La vie de Daphne - Storm, Bezoekje Den Bosch & Café Noir

Buiten de (stormachtige) dag dat ik mijn scriptie inleverde, heb ik al goed genoten van het vrij zijn. Zo reden we richting Den Bosch v...

Buiten de (stormachtige) dag dat ik mijn scriptie inleverde, heb ik al goed genoten van het vrij zijn. Zo reden we richting Den Bosch voor een familiebezoekje, plakten we er een gezellig avondje in een Frans café achteraan èn wandelden we lekker door Breda op zondag.


Aan het begin van de week stond de zogeheten 'blue monday' weer voor de deur. Aan moeder natuur kon je wel merken dat ze een pestdag had, maar gelukkig hoefde ik niet naar buiten! Ik werkte hier en daar nog wat aan m'n thesis, schoot wat foto's en schreef een paar artikelen.

Die middag kroop ik - onder het mom van 'me-time' - met een lekkere foute film (That Awkward Moment) onder een dekentje. Achteraf had ik wel 't idee dat ik 'm al eens eerder had gezien!

's Avonds stond er pasta met garnalen, boursin en bosui op het menu. Zelf gooide ik er nog een bergje rucola overheen. Heerlijk maaltje zo!

Daarna begon ik aan het 'changes'-documentje, oftewel een soort mini-logboek van wat ik aan mijn eerste versie en final versie heb veranderd. Is ook weer wat makkelijker nakijken voor mijn begeleider natuurlijk!

Van dinsdag heb ik geen foto's, maar ook die dag heb ik achter mijn laptop gespendeerd (weinig spannends of vernieuwens dus :P). Woensdag was het printdag. Best spannend, want hierna kon ik echt niet meer terug!

Na het printen dook ik zelf nog even de stad in om toch even m'n gedachten te verzetten. Bij H&M paste ik 'n aantal dingetjes, waaronder dit rood/wit gestreepte shirt.

Ik was er toch niet helemaal weg van, en dat bleek ook wel toen het merendeel van mijn Instagramfollowers stemde voor de tweede trui. Deze ging uiteindelijk ook mee naar huis!

Eenmaal terug thuis probeerde ik te genieten van de rust, werkte ik mijn LinkedIn-pagina weer helemaal bij en zocht ik alvast naar wat toffe vacatures in Breda. Stiekem toch wel de stad waar ik me steeds meer thuis begin te voelen. De andere stad die als thuisvoelt is natuurlijk Parijs, waar ik ook alweer over 5 weekjes naartoe ga met mijn vriend!

Donderdagochtend was ik alweer vroeg uit de veren omdat de wind me nog net niet m'n bed uit blies. Rond 'n uurtje of 11 kreeg ik allerlei meldingen van NS dat de treinen helemaal niet meer zouden rijden. Wow! Hoe heftig moest het dan wel niet zijn! Gelukkig kon ik met mijn ouders met de auto mee, want ik wilde toch wel erg graag mijn scriptie in gaan leveren die dag. Op de weg viel het gelukkig best mee!

En dat was het dan.. het officiële moment. Het duimen kan beginnen!

Na een bliksembezoekje aan de Uni gingen we niet direct weer terug naar huis, maar gingen we samen met mijn in Tilburg wonende tweelingbroer op zoek naar een lamp. Ondertussen deed ik zelf ook wat inspiratie op en vond ik deze industriële tafellamp wel erg cool!

Na 'n hele middag Tilburg haalden we in Roosendaal nog wat te eten en terwijl we aan 't wachten waren, liepen we voorbij dit zaakje dat onwijs veel oude camera's in de etalage had staan. Jammer genoeg waren ze niet te koop en is dit waarschijnlijk iemands eigen collectie. Stuk voor stuk prachtige exemplaren!

Vrijdag hield ik een grote schoonmaak thuis, maakte ik m'n CV op orde èn verstuurde ik mijn allereerste echte sollicitatie naar een heel erg leuk bedrijf. Spannend! Ik merk wel dat ik echt helemaal klaar ben om het werkleven te gaan ontdekken en eindelijk wat meer ervaring op te doen. 's Avonds genoot ik toch nog maar even van de rust met een wijntje en twee afleveringen Stranger Things.

