Friday's Five: 5 dingen waarover/waaraan ik oprecht getwijfeld heb

Soms heb je wel eens dat je net dat extra zetje nodig hebt om je twijfels te veranderen naar een èchte actie. Ook ik heb van die typische ...

Soms heb je wel eens dat je net dat extra zetje nodig hebt om je twijfels te veranderen naar een èchte actie. Ook ik heb van die typische dingen waarover ik oprecht getwijfeld heb. Welke ik daadwerkelijk heb gedaan, maar waar ik nog steeds over peins? Dat lees je vandaag!

Haar verven
Gelukkig ben ik nu al vrij lange tijd best happy met mijn haar (dat is helaas wel eens anders geweest!), maar toch zit ik me al een aantal jaar af te vragen hoe een andere kleur me eigenlijk zou staan. Denk niet meteen aan roze of blauw (don't worry!), maar een tintje donkerder of juist wat assiger. Hoewel mijn haar vroeger echt witblond is, zit er nu - in my opinion - een hele warme, geelachtige gloed doorheen. Nu weet ik wel dat ik dat zou kunnen uitproberen met zilvershampoo, maar toch vraag ik me af hoe een volledige, wat meer langdurige astint me zou staan. Of juist donkerblond/lichtbruin, aangezien ik mijn wenkbrauwen ook al vaak wat donkerder maak. Who knows, who knows.. maar vooralsnog twijfel ik lekker even verder, haha!

Een tweede gaatje in mijn oor
Oh man, ik kan me niet eens meer herinneren hoe lang ik hier wel niet over getwijfeld heb. Ik merkte dat ik het constant uitstelde om een juwelier binnen te stappen, en op de één of andere manier mezelf aanpraatte dat het pijn ging doen. Tot ik afgelopen maart, geheel spontaan vanuit de trein richting stad fietste (nog halfziek, dat wel :P), de juwelier binnenstapte en binnen 5 minuten ineens een tweede oorbelletje in beide oren had. Of het zeer deed? Nee, natuurlijk niet. Ik moet gewoon niet zo stressen.

Alleen naar het buitenland gaan
Hoeveel mensen ik om me heen al alleen naar het buitenland heb zien gaan, is niet meer op twee handen te tellen. Iedereen grijpt zijn/haar kans om stages te lopen in de meest exotische landen of vakken te volgen op een school in een gave, Europese hoofdstad. Nu weet ik dat ik dat idee destijds al snel uit mijn hoofd zette (ik vond het immers best lastig om voor een halfjaar weg van huis te zijn), maar alleen naar het buitenland gaan vond ik altijd wel intrigerend. Of ik het heb waargemaakt? Hmm, niet helemaal. Vorig jaar wilde ik namelijk naar Parijs (ook puur om te kijken hoe ik volledig 'op mezelf' zou zijn), maar toen ik wist dat Brittany daar ook in de buurt woonde stelde ik aan haar voor om samen wat daagjes Parijs te bezoeken. Helemaal in m'n eentje in de trein ben ik er dus wel naartoe gegaan (inclusief een hoop gedoe met gecancelde treinen), maar alleen in de stad rondgelopen nog niet.

Werken na het hbo èn een master doen op de uni
Ook ik viel in een compleet zwart gat toen ik mijn hbo-diploma eindelijk had gehaald. Wat nu? Wilde ik werken? Wilde ik verder studeren? Wilde ik even een bijbaantje of een tussenjaar? Ik weet nog steeds als de dag van gisteren hoe lastig die keuze voor mij was, en hoe vaak ik wel niet heb overwogen om maar op zoek te gaan naar echt werk. Tot ik opeens onderzoek ging doen naar universitaire masters. En yep, òòk daarin was ik weer een echte twijfelkont, vooral omdat ik me oprecht afvroeg of ik het wel ging redden. We weten inmiddels allemaal wel welke keuze ik uiteindelijk nam, haha!

Kamer veranderen
Ik ben denk ik één van de weinigen die al zo'n 10 jaar dezelfde slaapkamer heeft. Denk: behang in alle kleuren, felroze gordijnen en kleurrijke accessoires. Met de jaren heb ik het wel wat rustiger geprobeerd te maken met wit-tinten, maar vooralsnog is het in mijn ogen een zooitje ongeregeld. Hoe vaak ik al wel niet erover heb nagedacht om een keer in een week tijd nieuw behang te plakken of er gewoon met wit overheen te verven, alleen maar witte of grijze spulletjes te kopen en een zo minimalistisch mogelijke uistraling te maken, is ontelbaar. Maar aan de andere kant denk ik: bijna zonde om dat nu nog te doen (dit zei ik 3 jaar geleden ook al). Nog steeds een twijfelgevalletje die ik helaas nooit werkelijkheid heb laten worden en wat jammer genoeg ook niet meer gaat gebeuren. Gelukkig dat je het verder nooit op foto's ziet, haha!

Related posts

26 reacties

 1. Ik kan me voorstellen dat je over deze dingen getwijfeld hebt! Ik heb juist heel lang getwijfeld over mijn 1ste gaatje, omdat ik het dood eng vond haha. Mijn tweede heb ik vrij snel laten zetten. Nu twijfel ik weer over een derde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn eerste gaatje is zelfs dichtgegroeid ooit dus ik heb die rond mijn 12e weer opnieuw moeten zetten! Alleen geen idee meer hoe dat ging, haha!

