La vie de Daphne - Behind the scenes, Papa 60 & Intense stress

De eerste schoolweek van het nieuwe (en laatste!) blok ging weer van start, ik maakte weer lekker veel thema's met één van m'n fa...

De eerste schoolweek van het nieuwe (en laatste!) blok ging weer van start, ik maakte weer lekker veel thema's met één van m'n favo lekkernijen, vierde mijn vaders 60e verjaardag en beleefde grote paniek wat betreft mijn thesis. Soms zit het mee, soms zit het tegen..


Maandag was de start van mijn nieuwe en allerlaatste blok. Net als de vorige periode heb ik ook nu gekozen voor één vak: Online Public Relations. Het is te hopen dat ik het naast m'n scriptie nog kan volhouden om ook hieraan nog genoeg aandacht te besteden!

De eerste les bevat - zoals eigenlijk alle andere introductielessen - vooral veel informatie over de opdrachten die we voor het vak moeten doen, evenals wat voorbeelden en een kort kijkje in de wereld van Online PR.

Ik was om 16.00 nog net op tijd thuis om wat foto's te maken voor Instagram. Helaas is de tijd van 't jaar weer aangebroken dat het steeds vroeger donker wordt en ik merkte meteen al hoe lastig het is om zo laat op de dag nog goed licht te vinden. Overigens deelde ik dit behind the scenes-beeld op Instagram..

.. en diezelfde avond nog het eindresultaat. Vinden jullie het leuk om zo een weergave te krijgen van hoe het er eigenlijk in werkelijkheid uitziet en hoe ik ervoor zorg dat het toch een prima eindresultaat wordt?  Let me know! :)

Hoewel dinsdag mijn vrije dag is, ging de wekker alweer vroeg: tandarts-time! Voor mijn gevoel kom ik er echt veeel te vaak, maar gelukkig was deze keer eindelijk wel eens (bijna) alles goed en is een extra afspraak voor nu niet nodig. Nu nog proberen dat in stand te houden.

Oh ja, dinsdag was het natuurlijk ook Halloween. Ik heb aardig veel mensen naar Halloweenfeestjes zien gaan, maar zelf heb ik het eigenlijk totaal niet gevierd. Moet zeggen dat ik er ook echt vrij weinig mee heb, haha!

En weer een behind-the-scenes beeldje. Op de linkerfoto merkte ik trouwens al dat aan de bovenkant nog wat items misten, dus dat heb ik rechts meteen opgelost :)

De rest van de dag besteedde ik weer wat aan school; we hadden al meteen een opdracht gekregen die de volgende dag af moest zijn. Van 'rustig opstarten' is echt geen sprake nee!

Woensdag was ik al op tijd wakker en kreeg ik weer superveel zin om portretten te maken. Het is zelden gebeurd dat ik voor de middag een hele serie kon maken, maar nu was ik aardig goed op dreef!

Het eindresultaat hebben jullie natuurlijk kunnen zien in 't artikel van vorige week. Mijn favoriet deelde ik ook meteen op Instagram. Leuk feitje is dat ik tegenwoordig een nieuwe eyeliner-oplossing heb gevonden. Vanwege mijn enorm tranende ogen kan ik helaas niet meer zo goed tegen vloeibare eyeliner, maar zwarte oogschaduw werkt dus ook prima!

's Middags was ik eigenlijk helemaal vrij, maar wilde toch nog wat doen (ik was immers toch al opgemaakt, haha!). Daarom wandelde ik dus lekker met mam naar de supermarkt voor de maaltijd van die avond en.. chocola en chips (oeps..!)

Ook at ik weer lekker 2 macarons die ik afgelopen zondag had gekocht. Leuk weetje is overigens dat er deze keer niet alleen standaardsmaken (vanille, koffie, chocola) inzaten, maar dat Hema ook andere smaakjes erin had gestopt zoals caramel-zeezout, orange-chocola en kokos! 

Donderdag was weer een schooldagje. Op deze dag gaat mijn wekker een beetje vroeger dan anders, maar ergens vind ik dat ook wel weer fijn. Betekent alleen maar dat ik wat eerder thuis ben 's middags. Èn de zonsopkomst is natuurlijk ook gewoon supermooi.

En zo zat ik dus al rond kwart over 9 in de trein richting school, waar ik weer een lesje en vrij lange afstudeermeeting had. Vanaf nu begint de stress overigens echt wel toe te slaan, want mijn begeleider zet de deadline steeds vroeger. Nu wordt het weer ineens begin december. Can I have my life back please?

