Paris Street Style: Shoes

In februari schreef ik al  een artikel  over de eerste editie van 'Paris Street Style.' Deze 'styleguide' behandelde allerl...


In februari schreef ik al 
een artikel over de eerste editie van 'Paris Street Style.' Deze 'styleguide' behandelde allerlei aspecten van het Parisienne-achtige stijltje. Een tweede exemplaar kreeg ik voor mijn verjaardag, die niet alleen draaide om kleding, maar geheel in het teken stond van... schoenen!Hoewel ik lang niet zo'n schoenenfreak ben, vind ik het wel heel leuk om weer een kijkje te krijgen in het leven van de modebewuste Parisienne. Schrijfsters Fréderique en Isabelle zijn weer compleet de wereld ingedoken van fashion, maar deze keer wilden zij zich focussen op één fashion-item in het bijzonder: de schoen. In het boek komen zo'n beetje alle type schoenen wel aan bod: van hoge hakken tot flatjes en laarzen tot sandalen, felgekleurde schoenen, sneakers en herenschoentjes. Ieder hoofdstuk dat ingaat op een ander type schoen bestaat uit een stukje geschiedenis, tips hoe je ze het beste kunt combineren èn hoe je ten alle tijde die klassieke, Parijse nonchalance kunt rocken. 

Een ander leuk onderdeel van dit boek zijn de talloze interviews met invloedrijke personen in de fashion- en schoenenindustrie en mensen die een aanzienlijke verzameling aan (designer)schoenen bezitten. Zo komt hakkenkoning- en ontwerper Christian Louboutin voorbij, maar ook balletdanseres Marie-Agnès Gillot, oprichter van Shooooes-blog Mathilde Toulot, eigenaar van Maison Massaro Philippe Atienza en diverse andere schoenenontwerpers en Parisiennes passeren de revue. Ieder geven zij hun eigen kijk op hun liefde voor schoenen en wat een goede schoen voor hen inhoudt.Ook de andere stukjes in het boek lezen gemakkelijk weg. Zo is er bijvoorbeeld een hoofdstuk over de meest gehate schoenen (en daar houden we stiekem toch wel van..?), hoe je je schoenen er weer als nieuw uit kunt laten zien, de meest voorkomende 'errors' wat betreft schoenen kopen en dragen, hoe je je voeten het beste kunt verzorgen en wat het dragen van panty's doet voor schoenen - op een positieve en negative manier. Ik moet zeggen dat ik de tips die door het hele boek gegeven worden nog handig vind ook, en ik zo precies weet wat wèl en niet kan en wat het beste bij mijn lengte staat.


Als side-note sluit het boek af met wat handige labels die vaak op schoenen staan (materialen en 'naam' van de schoen - denk aan stiletto, slipper, oxford, rain boot) èn de adresjes die de schrijfsters aanraden wat betreft het shoppen van schoenen in Parijs, maar ook geven ze wat online adresjes en een aantal handige winkels in de stad die niet van je vragen diep in de buidel te tasten.


Of je nu een grote Parijsliefhebber bent òf gewoon een echte schoenenverzamelaar: dan is dit boek echt iets voor jou. Vooral als je geïnteresseerd bent in hoe je jouw favo schoenen op de meest stijlvolle manier kunt combineren, wat schoenen betekenen voor andere Parijse fashionista's en als je geïnteresseerd bent in alle ins & outs per type schoen. Maar dit boek dat compleet draait om 'een ode aan de schoen' is natuurlijk ook erg leuk als je gewoon een superleuk coffee table-boek zoekt dat makkelijk wegleest.

Paris Street Style: Shoes is het tweede 'Paris Street Style'-boek van Fréderique Veysset en Isabelle Thomas en is o.a. te koop bij bol.com voor €19.50.

Related posts

12 reacties

 1. Dit boek moet ik hebben :) Ik vond het eerste deel ook zo geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh lijkt me zo'n leuk boek dit! En zo waar; iedereen heeft wel converse in zijn kast staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha echt hé, ken eigenlijk niemand die er geen heeft (denk ik)

   Verwijderen
 3. Ik ben echt dol op dit soort boeken, vind dit heel leuk om cadeau te geven of krijgen, love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaaah deze schoenenfreak moet dit boek hebben! Supermooie foto's ook weer <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha oepsie toch maar voor jezelf ook halen dus! Dankjewel!

   Verwijderen
 5. Lijkt me een leuk boek! Ik koop alleen niet meer zoveel van die boeken, want ze liggen er daarna toch maar bij mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah ja ik begin ze juist met lezen als ik lekker in de zomer in de tuin lig, haha!

   Verwijderen