La vie de Daphne - De laatste loodjes, Black Friday & Velvet jurkjes

Het idee dat we deze week alweer December ingaan laat me beseffen hoe bizar snel dit jaar weer is gegaan. Ook in mijn laatste weekje van ...

Het idee dat we deze week alweer December ingaan laat me beseffen hoe bizar snel dit jaar weer is gegaan. Ook in mijn laatste weekje van november merkte ik weer hoe zwaar de laatste loodjes wegen, maar probeer ik ook nog even alles eruit te halen wat erin zit. Inclusief hele leuke dagen! <3Maandag was het presentatiedag. Hup, nieuwe broek aan, wit blousje erop, flatjes eronder en ready to go..

.. dacht ik. Wat voelde ik me de hele dag oliedom op mijn flatjes zeg. Het was ijs en ijskoud, het regende keihard en rond half 4 was ik maar wat blij dat ik eindelijk mijn voeten kon ontdooien onder de warme kraan. Never again! 

Dinsdag werd een typische aan-school-werk-dag die ik fijn afwisselde met foto's maken. Jammer genoeg was het erg donker, maar wilde ik heel graag vier foto's vooruitmaken. Challenging dus! Zie hier een behind the scenes beeld (gemaakt met telefoon)..

.. en hier het uiteindelijke resultaat! Niet eens zo slecht, toch?

Overigens ben ik ook ZO ontzettend dankbaar en blij dat ik al m'n respondenten in zo'n korte tijd bij elkaar heb gekregen. Uiteindelijk ben ik dankzij veel van jullie geëindigd op maarliefst 174 Nederlandse vrouwen, THANK YOU!! <3

Helaas moest er ook nog een hoop gebeuren voor mijn enige andere vak dat ik op dit moment volg. Jammer genoeg ligt de moeilijkheidsgraad van deze opdracht een tikkeltje hoger dan verwacht.. Vandaag hoor ik of ik een beetje in de goede richting denk. Duimen jullie met me mee?

Woensdag was het een prachtige herfstdag (ook al ben ik stom genoeg niet eens de deur uit geweest). Ik plande weer een zelfde soort dagje in als dinsdag. Een beetje school hier en daar, een beetje verder met mijn wish list èn foto's maken van de nieuwe LE Etos producten die binnenkwamen.

Kunnen jullie geloven dat deze foto rond 16.20 in de namiddag is gemaakt? Wat een uitdaging om bij schemering nog goed licht te krijgen, maar lang leve de geweldige instellingen van mijn camera (èn bewerkingsprogramma's natuurlijk).

's Avonds was ik echt uit-ge-put. Ik kroop dan ook maar lekker vroeg mijn bed in en heb zelden zò lekker geslapen. Ik had het nodig denk ik!

Donderdag stapte ik weer om 9.15 de trein in, al voelde het als ik naar buiten keek wel aan alsof het nog 7 uur 's ochtends was. Ik begrijp nu alleen maar meer waarom mensen 's winters altijd veel mer moeite hebben om op te staan..

Na weer een lesje skipte ik een keer mijn scriptiemeeting (mag ook wel eens; ik had immers toch al mijn respondenten) en dook ik nog heel eventjes de stad in voor een cadeau voor een vriendin met wie ik de volgende dag drankjes zou gaan doen.

Yayyy, Black Friday! Nadat ik de hele ochtend in bed allerlei webshops had afgestruind (maar uiteraard niks vond), trakteerde ik mezelf maar op een ritje naar Kruidvat. Ik wilde naar mijn minimale highlighterstash van 2(!) wel eens wat meer keuze hebben. Ik kwam onder ander thuis met deze beauty van MUA..

.. en nam ook nog twee producten van I Heart Makeup mee. Toch nog aardig goed geslaagd dus!
Vrijdagavond ging ik gezellig met twee vriendinnen wijntjes drinken. Helaas vergeten foto's te maken, maar ik kan wel over deze avond zeggen dat ik echt heel blij ben met zulke mensen om me heen. We werden er alledrie zelfs een beetje sentimenteel van toen we weer thuiswaren en appten elkaar meteen dat dit ècht heel kostbaar is. Liefde!

De volgende dag was ik lekker productief (dikke vette sarcasm) en at ik tussendoor nog een lekkere carpacciowrap die ik de vorige dag als avondeten had gemaakt. Absolutely delicious <3

Rond een uurtje of half 5 kwam mijn vriend me halen en reden we samen richting Breda. Was alweer 'n tijdje geleden dat we elkaar hebben gezien! Onderweg kwamen we deze prachtige lucht tegen, wauwie!

Hoewel we eigenlijk helemaal geen planenn hadden, besloten we nog spontaan naar de bios te gaan. In die ruim 15 maanden relatie hebben we nog nooit een bios-date gehad, dus het werd er wel eens tijd voor. Het werd The Murder on the Orient Express.

Jammer genoeg viel niet alleen de film een heel klein beetje tegen, maar ook kregen we deze mega bak popcorn (die overigens echt belachelijk duur was) niet eens voor één derde op. Bummer dus. Volgende keer maar beter recensies lezen èn een kleinere bak popcorn bestellen, hahaha!

