Tuesday's Thesis Update

Wow, ik heb alweer sinds de ontvangst van mijn 'GO!' en het verspreiden van mijn enquête geen update meer gegeven over mijn hele m...

Wow, ik heb alweer sinds de ontvangst van mijn 'GO!' en het verspreiden van mijn enquête geen update meer gegeven over mijn hele masterthesis-project. Tijd voor een kort artikeltje over mijn voortgang dus, inclusief alles wat de komende weken nog op de planning staat!

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: gisteren heb ik mijn (eerste) conceptversie ingeleverd: YEAH! I freakin' did it. Nooit had ik verwacht de deadline te halen met alles wat ik 3 weken geleden nog moest doen, wat ook al in mijn vorige artikel te lezen was. Maar met heel hard (maar dan ook echt KEIhard) werken heb ik het uiteindelijk voor elkaar gekregen om alles gisteren netjes in 't postvakje van mijn begeleider in te leveren. Maar: hoe nu verder?

Op 4 januari - yep, officieel nog in de vakantie - ontvang ik tijdens een meeting de feedback op mijn conceptversie. Vervolgens heb ik tot 18 januari de tijd deze feedback te verwerken om vervolgens mijn eindversie in te leveren. Je kunt begrijpen dat het dan wel allemaal heel erg spannend wordt! In principe is 18 januari een vrij late deadline, aangezien de afstudeerceremonies op 23 februari al plaatsvinden en je stipt drie weken vantevoren je aanvraag moet hebben gedaan. Laat je nu net alleen je aanvraag kunnen doen als alle cijfers binnen zijn. En I can tell you, dat wordt nog wel een dingetje met die krappe nakijktijd èn nog twee andere cijfers die voldoende moeten zijn voor het vak dat ik nog volg.

Dat laatste zorgt helaas ook nog wel voor wat struggles, aangezien ik (met name) de individuele opdracht voor het vak heel erg lastig vind en al bijna vaker darvoor heb gestresst dan voor m'n hele master thesis. Maargoed, laten we van het meest positieve uitgaan: ik heb immers nu bijna 2.5 week 'vrij' van mijn thesis en hierdoor kan ik me volledig focussen op die ene opdracht. Tussen de feestdagen door dan!

Weer even terug naar het 'eindversie'-gedeelte. De versie die ik op 18 januari 'volgend jaar' (dat klinkt zo leuk, haha!) inlever, wordt beoordeeld met 'groen', 'geel' of 'rood' licht. Groen licht betekent natuurlijk dat je een voldoende hebt en dat je ready to go ben voor je presentatie (hierover zometeen meer). Geel licht betekent dat je nog aanpassingen mag doen en het binnen een hele korte tijd nog kan herkansen. Rood licht betekent helaas dat je gezakt bent, waardoor je ook geen kans meer maakt om af te studeren. Bij dat laatste krijg ik al helemaal de kriebels.

En nu datgene waar het uiteindelijk allemaal om draait: de afstudeerceremonie! Toen ik hoorde dat je als je een voldoende hebt voor je scriptie gewoon al volledig bent geslaagd, sprong ik stiekem wel een gat in de lucht. 'Maar hoeven jullie 'm dan niet te verdedigen?' Nope, blijkbaar niet. Tijdens de afstudeerceremonie is het de bedoeling dat je 'gewoon' een korte presentatie houd over wat je hebt onderzocht, maar zakken of hier een cijfer voor krijgen? Dat gebeurt niet meer. Heel erg fijn dus, zo'n gelegenheid waarbij je eigenlijk al weet dat je 't hebt gehaald! Het is dan ook zo dat je na die ceremonie al direct je diploma ontvangt. Seriously can't wait for that moment!

Het einde is in ieder geval al zò dichtbij.. bizar! Duimen jullie met me mee dat het 4 januari een beetje meevalt? (of juist niet meevalt zodat ik het met héél veel feedback nog beter kan maken natuurlijk!)

Related posts

12 reacties

 1. Zo goed dat je je conceptversie hebt ingeleverd! Je bent echt aan het knallen! Heel veel succes nog met de allerlaatste loodjes, you can do it!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super dat je je conceptversie hebt ingeleverd. Ik wens je heel veel succes de komende weken en ga heel hard voor je duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat super goed dat je de concept versie hebt kunnen inleveren!
  Goed bezig! Ik ga voor je duimen, heel erg veel succes meis <3
  En nu lekker even ontspannen!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha jaaa soortvan ontspannen, staat nog iets anders moeilijks op de planning helaas! Dankjewel <3

   Verwijderen
 4. Oeh wat fijn dat het einde steeds meer in zicht is, volgens mij ben je echt super goed bezig! You go girl <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh je bent zo goed bezig! Het einde is echt nabij! Ik ga voor je duimen! Ben benieuwd of we 5 januari een hele blije post tegemoed gaan zien! Lieeefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat super goed zeg, je bent top bezig ga zo door en ik ga voor je duimen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat komt het dichtbij he! Ik ga voor je duimen dat je direct een dikke voldoende krijgt (want die verdien je!).

  BeantwoordenVerwijderen