Zaterdag stonden we ook alweer vroeg op, want naast het feit dat mijn vriend en ik even snel naar het centrum van Breda wilden, zouden we daarna ook nog naar 's Hertogenbosch rijden voor een bezoekje aan zijn broer. En daarna zouden we nog uit eten gaan. Druk dagje dus, maar wel heel erg leuk!

In Breda paste ik het stippenrokje waar ik vorige week helemaal voor gevallen was. Stond erg leuk met m'n rode trui erbij (waar ik overigens ook niet meer uit weg te denken ben :P)

In Den Bosch hebben we gezellig zitten kletsen onder het genot van een drankje en wat hapjes. Voor we 't wisten was het alweer 5 uur! Tijd om richting Breda te gaan.

Ik was helemaal duf geworden van de autorit, maar ondanks dat had ik nog wel energie genoeg om naar Café Noir te gaan. Ik als groot Parijsliefhebber was erg nieuwsgierig geworden naar dit café met Frans tintje, en die zaterdag konden we eindelijk de 'ambiance' komen proeven. Naast een drankje nam ik een simpele hamburger (die overigens echt overheerlijk was!).

Als toetje koos ik voor - hoe kan het ook anders - chocolademousse. Ondanks het feit dat we niet eens zo lang van huis waren, heb ik wel echt even genoten van de reuring in het café en is het absoluut een plekje dat ik ga onthouden!

Zondag wilden mijn vriend en ik in eerste instantie een dagje aan m'n website werken en de overstap maken naar Wordpress (iets dat ik helaas ook al jaren uitstel), maar toen ik het zonnetje zag schijnen wist ik dat het zonde zou zijn om daar niet van te profiteren. Hierom besloten we lekker te gaan wandelen in de stad. We kwamen er al snel achter dat het wel héél druk was en we er even niet bij stil hadden gestaan dat het 'klûnen' was. De hele stad was dus in carnavalssferen.. oeps!

We besloten de drukte maar even te ontlopen en bij het tweede 'Franse' tentje iets te gaan lunchen (Délifrance). Onder 't genot van een kopje koffie at ik deze heerlijke carpacciobol.

Hierna vervolgden we onze route door de stad en was het eigenlijk wel heel grappig om alles in carnavalssfeer te zien. In een wat rustiger deel schoten we nog wat foto's (waar ik overigens echt wel heel blij mee ben) en wandelden we weer richting auto.

Na een pitstopje bij de supermarkt - inclusief maarliefst 3 doosjes autodrop - vervolgden we onze weg naar Roosendaal. Dat was het weekendje alweer, maar wat was het weer 'n fijne!

Op naar weer een nieuwe, hopelijk mooie week met genoeg kansen om weer lekker met mijn toekomst bezig te zijn. Wish me luck, and enjoy yours!

Related posts

14 reacties

 1. Spannend dat je je scriptie hebt ingeleverd! Fijn weekje zo. Het stippenrokje is echt te leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel spannend, wil niet meer wachten op de uitslag! En jaaa die was echt heel leuk

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat je zo genoten hebt van je vrije daagjes. En super dat je al hebt gesolliciteerd! Ik had daar in het begin echt helemaal geen zin in hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha begrijp ik, de drempel is ook nog best hoog hoor omdat ik soms niet weet waar ik 't zoeken moet!

   Verwijderen
 3. Wat grappig, dat rood-witgestreepte shirtje heb ik afgelopen vrijdag ook gepast en ik was er ook niet meteen helemaal weg van (had ook niet de juiste broek erbij aan). Die andere die je uiteindelijk kocht vind ik wel superleuk! Heerlijk weekje, ik duim voor je thesis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij zat echt een beetje 'flubby' bij mij, alsof het maar een vormeloos ding was. Die andere vond ik toch net wat leuker!

   Verwijderen
 4. Leuke foto's! En nu maar hopen dat je die baan krijgt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk weekje zo hoor! Dat rokje met stipjes is echt superleuk. Spannend hoor, je scriptie! Ik duim voor je, maar dat komt sowieso helemaal goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah je rokje is zoo cute, echt iets voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat spannend dat je je scriptie hebt ingeleverd! Hopen op goed nieuws. Wel fijn dat je genoten hebt van je vrije dagen. x

  BeantwoordenVerwijderen