La vie de Daphne - Boyfriends' bday, Tapas & 11/11

Deze week was mijn vriend jarig, gingen we op vrijdagavond gezellig uit eten, trakteerde ik mezelf op de zachtste trui ooit èn belandde...

Deze week was mijn vriend jarig, gingen we op vrijdagavond gezellig uit eten, trakteerde ik mezelf op de zachtste trui ooit èn belandde ik zomaar met 11/11 in de stad. Kijk snel verder voor de foto's van mijn afgelopen weekje!


Maandag was het weer tijd voor een schooldagje; het is inmiddels echt aftellen geblazen naar de laatste schooldagen van mijn leven, aaaah!

Gelukkig was ook deze anderhalf uur les weer zo voorbij en zat ik rond 3 uur weer heerlijk met het zonnetje op m'n gezicht in de trein naar huis. Wel was ik gek genoeg weer supermoe, maar dat lijk ik echt constant te zijn de laatste tijd.

's Avonds postte ik weer een foto uit m'n zwartwitserie op Instagram die meteen ook tot één van de foto's met de meeste reacties ging behoren. Mijn telefoon ontplofte, maar ik vond het zooo onwijs lief!

Helaas komen aan alle goede dingen een eind en zo dus ook aan mijn superlekkere Tony's Chocolonely chocoladeletter-reep. Grappig weetje is dat de binnenkant van de winkel helemaal in Sinterklaas-ganzenbordstijl was gemaakt!

Dinsdag wisselde ik het werken aan school af met het schieten van vier foto's Bij één van de foto's - waarvan jullie het resultaat overigens op Instagram kunnen zien - maakte ik weer wat behind the scenes-beelden. Aangezien deze foto's 's ochtends waren gemaakt, was het licht in ieder geval al heel stuk beter dan wanneer ik er aan het einde van de middag me was begonnen. Yay!

Woensdag was ik ook nog vrij, maar had ik mijn wekker iets vroeger gezet om wat te rommelen met SPSS. Het is intussen alweer een tijdje geleden dat ik dit oh-zo fijne statistiekprogramma heb aangeraakt en ik was natuurlijk wel heel benieuwd hoe mijn test-enquêtes eruit zouden komen te zien in datavorm. Viel helaas ècht nog niet mee, maar ik hoop dat daar met mijn 'echte' respondenten wel iets van te maken is!

Ik vond aan het einde van de ochtend dat het wel weer eens tijd werd om de deur uit te gaan. In de reclamefolders van vorige week had ik wat leuke dingen gezien die ik wel even in 't echt wilde gaan bekijken. Ik trok mijn te leuke groene stippenjurkje weer aan en fietste door de barre kou richting stad.. brrr!

Gelukkig kwam ik met iets thuis wat me een heel stuk beter voor gaat bereiden op al die kou: een superzachte donkerblauwe trui! Ik heb gemerkt dat ik in mijn garderobe eigenlijk bijna geen (warme) truien heb en het eigenlijk in ons koude kikkerlandje onmisbaar is.

Je kunt begrijpen dat ik 'm de rest van de dag niet meer uit heb getrokken. Wie herkent het ook altijd dat je nieuwe kleding meteen de rest van de dag (of week :P) aanhoudt?

Ook deelde ik weer één van de foto's waar ik zelf best blij mee ben. Ik vind het tegenwoordig ook steeds leuker worden om te spelen met 'achtergrondspulletjes,' en vond meteen - terwijl ik op zoek was - dat mijn kwasten superleuk staan in dit bakje!

's Avonds lag ik uitgeteld weer op de bank. Grr.. nog steeds last van die eeuwige vermoeidheid. Soms zou ik wel eens een hele week alleen maar willen bijslapen en me-time willen hebben.. Ik stapte hierdoor al rond 9 uur m'n bed in!

Thursday: birthday-day! Mijn lieve vriend werd donderdag 28 en hoewel we eigenlijk niet hadden afgesproken om elkaar te zien vandaag, wilde ik dat stiekem wel heel graag. Misschien koppig vanuit mij, maar ik heb er zó'n hekel aan om iemand niet op 'de dag zelf' te kunnen zien!

Maar eerst stond er natuurlijk nog wel een dagje school op de planning. Ik had de avond ervoor in bed al een outfit in m'n gedachten (mèt m'n nieuwe trui natuurlijk), maar had geen idee hoe die uit ging pakken. Daarom vroeg ik jullie mening op Instagram stories en gelukkig zei het overgrote deel van jullie dat 't wèl een goede combi was!

Na een les en een thesismeeting die superintens was (en waar ik eigenlijk ook niet heel vrolijk van werd), stond er nog iets anders op de planning wat betreft het verhogen van de validiteit van m'n scriptie. Gelukkig zat dat wel allemaal mee en liep ik niet alleen naar buiten met een dubbel gevoel over de meeting, maar ook met een enigszins opgelucht gevoel over de afspraak erna. 'Verrassend' genoeg was ik natuurlijk weer gesloopt..

.. en stond ik half slapend weer te wachten op de trein naar huis.

