L'Oréal X Balmain Domination

Toen ik las dat Balmain samen met L'Oréal een samenwerking aanging, werd ik stiekem heel erg benieuwd. Ze zouden namelijk twaalf kleu...

Toen ik las dat Balmain samen met L'Oréal een samenwerking aanging, werd ik stiekem heel erg benieuwd. Ze zouden namelijk twaalf kleuren lipstick op de markt brengen in ieder 3 verschillende thema's. Ik kon het natuurlijk weer niet laten om er eentje te bestellen..


De lipstick-lijn van Balmain in samenwerking met L'Oréal is verdeeld in drie 'tribes': Rock Tribe, Couture Tribe en Glamazone Tribe. De hulzen van deze collecties zijn dan ook verschillend: Rock heeft een blauwe huls met een soort marmerprintje, Glamazone een groene huls met marmerprint en Couture een zwarte, glanzende huls. Het leuke is dat beide merken in hun campagne alle 12 lipsticks aan bekende modellen van verschillende culturen hebben gekoppeld die zij typerend vinden voor een specifieke kleur. 


De kleuren in de hele collectie variëren enorm: je kunt niet alleen kiezen voor 'veiligere' kleuren zoals roze, rood en nude, maar je kunt ook compleet uit je comfort zone stappen en voor een groen, violet, blauw, oranje of bruin kleurtje gaan. Dikke pluspunten hoe beide merken deze samenwerking hebben aangepakt dus; geen enkel kleurtje lijkt namelijk op elkaar!


Zelf ging ik voor de kleur Domination uit de Couture Tribe-lijn. Mede dankzij het feit dat 'ie voor mij niet 15 euro, maar €10.50 inclusief verzending kostte en ik de verleiding hierdoor niet kon weerstaan. Deze dieprode kleur is gekoppeld aan... niemand minder dan Nederlands model Lara Stone! Zelf had ik maar weinig mooie rode kleurtjes in mijn collectie die ik echt droeg, en toen ik deze iets eerder in een review zag, was ik compleet verkocht. Domination is een klassieke rode tint en belooft een intense pigmentatie op de lippen. De lipstick voelt daarnaast zijdezacht en glad aan en de voedende bestanddelen zorgen voor soepele lippen. Enige minpuntje - al durf ik dat nog niet goed vooraf te zeggen - is dat Domination geen matte finish heeft. Normaal gesproken draag ik bijna geen andere finishes meer omdat crèmige substanties heel snel slijten of op mijn tanden terecht komen.
Gelukkig werd ik blij verrast toen ik het kleurtje op mijn lippen aanbracht. Naast het feit dat deze inderdaad intens zacht en soepel is, kan ik ook bevestigen dat de pigmentatie ge-wèl-dig is! De intens rode kleur is slechts met één veeg op mijn lippen terecht gekomen en komt (gelukkig!) helemaal niet zo snel op mijn tanden als ik dacht. Sterker nog, dit heb ik zelfs helemaal niet gehad!
Ook over de finish en houdbaarheid ben ik erg te spreken. Hij is niet mat, maar ook niet overdreven shiny. Een beetje semi-matte dus, en ik vind vooral dat de lipstick erg mooi in de lippen trekt. Daarnaast blijft de pigmentatie de hele dag door super-intens en hoef ik 'm niet eens zoveel bij te werken als ik iets heb gedronken of gegeten. Iets dat ik nog maar weinig heb meegemaakt met lipsticks die niet helemaal mat zijn!

Alleen maar lof voor dit pareltje van Balmain en L'Oréal dus. Ik ga sowieso nog erg veel plezier hebben van Domination, en wie weet bevalt 'ie me uiteindelijk zò goed dat ik er nog eentje uit de collectie ga kopen. Oops, bye money!

De L'Oréal X Balmain lipsticks zijn te koop bij o.a. Bol.com en Etos en Kruidvat en ze kosten €14,99 per stuk.

Related posts

27 reacties

 1. Een prachtige kleur! Ik ga zeker in de winkel kijken, ben heel benieuwd naar de collectie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een toffe kleur! Staat jou heel goed daph!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind deze echt prachtig, ik wilde hem shoppen via Bol maar is daar helaas uitverkocht. Nog maar eens in de winkel kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa zag het dat ze al zijn uitverkocht! Hopelijk zijn ze er nog wel in de winkel :)

   Verwijderen
 4. De verpakking kwijl ik al bij weg, zó mooi!
  En wat een mooie klassieke warme kleur rood. love it!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, rood staat je zo prachtig meis!
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtige huls van deze lipstick! de kleur is ook mooi, staat je goed alleen niets voor mij

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allereerst: die foto's <3 Ten tweede: hij staat je geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een beauty, alleen de verpakking al. De kleur vind ik ook prachtig! Perfect voor dit seizoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeh wauw, wat een ontzettend mooie kleur! Staat je goed <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je mooie foto's gemaakt! Ik ben ook erg benieuwd naar de rest cd collectie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankjewel! Haha ja wie weet bestel of koop ik ook nog wel een andere..

   Verwijderen
 11. Wat een mooie kleur! Staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen