La vie de Daphne - Eerste weekje van 2018

Na de niet zo leuke oud & nieuw moest ik echt even bijkomen. Daarom is mijn eerste week van 2018 niet heel spectaculair geweest, en g...

Na de niet zo leuke oud & nieuw moest ik echt even bijkomen. Daarom is mijn eerste week van 2018 niet heel spectaculair geweest, en ging ik in de tweede helft van de weem weer aan de slag met mijn thesis. Spannend, die laatste loodjes!


Dinsdag was al het feesten toch echt voorbij (#realisatiemomentje). Ik besloot nog maar lekker even te genieten van mijn laatste twee daagjes 'scriptievrij' en startte rustig op met heerlijke zelfgemaakte carpacciowraps. Yummy!

Daarna heb ik lekker veel tijd besteed aan het maken van foto's. Overigens ben ik ook benaderd voor een onwijs leuke samenwerking waarbij ik een mega-flatlay mag maken voor hun Instagram-account. Dit is wel een hele uitdaging (vooral toen ik alle eisen las), maar des te leuker voor zo'n grote fotografie-liefhebber als ik!

Ik begon dus ook meteen hier en daar wat uit te proberen met iets meer items. Normaal gesproken probeer ik het vrij basic te houden, maar voor de opdracht moeten er toch echt zoveel mogelijk spullen op de flatlay staan. Nog eventjes verder oefenen dus..

's Middags nam ik een lekker puntje appeltaart die nog over was gebleven van oud & nieuw. Nee, goede voornemens heb ik niet zoals je ziet :P

Van woensdag heb ik geen foto's, maar ik heb lekker een middagje geblogd en 's avonds gekookt en gewandeld met mam. De volgende dag voelde weer aan als een soort D-day: ik kreeg de feedback op de conceptversie van mijn scriptie. Dat werd een pijnlijk afscheid van mijn vrije dagen..

De outfitcombi die ik aanhad vond ik wel weer heel leuk. Ik ben nog steeds helemaal into de printjespanty's, maar in combinatie met mijn nepleren rokje van My Jewellery ziet het er al helemaal gaaf uit! Helaas is de panty op deze foto kapot aan alle kanten, dus ik denk dat ik maar weer op zoek moet naar vervanging.

 Officieel gezien was het nog vakantie op de uni, dus er was bijna niemand te vinden. Denk dat alleen de echte die-hard nerds - en ik die natuurlijk gewoon een meeting had - op de campus waren.

En in dit kantoortje heb ik weer bijna anderhalf uur gespendeerd. Ik heb eigenlijk nergens laten weten hoe m'n feedback was, maar laat ik het erop houden dat er nog onwijs veel verbetering in zit (en al helemaal met het oog op het cijfer dat ik graag zou willen halen) en ik de komende twee weken alles op alles moet zetten om er iets heel moois van te maken. Ik wil natuurlijk wel trots kunnen zijn op het eindresultaat!

De terugweg was iets minder leuk, want door het feit dat de trein waar ik in eerste instantie zo voor had gerend een kwartier vertraging had, miste ik ook nog eens mijn aansluiting in Breda. Laat dat nu ook net een ijskoud station zijn.. Intussen appte ik wat over en weer met Joyce en Brittany en spraken we meteen af voor 9 januari. Het is inmiddels namelijk al weer veel te lang geleden dat we elkaar hebben gezien (augustus 2017!).

Na bijna een halfuur verkleumen en vervelen op het station kon ik eindelijk naar huis. Zul je altijd zien dat je problemen hebt met de trein als je ruim twee weken lang niet gereisd hebt.

 Thuis was ik echt ka-pot. Niet alleen van de reis, maar ook van het idee dat ik weer een strakke planning moest gaan maken en dat de vrije tijd tot de 18e echt weer even voorbij is. Natuurlijk heb ik voor de aankomende weken wel een aantal leuke dingen gepland (zoals drankjes doen met een vriendin, afspreken met Joyce en Brittany en een etentje ter gelegenheid van mijn moeders verjaardag), maar ook zal ik de tijd hard moeten gebruiken om m'n masterthesis af te ronden. Een pizzaatje kon ik wel gebruiken dus!

Ik kreeg vlak na oud en nieuw een mail van bol.com dat ik nog €2.50 tegoed had, en aangezien ik al aardig lang gefascineerd ben door Kinfolk Magazine, besloot ik er maar eens eentje te bestellen. Het schijnt een heel uitgebreid blad te zijn met prachtige foto's en diepgaande interviews. Ikzelf koos voor het 'relationship-issue', omdat ik de omschrijving hiervan toch wel interessant vond!

