtingen in - toch had gehaald!
2012-2013
Een vrolijke bloemetjesagenda voor het jaar 2012-2013; het jaar waarin ik alweer naar de tweede klas van het hbo ging. Eind november stond er meteen ook iets spannends op de planning: mijn rij-examen! Gelukkig slaagde ik en kan ik inmiddels zeggen dat ik mijn rijbewijs al meer dan 5 jaar heb. Buiten het vele huiswerk dat ik tegenkom in deze agenda, zie ik begin 2013 ook dat ik meedeed aan een clipshoot van een Amsterdamse band. Man, ik wist nog goed dat het die dag ontzettend sneeuwde en -5 was, en we met onze t-shirts in het bos moesten rennen/liggen. Ikzelf had wat scènes in een ieniemienie-kooitje waar ik met moeite nog fatsoenlijk uitkwam. Het werd zelfs zo koud, dat mijn hand ook nog eens helemaal openscheurde (ik zal jullie de details besparen). Dit fragment is overigens wel gebruikt voor de clip zelf (bekijk 'm hier vanaf minuut 1.39). Gek genoeg gebruikte ik mijn agenda hierna niet echt meer en is er amper tekst meer te bekennen.
2014-2015

Wanneer ik m'n agenda van 2014-2015 opensla, komt er meteen een visitekaartje van mijn stageadres van 2015 uit. Ook ging ik - zoals bijna ieder jaar - tijdens de 'solden' (sale) naar Antwerpen met een vriendin. Een weekje later ging ik weer eens ouderwets stappen in Amsterdam en ik weet nog dat het die nacht ontzettend hard was gaan sneeuwen waardoor we over het leidseplein glibberden. Later dat jaar had ik ook een supergezellig teamuitje met mijn stage, waarin ik voor het eerst een escape room deed (en er helaas niet uitkwam), en we daarna urenlang borrelden en tapas aten. Jammer dat ik 's avonds nog heel laat naar huis moest, haha! 2015 stond natuurlijk ook in het teken van mijn scriptie schrijven, en herschrijven, en niet halen, en weer opnieuw inleveren. Jullie kunnen je wel bedenken dat het vanaf juli 2015 dus een stukje minder leuk werd...

2016-2017

Naast mijn huidige agenda, is dit natuurlijk de meest recente. Deze begint in de zomervakantie toen ik naar Maastricht ging met Glenn. Ondanks het feit dat we toen nog helemaal geen relatie hadden èn de regen met bakken uit de hemel viel, vond ik het wel heel leuk om samen voor het eerst weg te gaan. Niet lang erna begon mijn premaster: iets wat ik eerder dat jaar eindelijk had vastgelegd om keihard mee aan de slag te gaan. Nadat ik de tentamens had afgerond, ging ik voor het eerst ooit naar de Winterefteling en dat is een dag die ik ook niet snel zal vergeten. Carnaval 2017 was weer een mengelmoes van leuke en minder leuke dagen. Eén van de dagen bracht ik door met collega's, en het grappige is dat we allemaal met deze 'mond'-kaartjes op de foto staan en ik er toevallig dus nog eentje heb. Ik ging ook met een vriendin naar Beauty & the Beast en vond het meteen één van de mooiste films ever. 's Zomers ging ik alwéér naar Antwerpen, maar deze keer om lekker te wandelen, foto's te maken en een superlekker pasta te eten op het terras. Nu baal ik nog een beetje meer dat de snelle trein naar Antwerpen vanaf april uit mijn stadje verdwijnt.. Tot slot was een ander mooi moment het slagen van mijn vriend, dat we meteen die avond vierden met pizza en cocktails op het terras in Rotterdam.

Related posts

14 reacties

 1. Wat super leuk om terug te zien! Helaas heb ik ze allemaal niet bewaard, lijkt mij helemaal leuk om terug te zien van de middelbare school jaren. :)
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om zo terug te zien wat toen beleefde!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahah wat super leuk om te zien!! Ik heb ze ook allemaal bewaard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supertof om te zien! Alleen, je bebloede hand, brrr. Dat moet pijn gedaan hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh het was verschrikkelijk, vooral omdat het ijzig koud was toen.. Voelde alsof m'n hand er echt af lag!

   Verwijderen
 5. Zo leuk die oude agenda's! Ik ben ook iemand die dat soort dingen allemaal bewaart, love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend leuk om dit te lezen, haha! Ik dacht altijd dat ik dingen (lang) bewaarde, maar mijn agenda's heb ik niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen