La vie de Daphne - Sneeuwstorm, Stranger Things & Een iets minder leuke gebeurtenis...

De week begon met sneeuw, héél veel sneeuw. Gelukkig hoefde ik er niet per se doorheen en heb ik mezelf lekker wat daagjes bezig gehouden...

De week begon met sneeuw, héél veel sneeuw. Gelukkig hoefde ik er niet per se doorheen en heb ik mezelf lekker wat daagjes bezig gehouden met schoolwerk. Daarnaast begon ik aan Stranger Things en eindigde de week helaas met een iets minder leuke gebeurtenis..


Hoewel de sneeuw van zondag vrijwel helemaal gesmolten was - wat ik best bizar vond, want ik vond het veeeel! - zou het maandag nog een tikkeltje erger worden. Toen ik 's ochtends wakker werd, was daar alleen nog helemaal niets van te zien..

Te vroeg gejuicht, want amper 2 uur later was de wereld alweer helemaal wit. En sindsdien hield het ook niet meer op! Ik mailde de docent dat het weinig zin had om voor een kwartiertje school hierdoorheen te moeten. Toevallig wist ik dat een hoop klasgenoten hier hetzelfde over dachten, haha!

's Avonds kwam mijn moeder toch nog op het grandioze idee om de sneeuwstorm te trotseren. Hadden we aan het eind van de straat al spijt van, want wat waaide en sneeuwde het nog hard op dat moment zeg! Maargoed, wel een mooi, winters plaatje zo. Heerlijk ook dat het buiten zo licht lijkt terwijl het superdonker is door die weerkaatsing van de witte sneeuw.

Brrr, mijn jas zat na deze korte wandeling he-le-maal onder. Voelde me net een sneeuwpop.

Maak trouwens kennis met mijn meest gelikete Instagram-foto ooit! Nu weet ik dat met mijn ruim 2500 volgers een aantal van 328 (op 't momen van typen) echt niet veel is, maar ik was sowieso nog nooit boven de 300 gekomen. Gelukkig maar dat ik me daar helemaal niet meer druk over maak trouwens, heb de meldingen al eeeeuwen uitstaan waardoor ik het niet echt meer goed in de gaten houd.

M'n flatlay-of-the-day vond ik ook weer erg leuk gelukt trouwens!

Dinsdag maakte ik ook weer lekker wat flatlays vooruit. Deze keer onder andere eentje in een Parijs-thema. Kan nu al niet meer wachten!

Toen ik zag dat er nog heel veel sneeuw op mijn dak lag, kon ik het niet laten om wat nieuwe make-upjes in de sneeuw te fotograferen. Hopelijk zien jullie het resultaat snel, want zo op 't eerste gezicht zag het er heel erg leuk uit!

Woensdagochtend stond ik op en was het merendeel van de sneeuw alweer verdwenen. Ik gok zomaar dat het voor deze maand wel weer voorbij is en we ook niet echt een witte kerst gaan krijgen. Helaas!

Die ochtend werkte ik nog aan wat dingen voor m'n vak op school en mijn scriptie. Intussen had mijn begeleider op de Facebook-groep gevraagd hoe alles ging, waarna ik deze foto postte met 'alles ok.' Laten we in ieder geval hopen dat m'n eerste conceptversie genoeg bruikbare feedback gaat krijgen!

's Middags ging ik spontaan met mams naar de stad, omdat ik toch nog wel wat tijd over had. Intussen kwam ik deze te leuke fortune cookies tegen bij Hema, en zij nam meteen een doosje mee voor aan de kersttafel. Stay tuned, want uiteraard zien jullie volgende week welke spreuk er in mijn koekje zat.

En tja.. sinterklaas-snoepgoed dat 50% is afgeprijsd. Need I say more?

Donderdag was het gedaan met mijn - ahum - weekend van één week en stond ik weer voor dag en dauw op voor een ochtendje school. Het zou gelukkig één van de laatste dagen zijn, en dat idee vond ik stiekem best een beetje gek. Als ik alles haal hoef ik gewoon nooit meer een les te volgen, wauw!

Deed ook meteen lekker m'n nieuwe vest aan dat ik een dag eerder voor een spotprijsje gescoord had. Heerlijk!
Tijdens de les hoefden we alleen maar naar wat presentaties van andere groepen te luisteren. Maandag zijn we zelf pas aan de beurt. Dit is overigens de afgelopen weken altijd zo geweest. Ergens wel fijn hoor, om de eerste groepen een paar dagen eerder te hebben. Kun je stiekem een beetje kijken hoe zij het hebben gedaan.. :P

's Avonds had mijn vader een ovenschotel in elkaar geflanst die bij mam en mij helaas niet zo in de smaak viel. Dan maar eindigen met een heerlijk toetje! Later op de avond hield ik weer m'n wekelijkse bank-hang avondje met Expeditie Robinson, en volgde ik ondertussen ook even met wie Gordon ging trouwen (en we weten inmiddels allemaal wel hoe dat is afgelopen denk ik!)

Vrijdag overdag heb ik eigenlijk de hele dag achter m'n laptop gehangen, vandaar dat daar ook geen foto's van zijn. Geheel onverwacht stapte mijn vriend 's avonds mijn kamer binnen, en reden we - om het allemaal nog wat spontaner te maken - naar de McDonald's voor de adventkalender-aanbieding. We verkeken ons alleen een beetje op hoeveel die 20 kipnuggets wel niet waren, poeh!!

Gelukkig konden we daarna lekker uitbuiken in bed met een wijntje. Ik was zò doodmoe, dat we niet eens meer zijn gaan stappen (iets dat ik eerder op de avond nog voor ogen had).

De volgende dag brachten we een bliksembezoek aan Ikea. Niet voor onszelf, maar voor een kerstcadeautje!

Wat was het druuuuk bij Ikea zeg. Het eten hebben we dan ook maar even overgeslagen. Maar: always keep smiling!

Na de boodschappen bij andere winkels (èn dus Ikea), wilden we nog even de stad in voor een rondje winkels en wat foto's. Viel dat even tegen.. Letterlijk iedere parkeergarage stond vol, dus moesten we maar een ander mooi fotoplekje vinden. Op deze foto te zien was het al wel een beetje aan het schemeren, maar ik vind ze wel heel mooi geworden! Jammer genoeg gebeurde er toen iets minder leuks; mijn lens zat op de één of andere manier vast en bij het draaien schoot er plots iets los. Doei lens.. Morgen maar even naar de winkel om te kijken of het gefixt kan worden en of het onder de garantie valt. Ik vrees voor 't ergste.

's Avonds stond de verjaardag van mijn schoonouders op de planning. Een hele avond lekkere wijntjes en hapjes: daar ben ik altijd wel voor in! We keken na het eten eerst de allereerste aflevering van Stranger Things, waarna we ons uitgebreid klaarmaakten. Uiteindelijk viel ik rond 1 uur - heel wat uurtjes en gezelligheid later - als een blok in slaap. 

De volgende ochtend werden we weer wakker en keken we in bed de tweede aflevering van Stranger Things. We zijn misschien late to the party, maar we zochten weer eens wat nieuws om te kijken. En eerlijk? Bijna een enkele serie heeft me al zo weten te boeien in slechts twee afleveringen!

Rond het middaguur was het tijd om met m'n camera richting de winkel te gaan. Jammer genoeg kreeg ik daar al te horen waar ik bang voor was. Mijn lens ben ik zo'n 5 tot 7 weken kwijt en de verkoper kon me al bijna verzekeren dat de reparatie niet onder de garantie gaat vallen. Superklote om te horen, vooral vanwege het feit dat ik het al maandenlang met mijn financiën rustig aan wil (en eigenlijk 'moet') doen. Kan wel zeggen dat ik me er de rest van de dag flink rot door heb gevoeld, en ik dus meteen mijn grootste hobby voor de komende weken aan de kant moet zetten. Ik ga uiteraard proberen om hier en daar wat te lenen en anders maar een volledig nieuwe lens aan te schaffen als de reparatiekosten te hoog worden. En natuurlijk ook maar eens kijken of ik mijn (stok)oude camera nog an de praat krijg ...

Related posts

15 reacties

 1. Zo vervelend van je lens! Ik kan me heel goed voorstellen hoeveel je hiervan baalt. Ik hoop dat je je andere camera nog kan gebruiken. Ik vind de make up foto in de sneeuw heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die andere camera is echt een draaama om mee te werken, dus ik baal nog wel een beetje harder dat m'n 'goede' nu gewoon zo lang weg is, en dat het me wss een fortuin gaat kosten om 'm te laten maken! :( Dankjewel trouwens!

   Verwijderen
 2. Wat super balen van je lens.. Snap dat je je er rot om voelde! Wel een gezellige week verder, fijn dat het goed gaat met je scriptie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa nog steeds wel eeen beetje... zit hele tijd van: 'pff waarom overkomt mij dit weer?'

   Verwijderen
 3. Aaah zo vervelend van je lens!!! Hopelijk kan je een goede oplossing vinden, snap in ieder geval goed dat je je hier enorm rot over voelde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's! Maar wat balen van je camera zeg, zo zonde! Ik zou daar ook flink van balen. Hopelijk vallen de kosten mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hooop ik ook idd, maar ik vrees voor 't ergste helaas. Ben bijna maar geneigd om een nieuwe te kopen!

   Verwijderen
 5. Wat rot van je lens. Hopelijk vallen de uiteindelijke kosten een beetje mee... Gek dat de sneeuw de wereld zo licht maakt, hé? Mij viel het ook op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat vreselijk balen van je lens zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo erg balen van je lens! Hopelijk kun je er snel weer mee fotograferen! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa en anders weet ik ook wel dat als de reparatiekosten te hoog worden, ik gewoon een nieuwe lens koop. Gelukkig besef ik me goed dat hobby's ook wel geld mogen kosten!

   Verwijderen
 8. Wat mega vervelend dat je lens kapot is! Ik denk dat ik ook lichtelijk in paniek zou raken! Wel grappig om zo dat verschil van de sneeuw te zien! Ik vind het zo mooi om te zien hoe de wereld zo langzaam ineens wit wordt! Heel bizar! LIEFS en een fijne week weer <3

  BeantwoordenVerwijderen