Nadat ik even was bijgekomen stond mijn vriend alweer voor de deur met nog een hoop overgebleven taart die niet was opgegeten op z'n werk. Keuze genoeg dus! Zelfs mijn ouders konden nog mooi een stukje proeven :)

Hoewel ik geen tv op mijn kamer heb (ben ik de enige?), keken we toch via mijn laptop naar de aflevering van Expeditie Robinson. Lang leve live en online tv kijken via Ziggo! Tussendoor kletsten we nog uuuren bij, maar was het voor hem wel weer belangrijk om op tijd terug te rijden in verband met z'n vroege wekkertje de volgende ochtend. En aangezien we de volgende avond toch nog een etentje hadden gepland..

Die wekker zetten was voor hem achteraf niet nodig aangezien hij thuis aan het werk kon, en ook ik heb weer een hele dag aan m'n scriptie gezeten. Rond half 4 hield ik het ook maar weer voor gezien en tutte ik me lekker uitgebreid op. We aten 's avonds bij De Markt, een superleuk tentje in Breda waar je lekker kunt borrelen en (onbeperkt) tapashapjes kunt bestellen. Kijk hoe leuk deze mini-hamburgertjes zijn!

En ook onze liefde voor garnalen moest natuurlijk weer even uitgebreid op de proef gesteld worden. We hadden ons even verkeken op hoeveel het in totaal was, want we konden de laatste hapjes bijna niet meer op. Wel kregen we er weer een superfijn, Spaans vakantiegevoel bij!

Kijk ook trouwens hoe prachtig de bomen op de Grote Markt in Breda versierd zijn met lampjes! We probeerden nog een poging tot foto's maken met deze lampjes, maar helaas werden all foto's, behalve (of course) bovenstaande foto zonder mij, superwazig.

Om 22.45 nam ik weer de trein richting huis, zodat ik de volgende ochtend weer vroeg kon beginnen aan m'n scriptie. Ik was zò kapot van deze avond dat ik moeite moest doen om wakker te blijven tijdens deze treinreis!

Ik startte zaterdag best moeilijk op in vergelijking met de vorige dag, want vrijdag was ik op dit tijdstip al ruim 2 uur aan het typen, en nu kreeg ik met moeite pas rond half 11 mijn documentje geopend. Soms zit het mee, soms zit het tegen..

Gelukkig heb ik aardig wat kunnen doen in al die uurtjes en had ik zelfs nog tijd voor het maken van 3 foto's. Helaas duurden die foto's wel wat langer dan ik gehoopt had en was ik na ruim een uur ein-de-lijk klaar.

Ik was al de hele dag best aan het twijfelen of ik die avond nog weg zou gaan, maar ik had stiekem wel weer even behoefte aan iets leuks. Pas rond 8 uur besloot ik daarom om me weer op te tutten en richting vriendinnen te fietsen voor een avondje wijntjes drinken. Ik had m'n carnavalskleding voor de zekerheid mee, want tja.. je wist het maar nooit met 11/11.

Na de wijntjes vertrokken we richting stad (we konden gebracht worden met de auto, yay!) en toen we eenmaal daar aankwamen wisten we niet wat we meemaakten. Zo. Veel. Carnaval. En wij waren te eigenwijs om ons niet te verkleden. Resulteerde natuurlijk wel in 't feit dat we wat rare blikken naar ons toegeworpen kregen, maargoed. Het was gezellig, en daar gaat het uiteindelijk om!


Zondag heb ik eigenlijk helemaal geen foto's meer gemaakt. Niet dat ik veel heb uitgevoerd, want buiten het feit dat ik 's middags weer twee uurtjes achter de laptop kroop, haalde ik ook nog even in de zeikende regen m'n fiets op èn heb ik lekker uitgerust. Vandaag (maandag) staat me namelijk weer een best druk dagje op de planning! Wish me luck :)

Related posts

22 reacties

 1. Gefeliciteerd nog met je vriend! Die taart, haha, yum! Ziet er zo lekker uit. Ik vind je nieuwe donkerblauwe trui ook heeel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die trui ziet er heel comfy uit. Mooie foto’s weer, je flatlays zijn echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk weekje heb je achter de rug. Gefeliciteerd met je vriend nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat rokje met die grijze trui is echt super leuk! <3 Druk weekje weer, gelukkig is het einde in zicht. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is stiekem een donkerblauwe trui, haha! Maar in sommig licht lijkt hij idd een beetje grijsblauw!

   Verwijderen
 5. Ohh, die taarten! ♥ Alsnog gefeliciteerd met je vriends verjaardag! Die blauwe trui staat je geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke trui heb je gekocht! Ik heb afgelopen week ook weer wat geshopt. Ik heb zelf ook een liefde voor garnalen, en met tapas helemaal ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die trui ziet er lekker warm uit. Gefeliciteerd nog met je vriend! Maar volgens mij had ik je al op instagram gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga het gewoon nog een keer zeggen: Hey, mijn vriend is ook 9 november jarig! Haha :P (3 keer is scheepsrecht toch?). Die trui lijkt mij zo heerlijk zacht en comfy!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alsnog gefeliciteerd met je vriend! Wat een heerlijke week zeg! Die trui is echt heerlijk zeg! Volgens mij heb je een heerlijke week gehad!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ga ook altijd wonen in mijn nieuwe kleren, haha! Ik heb wel weer honger gekregen van jouw artikel #asalways

  BeantwoordenVerwijderen