La vie de Daphne - Mama uit het ziekenhuis, Fijne feedback & Doodop

Yay, weer heel wat leuke en positieve dingen deze week: mama mocht ineens het ziekenhuis uit, ik kreeg heel fijne feedback over mijn thes...

Yay, weer heel wat leuke en positieve dingen deze week: mama mocht ineens het ziekenhuis uit, ik kreeg heel fijne feedback over mijn thesis èn ik belandde nog spontaan in de stad. Enige mindere is mijn vermoeidheid en enorm saaie leven achter de computer..

Maandag begon ik de dag met het inpakken en wegbrengen van twee kledingstukken die ik weer via United Wardrobe gekocht heb. Het is een hele tijd stil geweest, maar het begint nu opeens weer te lopen (vooral qua volgers!). Toch maar weer eens wat meer kleding op zetten denk ik zo maar :)

Altijd als ik mijn pakketjes af heb gegeven bij Primera, kan ik het niet laten om even snel de supermarkt in te duiken. Omdat het precies lunchtijd was, trakteerde ik mezelf dan ook op carpaccio. Yumm!

Flatlay geïnspireerd op deze foto van Kirsten Hartman.

's Avonds was het weer tijd voor HNTM. Hoewel ik het normaal gesproken altijd gezellig met mijn mams kijk, zat ik nu helemaal in m'n eentje voor de tv. Toch een stukje minder leuk..

Dinsdag kwam de L'Oréal X Balmain-lipstick online, inclusief de foto's waar ik echt best wel trots op was. Sowieso krijg ik het fotograferen van producten steeds beter onder de knie en vind ik dankzij de functie dat ik mijn foto's nog groter kan uploaden dat ze ook veel beter uitkomen!

En toen.. kregen we plotseling een appje van mama dat ze ineens al naar huis mocht. Wow, die zagen we even niet aankomen! Rond 2 uur stapten mijn oma, vader en ik dan ook de auto in richting Capelle a/d Ijssel. Als het goed is voor de laatste keer.

Ze voelde zich helaas nog best wel slecht, dus het was eigenlijk een wonder dat ze naar huis mocht. Maar ik geloof dat ze mensen gewoon niet langer daar houden als zij het niet nodig vinden. Ik was in ieder geval blij dat we haar op konden halen en niet meer naar dit ziekenhuis hoefden! Goodbye uitzicht..

goodbye ziekenhuis!

Woensdag had ik weer een lesje op school. Niet de meest boeiende les om het zo maar te zeggen, maar ach: we zijn weer eens geweest. Om 14.30 liep ik weer lekker terug naar het station. Qua weersomstandigheden en gevoel was het in vergelijking met vorige week woensdag trouwens echt 10 graden kouder, brr!

Ook deelde ik 's avonds deze gehandletterde (is dat een woord?) quote door mijn moeder op Instagram. Dit was volgens mij één van de eerste die ze ooit maakte. Best goed gelukt, toch?

Donderdag zou ik nog een heeele ochtend en halve middag hebben voor ik richting school moest vertrekken, dus besloot ik die tijd onder andere te besteden aan het maken van nieuwe foto's. Helaas vond ik ze wat minder geslaagd dan de serie foto's die ik de week ervoor maakte, maar ach: iedereen heeft wel eens een 'bad picture'-day.

Om 14.27 had ik pas de trein naar de Uni, waar ik - heel spannend - weer feedback zou krijgen op mijn verbeterde versie van mijn introductie en theoretisch kader. Ik ging er maar weer in met een gevoel dat het nog wel eens tegen zou kunnen vallen..

Gelukkig was het tegendeel waar en bleek ik best een goede tekst te hebben geschreven. Zelfs zo goed, dat ik 'm alleen nog heel wat moet bijschaven (geen drastische veranderingen of zo) en meteen al 16 oktober voor een go of no go mag inleveren. Een héél belangrijk moment is dat wel, want op basis van die uitslag weet je of je verder mag me je afstudeerproces of moet stoppen! Dankzij vandaag had ik er wel wat meer vertrouwen in gekregen dat het me ging lukken. Nu nog een weekje naar dat ding staren en hopen dat er nog iets uit m'n vingers komt, haha!

's Avonds tijdens Expeditie Robinson at ik dit te lekkere cakeje (volgens mij was het een kersencake?) en heb ik lekker op de bank gehangen. Prima donderdagavond!

Vrijdag was het weer tijd om aan de slag te gaan. Ik maakte eerst 'voor de vorm' wat noodzakelijke dingen zoals een voorblad en een inhoudsopgave en ik keek ook nogmaals mijn bronnenlijst na op APA-foutjes. Daarna keek ik weer meer naar de inhoud. Mijn concentratielevel was overigens ook weer erg laag.

