La vie de Daphne - Enquêtestress, Nieuwe broek & 21-diner

M'n hoofd draait inmiddels overuren en op dit moment lijkt er even geen einde te komen aan alle drukte. Maar goed, ik zal er toch e...

M'n hoofd draait inmiddels overuren en op dit moment lijkt er even geen einde te komen aan alle drukte. Maar goed, ik zal er toch echt alles aan moeten doen om mijn universiteitsperiode tot een succesvol einde te brengen. De rest van mijn week zien jullie in dit overzichtje!


Maandag zou ik in eerste instantie veel vroeger naar school gaan, maar door enorm tegenwerkende printerproblemen op zondag besloot ik lekker uit te slapen en mijn opdracht maar digitaal in te leveren. Kon ik dus heerlijk rustig mezelf klaarmaken.

Op de fiets spotte ik ineens een prachtige regenboog, maar jammer genoeg kreeg ik nog geen minuut later na het maken van deze foto een flinke plensbui op mijn hoofd. Als ik èrgens een hekel aan heb onderweg naar het station, is dat het wel..

Gelukkig was het weer een kort dagje en zou donderdag de les van dit vak uitvallen. Een beetje meer tijd voor m'n scriptie dus. En ik was bang dat ik die tijd zeker wel nodig ging hebben aan het eind van de week..

Leukste van dit dagje was toch wel toen mijn ouders spontaan besloten weer eens pizza bij Domino's te bestellen. En die pizza caprese van daar is toch wel één van de lekkerste pizza's die ik ooit gehad heb, yummy!

Dinsdag had ik een dagje vrij, maar herschreef ik weer een aantal teksten van mijn scriptie, maakte ik weer wat flatlays vooruit èn pakte ik lekker mijn rust voor alle drukte weer zou beginnen. Ik hoopte namelijk mijn enquête er eind deze week uit te sturen en daarvoor moeten wel een hoop participanten gezocht worden in zowel Spanje als Nederland. Stresss!

's Avonds at ik ietsje gezonder dan de vorige dag en werd het - voor 't eerst van mijn leven - moussaka. Wie heeft dit Griekse gerecht met aubergine, gehakt en aardappel ook wel eens geproefd?

Woensdag zou mijn jurkje komen die ik een dag eerder had besteld bij m'n oude werk. Hij was maarliefst 50% afgeprijsd en voldeed eigenlijk aan alle eisen die ik in een nieuw (kerst)jurkje zoek. Enige nadeel is dat ik in een jaar tijd wel aardig wat aangekomen ben (en even een note hierbij: heel veel mensen zullen dit com-pleet absurd of overdreven vinden maar als iemand niet blij is met zijn/haar lichaam, dan kan dat in alle vormen/maten vind ik!) en het jurkje dus iets te klein was. Een maatje groter durfde ik alleen niet aan, omdat ik zeker wist dat 'ie dan van boven te groot ging zijn. Vervelend zeg, om zo tussen 2 maten in te zitten!

Hoe hard ik net nog klaagde over m'n lichaam, namen mijn moeder en ik na het avondeten wel nog dit lekkere citroentoetje. Na deze dag zou ik sowieso al het ongezonde snacken (lees: chocola, chips, cake) tussendoor gaan skippen, wat geloof ik al een hoop scheelt!

Donderdagochtend had ik al meteen een hele to-do list. Ik moest een item dat ik verkocht had op United Wardrobe afgeven (wat lang geleden was overigens) èn ik moest weer wat printen bij de bibliotheek. Ik vertrok ruim van tevoren zodat ik mijn trein met gemak kon halen, maar dat 'ruim van te voren' was dan ook even dik drie kwartier. Oepsie.. Gelukkig was mijn mam aan het werk en trakteerde ze me op een lekkere latte macchiato.

Het was die dag ook een dag vol herinneringen, want het was inmiddels twee jaar geleden dat mijn opa was overleden. Sindsdien plaats ik ieder jaar op zijn verjaardag (30 mei) en zijn sterfdag (16 november) een foto waarop zijn camera te zien is. Vind het ergen wel mooi en symbolisch <3

Eenmaal op school had ik geen les wegens een lustrumdag, maar helaas wèl een pittige meeting. Ergens wel leuk om te zien hoe vol de uni normaal is met mensen, maar er nu maar weinig mensen aan het werk waren, haha!

De meeting ging over de enquête en helaas kreeg ik niet te horen dat 'ie goed genoeg was om eruit te sturen. Dat is echt iets wat je bij ons 'zelf' moet bedenken en dus hakte ik na wat aanpassingen de knoop door om 'm vrijdag toch echt te gaan verspreiden. Superspannend zeg.. ik kon er eigenlijk niet eens zo goed door slapen!

Ennn toen was 'ie live! Ik heb de afgelopen dagen intens veel mensen al gespamd en ook een oproepje op Twitter, Instagram, Facebook en m'n blog geplaatst. Helaas gaat het allemaal erg langzaam en mis ik op het moment van schrijven nog een hoop respondenten. Ook hebben veel mensen de tijd genomen om 'm in te vullen, maar hebben helaas een andere nationaliteit. Superdankbaar ben ik ervoor natuurlijk, maar jammer genoeg kan ik die antwoorden dan niet gebruiken in mijn analyses :( Heb jij 'm nog niet ingevuld en ben je een Nederlandse vrouw (in NL geboren, in NL wonend, NL sprekend en volledig Nederlands) tussen de 18-30 jaar, vul 'm dan ZEKER eventjes in alsjeblieft <3

https://tilburghumanities.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_3Ob8a9nNKg1L24d 

Nadat ik vrijdagochtend een hele hoop berichtjes had gestuurd ging ik 's middags met mams richting stad, waar vooral zij dringend op zoek was naar nieuwe items in haar garderobe. Ik hobbelde uiteraard gezellig mee..

.. en kwam geheel toevallig zelf nog een item tegen dat geheel tegen verwachtingen toch wel erg leuk was. Alleen een beetje jammer dat er twee dagen later een folder in de bus kwam waarbij heel veel items met Black Friday aanstaande vrijdag afgeprijsd zijn. Maar ach, ik moet maar zo denken: 'wie weet was de broek dan weggeweest!'

Daarna was het weer tijd voor een middagje en avondje spammen als 'n gek. Man, wat kost dat ontzettend veel moeite en energie. Maar ik weet zeker dat mensen geen idee hebben hoe vreselijk dankbaar ik ben als ze mijn survey hebben ingevuld. Ik word er zò mee geholpen, wauw!

Zelfs op vrijdagavond was ik dus nog druk bezig, en begonnen de zorgen ook wel toe te slaan. Zou ik het wel gaan redden in een weekje tijd? Let's hope for the best!

Zaterdag was ik alweer vroeg wakker, en na weer een hele ochtend mensen te hebben verzameld maakte ik mezelf alvast klaar voor het feestje van vanavond. Met mijn nieuwe broek moest ik natuurlijk ook wel even een foto maken!

Rond half 6 kwamen we bij een vriendin aan die voor haar 21e verjaardag een heel diner in Spaanse stijl had georganiseerd. Dit betekende dus: tapas! En daarmee kun je wat mij betreft zelden de plank misslaan!

Op bovenstaande foto links het eerste gerechtje met komkommer en zalm en rechts de bruschetta met tomaat en verse salsa. Wat hadden ze dit allemaal goed voorbereid! Lekker zeg <3

Een paar uur later waren we bij de zevende gang en kwamen de rosbiefrolletjes op tafel. Ik geloof dat dit er nog wel aardig goed inging, maar vanaf toen zat ik ècht propvol en begon ik zelfs een beetje misselijk te raken.

De gehaktballetjes was de op-twee-na laatste ronde en hier heb ik er maar ééntje meer van op. De paella sloeg ik over en ook met het ijsje deed ik maar rustig. Wat voelde ik me ineens naar zeg, maar ik denk dat het alles bij elkaar was: de stress, het lang tafelen (en dus aardig wat rug- en nekspieren gebruiken) èn het feit dat ik gewoon veel te snel last van mijn maag krijg als ik heel veel eet.

Tussendoor was ik nog even proefkonijn voor een lange vlecht, en pas toen zag ik eigenlijk weer hoe lang mijn haar wel niet was. Wow!

Na een hoop foto's, héél lang natafelen en jammer genoeg mijn misselijke gevoel dat maar niet wegging, liet ik me rond half 2 toch maar naar huis brengen. De rest ging nog naar de stad, maar ik kon het ècht niet meer aan. Ben zelfs die nacht nog een paar keer wakkergeworden met een vreselijk naar gevoel.

Van zondag heb ik dan ook niet echt foto's. Ik besloot lekker rustig aan te doen, goed en veel te drinken om alles te laten zakken en natuurlijk weer veel respondenten te verzamelen. Of ja, dat laatste heb ik geprobeerd. Het einde is in ieder geval in zicht, maar zoals ik net al zei: je zou me enorm helpen als je mijn enquête doet! <3

Related posts

16 reacties

 1. Je nieuwe broek vind ik echt heel gaaf! Heel veel succes met het verzamelen van de respondenten! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn maar druk weekje!! Jammer van het jurkje, hij staat je wel echt tof. Ik heb je enquête ingevuld, hopelijk krijg je genoeg respons voor je onderzoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een leuke, maar drukke week. Ik vind dat je heel mooie flatlays kan maken & nog veel succes met je scriptie!
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een druk weekje, heel erg veel succes met de laatste loodjes! De broek die je hebt geshopt is heel tof.
  En ik heb je enquete gister ingevuld! :-)
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had je survey al ingevuld maar zal hem nog eens doorsturen naar wat vriendinnen die aan de eisen voldoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. HALLO PRETTY GIRL. Wat weer een prachtige foto's! Heeeel veel succes Daph met de enquetes! Het komt vast helemaal goed <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Awh wat lief en mooi dat je die camera gebruikt op je foto's voor dat soort dagen! Hopelijk heb je afgelopen week nog een beetje kunnen relaxen voor de stress begint, maar ik weet dat jij het kunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh, die pizza ziet er lekker uit! En moussaka vind ik heerlijk – mijn schoonmoeder maakt het soms zelf en het is niet normaal hoe lekker het dan is!
  Prachtig dat je op die manier een eerbetoon aan je opa post. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh nu ben ik erg benieuwd geworden naar die moussaka, jammie! En lieve reactie <3

   Verwijderen