   Verwijderen
 2. Mooi artikel! Ik ben dus ook nog nooit alleen naar het buitenland gegaan. Zou ook best een tijdje naar Parijs willen...wie weet, ooit :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De trein was me iig gelukt haha, alleen op Gare du Nord lopen, ik voelde me best stoer toen. Toch vraag ik me ook af in hoeverre ik goed 'met mezelf' kan zijn in het buitenland!

   Verwijderen
 3. Ik ben nu eigenlijk stiekem wel heel benieuwd naar je kamer haha! Dat van een extra gaatje in je oren had ik ook heel erg, maar dan met een derde gaatje, toen ik in de stad was bedacht ik opeens dat ik het wel 'even' kon doen en vijf minuten later zat 'ie er in haha. Heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha denk: roze, paars, oranje en een bruintint. Heeel kleurrijk dus! En idd, zulke dingen kun je het beste spontaan doen in plaats van een dag inplannen wanneer je dat gaat doen!

   Verwijderen
 4. Ik heb ook een lange tijd getwijfeld om mijn kamer veranderen, maar ook met de achterliggende gedachte is het niet zonde aangezien ik over paar jaar uit huis wil gaan, ik ben héél erg blij dat ik het heb gedaan want nu heb ik echt mijn eigen plekje waar ik mezelf kan terug trekken, bloggen en studeren.
  Leuk artikel!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet natuurlijk ook niet hoe lang het nog duurt eer ik uit huis ga of ben, dat hield ik ook altijd in m'n achterhoofd. Intussen zijn er zoooveel jaar overheen dat het echt rot is dat ik het toen niet gewoon heb gedaan, want ik was die kleurrijke kamer al wel een paar jaar na m'n 13e beu :P

   Verwijderen
 5. Twijfelkont!! Haha, nee ik snap je heel goed Daph. Over sommige dingen moet je gewoon wat langer nadenken. En je haar verven is ook niet zomaar iets he, dat blijft er heeeel lang in. Maar ik snap dat je benieuwd bent. Je haar vind ik zo alleen wel super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah soms neem ik een beslissing heel impulsief, soms kan ik echt denken: 'maar wat nou als..?' Echt erggg!

   Verwijderen
 6. Oeh nou wel begrijpelijk dat je over deze heel lang hebt getwijfeld hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. HA hier nog 1 , ik heb nu ongeveer 8 jaar dezelfde kamer en ga volgende week eindelijk beginnen met verven enz hah(A) gewoon doen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk artikel! Bij haarkleur en oorbellen ben ik juist heel impulsief, maar alleen naar het buitenland zou ik ook erg over twijfelen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik ben met m'n haar veeel te bang dat ik dan nooit meer mijn eigen kleur terugkrijg. Maar dat is natuurlijk een kwestie van uitproberen..

   Verwijderen
 9. Het is soms zo moeilijk om op een bepaald moment in je leven het grotere plaatje te zien. Ik weet bijvoorbeeld nog totaal niet waar ik over een paar jaar zal staan. Ergens vind ik dat ook juist wel weer fijn. En gelukkig is bijna geen enkele keuze 'bindend' dus je kan altijd nog van mening veranderen! Heel herkenbaar om dit te lezen, leuk!:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou soms wel willen weten waar ik over een paar jaar sta.. maar aan de andere kant is het ook niet meer spannend dan, haha!

   Verwijderen
 10. Mooi artikel is het geworden.. Soms is het inderdaad lastig keuzes te maken of te weten waar je goed aan doet...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat laatste is wel herkenbaar, haha. Ik zou ook nog graag de muren en gordijnen en alles willen veranderen, maar doe het niet. Voor hetzelfde geldt ben ik over een jaar het huis uit en dan is alle moeite voor niks geweest. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa haha ook al denk ik dat al jaren, dat ik 'binnen een jaar of 2 wel het huis uit ga' maar telkens komt het er maar niet van

   Verwijderen
 12. Haha, nooit gedacht dat je kamer zo kleurrijk pallet zou hebben! Juist aan je foto´s te zien dacht ik altijd zo mooi minimalistisch. Grappig weetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze struggles zijn zo herkenbaar! Ik heb nu sinds een jaar ongeveer een keer mijn haar laten verven. De eerste keer was ik helemaal blij met highlights, dat was al een vet grote stap voor mij. Daarna zei een kapster tegen mij, je moet wat blonder gaan. Ik was echt PORNO blond, gelukkig heb ik nu een goede kapster gevonden die mijn haar gefixt heeft en is het weer mooi.

  Alleen op reis gaan was voor mij ook een ding, ik had daarom besloten om op reis te gaan met een reismaatje die ik online gevonden heb. (kun je veel over lezen op mijn blog) maar dan ben je in principe ook alleen op reis omdat je die persoon amper kent. Nu ik dat gedaan heb; durf ik ook alleen! Just go for it! Let's go on a adventure!

  LIEFS

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt superinteressant, ik ga zeker eens je blog bekijken!

   Verwijderen