's Avonds was ik wel weer doodop na zo'n dagje achter de computer, maar wilde ik toch misschien nog een klein drankje doen. Daarom bleef ik lekker eerst op de bank hangen met een vriendin en keken we gezellig samen met mijn moeder tv..

.. waarna we daarna nog voor 2 uurtjes in de stad belandden. Het was lekker druk en best gezellig; ik moet vaker al m'n energie bij elkaar rapen denk ik. Zo heb je toch de leukste avonden, haha!


Zaterdag: same story, different day. Zijn de 'gouwe ouwe' beeldscherm-foto's alweer vervelend? :P

Ook die avond was ik doodop en heb ik helaas wat dingen af moeten zeggen. Hoewel ik net nog heel stoer zei dat ik vaker leuke en spontane avondjes moet plannen, heb ik toch ook wel heel erg veel rust nodig. En die rust? Die is heeeel kostbaar! 

Zondag werd alweer een typisch computerdagje. Ik had dit weekend overigens ook meteen mijn nagels weer donkergroen gelakt omdat ik 't beter vind passen bij het herfstachtige weer dan de lila-kleur die ik eerst droeg, haha!

Na weer erg veel aanpassingen stopte ik er rond een uurtje of 3 maar weer mee. Ik begin steeds meer tevreden te worden en heb er alle vertrouwen in dat het over een weekje met de deadline helemaal goedkomt!

De rest van de middag stortte ik me op het maken van vier(!) flatlays. Ik deed er weliswaar meer dan een uur over omdat ik wat inspiratie tekort kwam, maar ik was blij dat ik weer voor wat dagen vooruit heb kunnen maken. Ik plan overigens altijd zo'n twee dagen per week in om even als ontspanning een uurtje of anderhalf foto's te maken.

En zie hier het eindresultaat! 's Avonds heb ik trouwens lekker op bed het &C-magazine gelezen. Ik had het blad nog nooit eerder gelezen en moet zeggen dat het visueel erg mooi is en ook hele interessante artikelen heeft :)

Related posts

18 reacties

 1. Heeeel goed gelukt die handlettering! Erg mooi. Bad-picture day? Ik vind hem super mooi lieverd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh hahah ik vond de helft echt stom, dat ik dacht: 'hoe zit/kijk ik hier nu weer op..?'

   Verwijderen
 2. Wat ontzettend fijn dat je moeder weer naar huis mocht, hopelijk gaat het een stuk beter met haar inmiddels. Ik heb trouwens zo'n hekel aan badpicture-days, heel frustrerend zijn die!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog wel wat pijn en ze kan nog niet alles, maar hopelijk herstelt ze snel idd! En haha ja, vooral als je dan na 2 uur nog niks leuks hebt...

   Verwijderen
 3. Wat fijn Daphne! Dat je mama weer lekker thuis is. Ik vind je bloemen jurkje nog steeds ZO leuk en baal nog steeds dat hij mij echt niet staat, haha! Die nieuwe flatlay met groen vind ik zó mooi, maar dat is geen verrassing haha, al jouw flatlays zijn mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah dat had ik niet verwacht, dat 'ie je niet ging staan! En lieeef <3

   Verwijderen
 4. Wat fijn dat je moeder naar huis mocht! En weer eens allemaal leuke foto's. (:
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je mama weer thuis is! En fijn dat je goede feedback kreeg. Wow, 4 flatlays op een dag, daar kan ik nog wat van leren ;-) Ik ben soms zo inspiratieloos haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha jaa ik ook, maar ik moet ze wel vooruit maken in die drukke periodes hahaha!

   Verwijderen
 6. Wat fijn dat je moeder al zo snel weer naar huis mocht! Enkel beeldschermen als uitzicht herken ik momenteel ook wel haha. En die handlettering van je moeder is zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha saaiste uitzicht ever; en iedere week neem ik me voor om eens wat andere foto's te maken, maar als ik thuiswerk is het niet anders..

   Verwijderen
 7. Wat fijn dat je moeder weer lekker thuis is! Iets meer dan 1 uur voor 4 flatlays? knap hoor:D!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah ja soms hoor ik wel eens dat mensen over ééntje al wel drie kwartier doen, oepsie. Uiteindelijk gaat het in je handen zitten denk ik!

   Verwijderen
 8. Wat geweldig dat je moeder naar huis mocht! En je lipstickfoto's zijn inderdaad prachtig!
  Gefeliciteerd met de goede feedback!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die beeldschermfoto's zijn wel herkenbaar, haha. Fijn dat je mamsie naar huis mocht!

  BeantwoordenVerwijderen