Na die meeting had ik dus wel wat macarons verdiend, haha!

Hoewel ik eigenlijk nooit meteen begin op donderdag na afstudeermeetings, kon ik nu niet anders. Zo zat ik dus, na het avondeten alweer volop te werken. Toen het tijd was voor Expeditie Robinson ben ik uiteraard gestopt - want er gaat niets boven een heerlijk avondje tv.

Ook vrijdag besteedde ik weer veel tijd aan school, al wilde het voor m'n gevoel nog niet echt lukken. Gelukkig wist ik dat ik die avond wel weer wat leuke plannen had, dus ik kon daar lekker naar uitkijken.

Ik maakte me dus ook weer uitgebreid op en toen.. kon het wachten beginnen. Blijkbaar had ik verkeerd begrepen dat we pas 's nachts ieder apart naar de stad zouden fietsen. Nooo, dat zou ik nooit volhouden. Ik baalde enorm, want ik was ook net te laat om af te spreken met andere vriendinnen. Wat een rotavond zo, echt géén leuk begin van het weekend (want als ik iets vervelend vind, is het wel klaarzitten om weg te gaan, maar dat uiteindelijk niets doorgaat).

Dat gevoel van gisteravond nam ik eigenlijk mee naar de volgende dag. Ik had onwijs slecht geslapen en staarde een eind voor m'n uit toen ik weer aan mijn scriptie moest.

Niets leek te lukken, ik kreeg m'n enquête maar niet voor elkaar in Qualtrics en ook de vragenlijst zelf schoot totaal niet op. Het idee dat ik nog maar bij stap 1 was van de 7 die voor donderdag af moest zijn, zorgde bij mij echt voor totale paniek.

Tussen de emotionele buien door at ik gelukkig nog wel wat lekkere dingen, zoals deze carpacciowrap èn een puntje appeltaart vanwege mijn vaders 60e verjaardag!

Ik had door deze pestdag eigenlijk nergens zin meer in, maar toch wist ik dat ik het allemaal los moest laten en ik de volgende dag maar weer moest proberen er wat van te maken. Wat make-up op m'n gezicht, kleding aan, even mijn hart luchten bij mijn vriend en toen richting restaurant.

Daar aangekomen was eigenlijk meteen wel de stress van die middag weg. Ik besloot er een gezellig avondje met m'n familie van te maken met een lekker wijntje en nòg lekkerder eten, jammie!

Ook het dessert vrolijkte me flink op ('stressed' spelled backwards is 'desserts' natuurlijk). Ik had een omgekeerde 'dame blanche' met chocolade-ijs, slagroom en vanillesaus. En in 't chocolade-ijs zaten ook nog eens echte stukjes chocola. Heeeerrlijk!

Omdat we aan de bediening doorgaven dat pap jarig was, kreeg hij niet alleen vuurwerk bij z'n dessert, maar ook een schattig flesje prosecco. Vind het altijd zo leuk als restaurants dat doen!

Samen met mijn vriend en moeder keken we nog zo'n anderhalf uur tv, probeerden we wat gekke snapchatfilters uit en viel ik eigenlijk bijna op de bank in slaap. Denk dat die slechte nacht, inclusief slechte dag er toch wel voor hadden gezorgd dat ik gesloopt was.

Wel heel lief was dit kleine kaartje dat m'n moeder had gehandletterd als een soort motivational quote. Kwam precies op het goede moment natuurlijk!


Zondag was echt zo'n typische donkere, grijze en bewokte dag. Voor mij niet heel erg, want er stond genoeg op m'n to do list. Gelukkig heb ik een punt kunnen zetten achter m'n survey en gaat deze er hopelijk na de feedback donderdag voor 't 'echt' uit. Spannend wel, want binnen een week moet ik 300 Spaanse en 300 Nederlandse respondenten verzameld hebben. Oeff..

Vanaf een uurtje of 16.00 hield ik het weer voor gezien; het was nu afwachten op de twee reviews op mijn enquête en aankomende dagen moet ik nog met 8 mensen pilot-tests gaan doen. Hopelijk lukt het me allemaal om op tijd af te krijgen. Soms zou ik wel eens een extra weekend na het weekend willen hebben. Wie herkent dit ook?

