La vie de Daphne - Spontaan sushi-diner, Vroeg kerstcadeau & Quality time

December is van start en ik heb dit eigenlijk meteen gemerkt. Niet alleen aan het weer (want brrr wat is het koud en regenachtig), maar o...

December is van start en ik heb dit eigenlijk meteen gemerkt. Niet alleen aan het weer (want brrr wat is het koud en regenachtig), maar ook aan het gepieker, gestress en de vermoeidheid die steeds meer de overhand nemen. Gelukkig weet ik soms - heeel soms - nog wel even te ontspannen!


Mijn week begon - zoals gewoonlijk - weer met een dagje school. Dit stippenjurkje heb ik nog niet eens zo lang geleden gekocht, maar ik merkte al vrijwel meteen dat ik 'm zelden meer aandeed en constant met dezelfde outfits naar school ging. Tijd voor wat anders dus! Ditzelfde moet ik eigenlijk ook bij een hoop andere kledingstukken doen..

Overigens was het die dag ook precies vijf jaar geleden dat ik mijn rijbewijs behaalde. Poeh, vijf jaar alweer. Officieel geen beginnend bestuurder meer dus! (al gaat er voor mij niets veranderen qua 'meer drinken', want dat deed ik al niet als ik achter 't stuur moest!)

Mijn dinsdag zag er niet heel anders uit dan m'n andere dinsdagen. Opstaan, hier en daar aan school werken, hier en daar een lekkere lunch voor mezelf maken..

.. en weer verder met school. Ik ben sinds deze week compleet in het SPSS'en gedoken, en het is nog aardig lastig om er wat van te maken. Vooral nu ik deze week steeds meer ben gaan twijfelen over mijn theoretische gedeelte. Ik ben gewoon zo'n ongelooflijke perfectionist dat ik helemaal niks meer sterk vind.

Ook maakte ik nog wat tijd voor een nieuwe foto met twee Parijs-lijstjes op de achtergrond. De kaart van Parijs links kreeg ik vorig jaar voor kerst van mijn vriend, en is nog steeds één van de leukste cadeautjes ooit!

Buiten het feit dat ik steeds gezonder probeer te doen, zitten er ook nog wel wat ongezondere maaltijden zoals deze pizza bij. Soms mag het wel, toch? (en hey, ik compenseer het een klein beetje met een flinke berg rucola, haha!)

Dinsdagavond was overigens ook mijn enige(!) online Black Friday-aankoop binnengekomen, namelijk deze prachtige velvet body. Met een mooie blouse erover lijkt me dit echt een heel mooi effect!

Ennnn weer back to SPSS op woensdag. 

Maar niet al te lang, want ik kon ook nog heel veel op vrijdag doen voor school. De rest van de tijd stortte ik me lekker op het maken van foto's. Zo maakte ik onder andere een tweede foto van mijn Etos LE-pakketje..

.. en is dit het eindresultaat. Wat een verschil hè?

Nog zo'n behind the scenes beeld van de foto die ik uiteindelijk op zondag uploadde. Het was de hele dag al best grauw en grijs, wat het best moeilijk maakte om er een mooie foto uit te krijgen. Gelukkig is mijn camera op zich - zoals jullie op de onbewerkte foto links kunnen zien - al aardig goed met het lichter maken van foto's!

Rechts weer een eindresultaatje :)

Totaal onverwacht hadden mijn moeder en ik 's middags nog besloten die avond sushi te gaan eten bij mijn favo sushirestaurant. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen en dus zaten we, op een doordeweekse avond, ineens aan de sushi. Eén van mijn favo gerechtjes op de kaart is overigens ook gyoza. Wie vindt dit ook zo lekker?

Mijn favo sushi is de ebi tempura maki, en die avond bestelde ik 'm wel drie keer! Oeps..

Na een hele tijd gezellig kletsen aten we nog een lekker toetje na en gingen we met een voldaan gevoel richting huis. 

Donderdag weer back to reality. Even een lesje bijgewoond en toen kon ik eigenlijk alweer richting huis. De dagen mogen misschien wel kort zijn, maar dat reizen is echt killing; ik kan me geen ander 'iets' bedenken dat me zò vermoeid maakt. En dat het steeds vroeger donker wordt helpt daar helaas ook niet bij. Wie spoelt even door naar de zomer?

Terug thuis werkte ik nog een klein beetje aan school, maar toch dook ik even m'n bed in. Ik heb ècht last van een winterdipje. Lichamelijk dan. Later op de dag plaatste ik nog deze flatlay die ik best leuk geworden vind. Hij is geïnspireerd op deze flatlay van @styletraces, en ze reageerde er zelf ook nog op! Superleuk vind ik dat altijd <3


's Avonds stond er natuurlijk weer een aflevering van Expeditie Robinson op het programma, maar ik kon eigenlijk amper m'n ogen openhouden. Ook vanwege het feit dat er ineens flinke hoofdpijn op kwam zetten, inclusief zwarte vlekjes voor m'n ogen. Na Expeditie Robinson en de eerste 10 minuten van Eilandpraat ben ik dan ook maar snel gaan slapen.