Omdat ik de laatste tijd zo hard roep dat ik weer wat gezonder wil doen, maakte mijn vriend me zondagochtend wakker met zo'n beetje de halve fruitafdeling van de supermarkt. Wel een fijne en lekkere verrassing overigens!

In eerste instantie wilde ik weer vroeg naar huis om een beetje aan school te werken, maar ergens moest ik het ook maar weer een keertje loslaten vond ik. Daarom besloten we spontaan die middag richting stad te rijden. Intussen zocht ik ook nog even het - best simpele, minimalistische - tasje op wat ik echt heel mooi vind, maar waar mijn hart echt van huilt omdat 'ie zo duur is. Nog even verder dromen.

Maar goed, we kwamen dan ook niet om een tasje te scoren. Ik wilde hier en daar nog kijken voor een kerstjurkje, want zoals jullie in één van mijn vorige weekoverzichtjes konden zien was dat nogal een mislukking. Wie mijn wish list goed bekeek, weet dat ik al een tijdje opzoek ben naar een mooi velvet jurkje. De eerste die ik paste had een mooie v-hals en was een beetje een kokermodel.

De tweede die ik paste voldeed eigenlijk aan alles wat ik zocht, maar toch wist ik dat ik deze iets te kort ging vinden. En overigens had ik toch al voor de eerste gekozen, die ook nog eens de helft goedkoper was dan de ander! (en sinds ik erg op een budget leef kwam dat supergoed uit!)

Intussen waren we alweer terug aan het lopen naar de auto, maar toch wilden we misschien nog wel iets eten. Onderweg kwamen we langs Délifrance, en I know dat dat echt overal zit, maar zelf was ik er nog nooit naar binnengestapt. Terwijl we de kaart bekeken, zag ik ook meteen deze lekkere & kleurrijke macarons. Jammieee!

Ik ging zelf alleen niet voor deze lekkernij, maar koos voor een flinke baguette met kipfilet en sla. Toch nog - een heel klein beetje - gezond dus. En tegelijkertijd een superfijne afsluiter van het weekend!

Related posts

29 reacties

 1. Ah wat fijn dat je zoveel respondenten hebt! Super goed, zet hem op met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar die film, maar hij leek mij ook al een beetje saai. Dan toch maar kijken als hij op televisie komt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja echt een beetje jammer dat zo'n film in de bios kijken dan zo duur is!

   Verwijderen
 3. Wat een mooi jurkje heb je uitgekozen! Fijn dat je je respondenten hebt verzameld. Heel veel succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je van het weekend even ontspande samen met je vriend! Goed van je!
  Is zo belangrijk tijdens je drukke en stressvolle tijd <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bezorgt me zo af en toe wel een schuldgevoel, maar idd heerlijk als ik het af en toe even kan loslaten!

   Verwijderen
 5. Wat een mooie velvet jurkjes en die wrap ziet er te lekker uit mmmmm! Niet productief mag ook wel eens ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je kerstjurkje erg leuk! Goede keus gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat de film tegen viel, ik was er juist zo benieuwd naar! En die jurkjes staan je prachtig allebei.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt beter wachten tot 'ie op netflix (of ergens) staat dus, hahaha! Dankjewel <3

   Verwijderen
 8. Wat fijn dat je veel respondenten hebt voor je scriptie. Ik vind dat jouw foto's er altijd zo prachtig uit zien! Ik moet zelf nog enorm veel oefenen met flatlays maken.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke foto's! En wow, dat jij zo laat op de dag nog kan fotograferen, geweldig! Met mijn camera kan dat helaas echt niet. Jammer dat die film tegenviel, ik wilde er namelijk nog heen haha :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook met heeel veel moeite eerlijk gezegd, haha! Ik zit dan echt enorm te haasten :P

   Verwijderen
 10. Het is goed om even te ontspannen, alleen maar stressen is ook niet goed natuurlijk. Fijn dat er zoveel mensen gereageerd hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa idd, al baal ik soms wel dat ik niet gewoon lekker door kan werken maar er altijd zoveel pauzes in zitten, haha!

   Verwijderen
 11. Wat een mooie foto's heb je gemaakt voor je Instagram! Oeh dat broodje kipfilet ziet er echt lekker uit, krijg er honger van.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind je zo'n broek echt geweldig staan Daph! Dat tweede jurkje vind ik echt geweldig, waar kan ik die kopen??!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die film leek mij dus echt super leuk; maar hij valt dus tegen hmmmm!!! Verder zie ik weer heerlijk eten voorbij komen; en wat lief dat je vriend je dan zo verrast met een gezonde snack! En bijzonder hoorin die 15 maanden nooit naar de bios! hahahaha
  Fijne week weer

  liefsss!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Succes met de laatste loodjes! En leuk dat je na 15 maanden een bios-date doet haha!
  En wat een mooie highlighters heb je erbij gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen