Friday's Five: 5 x Valentijnsguide!

Valentijnsdag laat de één liever aan zich voorbijgaan, maar de ander kijkt er juist een jaar naar uit.. Vandaag 5 'valentijnsguides&#...

Valentijnsdag laat de één liever aan zich voorbijgaan, maar de ander kijkt er juist een jaar naar uit.. Vandaag 5 'valentijnsguides': voor singles, voor als je op date gaat, voor als je niet houdt van rood, voor cadeau-ideetjes èn make-up, haar & outfit.

Valentijnsguide voor als je op date gaat
De standaard diners en bioscoopavondjes kennen we intussen wel, maar hoe leuk is het om je valentijnsdate te verrassen met een iest origineler idee? Ga eens 'n keer naar de schaats- of bowlingbaan, het casino of het strand voor een lange wandeling. En als je thuisblijft: bak samen jullie favo taart, kijk een avondje naar oude kinderfoto's of speel een ouderwets bord- of kaartspel. Eén van mijn favo thuis-date-ideetjes? Gourmetten met een wijntje! (want wie zegt dat het gourmetstel alleen van zolder gehaald mag worden met kerst of pasen?)

Valentijsguide voor singles
Single op Valentijnsdag? Gun jezelf dan eens lekker wat me-time. Wie zegt immers dat Valentijnsdag alleen maar om liefde voor een ander moet gaan? Omdat Valentijn dit jaar op een doordeweekse dag valt, zou het goed kunnen dat je een dag school hebt of moet werken (of je bent nog aan het uitbrakken van carnaval). Spring 's avonds dan ook onder de douche of ga uitgebreid in bad met een bruisbal, scrub je hele lichaam, breng een gezichtsmasker aan en smeer je daarna in met een overheerlijke bodycream. Trakteer jezelf vervolgens op je favo snack, steek wat kaarsjes aan, kruip achter de tv en kom de rest van de avond niet meer van de bank vandaan. Zo. Die heb je wel 'n keer verdiend.

Valentijnsguide voor als je geen fan bent van rood
Rood dragen op Valentijnsdag hoeft natuurlijk niet, en voor de mensen die geen fan zijn van de kleur klinkt het al helemaal als een ware nachtmerrie. Eén van mijn all time favourite kleuren (en die van m'n vriend trouwens ook) is bordeauxrood. Een prachtige warme najaarskleur die naar mijn mening iedereen kan hebben. Mijn favo bordeaux-items? Een mooie wollen baret (hoe kan 't ook anders), een trui met witte strepen, een pantalon, een jurkje... of als je echt weinig met kleur hebt: een crèmekleurige trui met rode tekst (en Frans is natuurlijk de taal van de liefde :P). Zo'n trui staat overigens ook erg leuk op de pantalon vanwege het colorblock-effect.




Valentijnsguide voor cadeau-ideetjes
Heb je geen zin, tijd of budget om je geliefde uitgebreid te verrassen met Valentijnsdag? Dan kan een kleinigheidje ook al heel veel doen. Kook de favo maaltijd van je vriend/vriendin/vader/moeder/broer/zus, verras je geliefde met een bloemetje of chocola, geef ze een uitgebreide massage, of maak zelf een klein cadeautje zoals een zelfgeschreven brief of vul een pot met briefjes waarop allemaal herinneringen aan elkaar geschreven staan. Pinterest is je BFF als het gaat om schattige cadeau-ideetjes; zo heb ik zelf een keer zelfgebakken appelflappen gemaakt en geserveerd in een mooie mand met hartjesservetten, maar heb ik ook van een stok kaarten een miniboekje gecreëerd met daarop foto's en teksten van alle mooie momenten van het afgelopen jaar. Ook My Jewellery heeft een hele handige pagina's waarop je het ideale valentijnscadeau kunt vinden of mooie sieraden uit kunt kiezen (dus: mochten er jongens lezen...!)

Valentijnsguide voor makeup, haar & outfit
Wil je deze dag juist helemaal niet aan je voorbij laten gaan en kijk je er altijd weer een jaar naar uit? Dan vind je het ook vast geweldig om helemaal uit te pakken met je make-up, haar en outfit. Kies voor een mooie rode (of bordeauxkleurige) lipstick, trek een zwierig rokje of jurkje aan en zet je haar in de krul. Als je juist geen zin hebt om eruit te zien alsof je naar een rode-loper event gaat, kun je natuurlijk ook kiezen voor een mooie broek en blouse/trui, een subtiel knotje in je haar en een nude lipstick.

Eén ding is in ieder geval zeker, en dat is dat Valentijnsdag voor iedereen eigenlijk best een feest is om naar uit te kijken: of je nu flink wil uitpakken of het allemaal liever ontloopt en heerlijk relaxed op de bank kruipt. Je hebt gelukkig in ieder geval nog wel even de tijd om dat te gaan bedenken ;-)

- Dit artikel is een samenwerking -

Related posts

14 reacties

  1. Wat een leuke ideetjes voor Valentijn! De Merci trui vind ik helemaal leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke valentijnsguide! Ik ben verliefd op het bordeaux rode jurkje <3
    Liefs,
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vier nooit Valentijnsdag, want het is mijn verjaardag! Dus eigenlijk vier ik altijd mijn verjaardag vol met rode ballonnen en hartjes. Prachtig jurkje trouwens! Malou x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk artikel! Ik weet niet of wij dit jaar wat aan Valentijnsdag doen, haha, ik ben benieuwd :p

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk artikel! Zelf zal ik valentijn dit jaar weer alleen vieren. Maar rood is wel mijn favoriete kleur, dus die draag ik het hele jaar door.
    Liefs,
    Yara

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke ideetjes! Nu heb ik stiekem best zin om te gaan bowlen met Valentijnsdag, haha.

    BeantwoordenVerwijderen