Related posts

28 reacties

 1. Wat een stress met je thesis, ik begrijp het helemaal.. wat goed dat je daarnaast ook nog een beetje hebt ontspannen!
  En het lijkt mij heel erg leuk om het proces van de flatlays te zien <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeey leuk om te horen! Ja ik probeer een beetje te ontspannen wel idd, al brengt het ook een groot schuldgevoel met zich mee. Superspannend hoeveel er nog aan gaat komen..

   Verwijderen
  2. Dat herken ik ook, dat het een schuldgevoel met zich mee brengt wanneer je even ontspand tussen de drukke dagen door. Maar je hebt het wel soms even nodig! You can do this! Even bikkelen en dan zo meteen een mooi resultaat!

   Liefs, Nathalie

   Verwijderen
 2. Heel veel succes met je thesis! Ik ben ook wel benieuwd naar behind the scene flatlays!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Overigens zullen er zeker meer Instagram Stories online komen met BTS-beelden!

   Verwijderen
 3. Wat vervelend allemaal met school, maar komt vast goed! Je flatlay proces lijkt mij leuk om te zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja kan soms voor zoooveel stress zorgen, kan niet wachten op de dag dat het allemaal voorbij is (ook al zei ik dat na m'n hbo ook, haha!) En superleuk om te horen!

   Verwijderen
 4. Omg een carpaccio wrap klinkt geweldig, ook echt leuk om die behind the scenes van je flatlays te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trust me: het is zooo lekker om zelf te maken! En ah leuk om te horen :)

   Verwijderen
 5. Ah ik begrijp je stress rondom je thesis helemaal! Hoop dat het je allemaal gaat lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaahw, die stress! Zo klote dat dat er ook bijhoort. Maar komt helemaal goed meis! Je hebt echt weer suuupermooie foto's gemaakt, vind die behind the scenes heel leuk. En het lijkt wel of jij áltijd macarons voor handen hebt, haha! Jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Superlieve reactie, dankjewel! En haha, ik had dus heel veel foto's met hetzelfde doosje macarons vooruit gemaakt, vandaar de vele flatlays met macarons afgelopen week :P

   Verwijderen
 7. Zo spannend allemaal, snap goed dat je er van in de stress schiet. Maar uiteindelijk komt het allemaal goed!!!! <3 En ik vind je Instagram foto's altijd zo mooi, je flatlays zijn echt prachtig, wauwie <3 Dus ik vind behind the scenes foto's zeker leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het echt, ik ben met ieder (voldoende) cijfer wel blij nu denk ik, haha! Lief, dankjewel <3

   Verwijderen
 8. wat een heerlijk overzicht weer zeg, helaas hoort die stress er soms bij.. hoe *** het ook is! komt goed meis! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja grrr bezorgt me slapeloze nachten, en dat worden er alleen maar meer nu denk ik! Dankje voor je reactie!

   Verwijderen
 9. Stress is echt vervelend haha, ik heb de afgelopen week ook alleen maar stress gehad. Maar.. Uiteindelijk komt het wel weer goed! mooie foto's ook weer, vind die flatlays zo creatief! Succes deze week ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij wordt het ook alleen maar erger en erger jammer genoeg, kan niet wachten tot het voorbij is! Dankjewel <3

   Verwijderen
 10. Ik vind het wel leuk om te zien hoe een foto in werkelijkheid is en dan hoe het is na het bewerken en alles. Ik vind dat je dat heel mooi kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh nooooo ik vind dat zo vervelend om te moeten wachten tot je gaat afspreken. Dan al helemaal wanneer het zo laat is. Dan ga ik liever gewoon naar iemand toe of mijn bed in haha. Zoals altijd natuurlijk weer prachtige flatlays!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik denk ook idd dat dàt voor mij één van de meest rotste gevoelens ever is: heeelemaal on fleek moeten wachten en dat het uiteindelijk niet doorgaat. En ahh dankjewel!

   Verwijderen
 12. Awhhh zulke mooie flatlays. En wat heb je jezelf heerlijk verwend met lekkers, dat mag ook wel op zo'n moment :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel veel succes met je thesis Daphne! You can do this :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo'n extra weekend na het weekend lijkt mij ook wel wat eigenlijk, haha. Ik krijg echt trek van al die lekkere eetfoto's! En no worries, ik heb er vertrouwen in dat jij die thesis gaat rocken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik heb het zelfs nu weer nodig, een week later. Oepsie!

   Verwijderen