Vrijdag was het toch echt tijd om weer aan de slag te gaan. Iets eerder deze week had ik alvast deze foto gemaakt om vrijdag te plaatsen, maar dat is natuurlijk niet helemaal hoe mijn 'desk situation' eruit ziet.

Zo, dit is wat meer realistisch. Uiteraard heb ik mijn bril wel nodig, maar staat er ook altijd een kopje koffie en iets lekkers naast mijn laptop.

Ik begon tegen half 3 al aardig moe te worden, al had ik al best veel weer herschreven. Ongeveer drie kwartier later ging de bel en stond daar als verrassing ineens mijn vriend voor de deur! Eigenlijk was het de bedoeling dat hij alleen een camerastatief kwam brengen, maar vervolgens is hij nog de rest van de middag en avond gebleven. Tijd voor weer een Stranger Things-aflevering dus!

Ook wel leuk was dat ik die dag een enorm verlate kerstkaart kreeg met een hele lieve en persoonlijke tekst van Etos. Jammer genoeg veel te laat dus, maar zeker niet minder leuk om te krijgen! Kan niet wachten wat Etos dit jaar allemaal in petto heeft.

Zaterdag was eigenlijk de bedoeling dat ik weer 'n hele dag aan mijn scriptie ging, maar op de één of andere manier wilde het maar niet lukken. Misschien kwam dat ook door het feit dat ik op mijn to do list alleen 'thesis' had staan, en verder geen concrete paragrafen of hoofdstukken. Hierom maakte ik maar meteen een nieuwe planning voor aankomende anderhalve week wat ik per dag gedaan wil hebben, zodat ik me ook niet meer helemaal nutteloos voel als ik alleen hier en daar wat verbeteringen toepas. 's Avonds kon ik door dit baalmomentje wel een avondje wijntjes drinken met een vriendin gebruiken.

En oh.. why not: een grote portie bitterballen kon er ook nog wel bij. Maar dit zijn dan ook wel één van de lekkerste die je bij mij in de stad kunt krijgen <3.

Zondag: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Na het maken van een nieuwe planning met wat ik per dag moet doen is het wat gemakkelijker om efficiënt te werk te gaan. Zo heb ik de eerste paragrafen weer zo goed mogelijk proberen te herschrijven. Hopelijk goed genoeg!

Daarna was ik op tijd klaar en kon ik weer een middagje met flatlays aan de slag. Ik barstte van de inspiratie en maakte er maar liefst vier(!).

Overigens is het echt een hype geworden om een before en after foto te delen via Instagram-stories, dus ook ik deed hieraan mee. Voor de mensen die 'm niet hebben gezien: hier de foto's nog een keer naast elkaar. Links het origineel en rechts de bewerkte versie. Wat een verschil eigenlijk hè?

Aankomende week zal ik weer iedere dag veel aan m'n master thesis zitten. Morgen heb ik gezellig afgesproken met Joyce en Brittany, woensdag is mijn moeder jarig en zaterdagavond gaan we dat lekker vieren met een etentje. Zin in!

Related posts

18 reacties

 1. Geweldig dat je een flatlay in opdracht mag maken! Ben heel benieuwd! Succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inmiddels het item waar ik de flatlay mee moet gaan maken binnen, heeel benieuwd ook idd! Dankjewel <3

   Verwijderen
 2. Lekker weekje! Ik vind die before en after foto's zo leuk altijd! Zeker vaker doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje, superleuk om te horen! Ik ga het zeker vaker doen en misschien wijd ik er zelfs nog wel 'n artikel aan!

   Verwijderen
 3. Wat een leuke foto's! Super tof dat je benaderd bent door een bedrijf om voor hen een flatlay te maken. Veel succes met de laatste loodjes! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Druk, maar leuk weekje heb je gehad! Wat tof dat je in opdracht zo'n grote flatlay mag maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh wat tof van die flatlay, ben benieuwd naar het resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt heeel gaaf, ik ben zelf ook nog wel benieuwd hoe het uit gaat pakken haha!

   Verwijderen
 6. Gaaf dat je een flatlay mag maken voor een opdracht. Jammer om te horen dat je niet zo een leuke oud en nieuw had.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jaa heel erg balen! Hopelijk wordt de rest van het jaar beter :)

   Verwijderen
 7. Ik blijf fan van jouw flatlays! Erg mooi altijd! Grappig, ik heb hier laatst ook een portie bitterballen besteld. Ik had er opeens zo ontzettend veel zin in, haha! Succes met je thesis en een gelukkige verjaardag voor je moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh dankjewel, zo lief! Blijft lekker idd, bitterballen <3 En dankjewel nog!

   Verwijderen