De volgende ochtend was de hoofdpijn nog steeds niet weg. Helaas had ik mezelf woensdag aangepraat dat ik de rest voor school wel op vrijdag kon doen, dus ik moest nog flink aan de bak. Na wat SPSS-testen en heel veel zoekwerk voor een andere schoolopdracht kon ik aan 't eind van de middag toch nog even relaxen.

Gelukkig werd ik 's avonds weer helemaal opgevrolijkt met mijn favo pasta. Heel slecht, maar bij dit gerecht ben ik dus de persoon die tot drie keer toe opschept. Ehh.. waar had ik het net nou over gezonder doen?

Vrijdagavond was mijn vriend langsgekomen en hebben we eigenlijk de hele avond heerlijk gerelaxed. Ook had hij alvast een vervroegd kerstcadeautje bij zich, want hij kon absoluut niet wachten om 't te geven. Het was deze body van Hunkemöller, die eigenlijk ook al een hele tijd op m'n wish list stond. Die moest natuurlijk wel op de foto! Helaas besloot mijn batterij precies op dat moment leeg te zijn dus terwijl ik wachtte, maakte ik alvast maar wat testfoto's met mijn telefoon.

De 'echte' foto's zagen er uiteraard heel anders uit (en heel wat betere kwaliteit natuurlijk :P). Best spannend om weer zo'n foto te uploaden, maar ergens vind ik dat ook wel weer een uitdaging: van iets dat normaal best sexy is, op een 'classy' manier op de foto zetten.


Zaterdag had ik verder niks meer gepland, en toen ik zag dat Titanic 's avonds op tv zou komen, besloot ik er dan ook een lekkere relax-avond in bed van te maken. Heel cliché, maar ik vind dit nog steeds één van de mooiste films om naar te kijken en ik denk stiekem wel dat 'ie in mijn top 10 staat.

Enige jammere was het lang wakker blijven, want pfff.. wat duurt die film toch lang zeg (en al helemaal met reclames!). Gelukkig heb ik het van begin tot eind volgehouden en vind ik het ergens wel leuk dat hoe ouder ik word, hoe meer dingen ik anders ga zien in de film. Herkennen jullie dat ook?

Zondag had ik weer wat quality time ingepland met twee vriendinnen. We kletsen na lange tijd weer eens bij onder het genot van mijn favo carpaccio of all time en een lekker drankje.

Hierna doken we nog snel twee winkels in voor wat eigen boodschapjes èn een cadeau voor een vriendin van ons die vrijdag haar verjaardag viert. Overigens zag ik bij Douglas dat ze nu een heel NYX-schap hebben. Zomaar, in ons eigen kleine stadje! Of heb ik wat gemist en hebben ze dit nu in ieder Douglas filiaal? Ik ben in ieder geval ontzettend blij! (mijn portemonnee vast iets minder, al hield ik me goed in).

Toen ik door de vrieskou met suizende oren binnenstapte, was mijn moeder er helemaal beduusd van dat ik nu al terug was. Ze wilde namelijk nog wel even richting stad. Dus.. daar ging ik dan.. amper een kwartier thuis en alweer terug voor nog een ritje stad. Ergens was ik best moe, maar toch trotseerden we de drukte en kochten we alvast wat kerstcadeaus. Deze cadeaulabels zijn trouwens echt te cute!

Mijn moeder paste zelf nog wat kleding, en na nog wat winkels was ik niet meer vooruit te branden. Eenmaal thuis om 16.15 ben ik dus heeel eventjes gaan liggen met wat YouTube-video's. Heerlijk!
De rest van mijn zondagavond zag er niet heel anders uit. Op naar weer een nieuwe week!

Related posts

17 reacties

 1. Het velvet topje en de body vind ik heel mooi en chic!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's!! Een spontaan sushi diner is altijd goed en tof dat je je rijbewijs 5 jaar hebt. Geen puntenrijbewijs meer! De body van Hunkemöller staat je fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spontane dinertjes zijn altijd goed, zeker als het sushi is! Lekker! En die foto's met de body zijn zo prachtig, beauty!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een fijne week, ondanks je schoolwerk! Leuke foto's weer :-) Die body is echt onwijs mooi zeg, wauw <3 En ja ik ben ook dol op pasta, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk dat je tussendoor toch tijd vindt om leuke dingen te doen of te relaxen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Achja school hoort erbij, maar toch fijn dat je nog leuke dingen kan doen!Blijf jaar alweer? als ik er aan denk dan is het bij mij al 9 jaar hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Rucola op je pizza maakt het niet gezonder Daph!!! Haha! Die body die je hebt gekregen van je vriend is zo mooi. Lucky you!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha vandaar dat dat 'klein beetje' ook pretty sarcastic was! Ja ben er ook heel happy mee :)

   Verwijderen
 8. Wat een stijlvolle foto, die waarop je de body draagt! Heel erg mooi. Ahh, sushi. Ik bestel hier ook altijd bakken gyoza, haha.

  BeantwoordenVerwijderen