La vie de Daphne - Nieuwe schoenen, Balmain lipstick & Mama in het ziekenhuis

Wow, wat een week weer. Van spontaan een nieuw paar schoenen en Balmain (!) lipstick kopen naar op en neer rijden naar het ziekenhuis in ...

Wow, wat een week weer. Van spontaan een nieuw paar schoenen en Balmain (!) lipstick kopen naar op en neer rijden naar het ziekenhuis in Capelle a/d Ijssel waar mijn moeder voorlopig verblijft na een operatie. Alle foto's die ik afgelopen week maakte zie je vandaag weer in dit weekoverzichtje.


Maandag werkte ik nog een dagje thuis aan m'n scriptie en keek ik ook alvast naar een andere schoolopdracht. Tussendoor was ik - hoe kan het ook anders - natuuurlijk weer afgeleid. Ik kon de verleiding niet weerstaan en bestelde een lipstick van de Balmain X L'Oréal-collectie; met mijn kortingscode scheelde het immers echt een hele hoop en betaalde ik voor dit pareltje iets meer dan 10 euro!

's Avonds at ik voor 't eerst van mijn leven couscous. Wat ik ervan vond? Mweh.. niet zo mijn ding (zou het te gezond zijn? :P) At least I tried!

Die avond postte ik bovenstaande foto op Instagram; weer een flatlay waar ik stiekem best trots op ben. Alleen jammer dat de belichting niet helemaal meezat toen ik de foto maakte!

Ik lag voor HNTM zou beginnen nog lekker even te chillen op m'n bed, toen mijn vriend me ineens compleet verraste met dit prosecco-ijsje! Een weekje eerder hadden we deze gekocht maar kon ik ze helaas niet mee naar huis nemen omdat ze anders zouden smelten. Nu heb ik ze gelukkig weer in huis, haha! Alleen een beetje jammer dat het nu totaal geen ijsjes-weer meer is.

Dinsdag printte ik in de stad mijn thesis-uit omdat ik deze de volgende dag toch weer ging inleveren voor feedback. Jammer genoeg zou ik - tegen m'n verwachting in - door een kleine miscommunicatie pas de week erop op donderdag feedback ontvangen. Qua schoolwerk zou ik dus een wat rustiger weekje voor de boeg hebben. Na het printen dook ik dan ook nog lekker even de stad in en nam ik - na heel lang twijfelen - zomaar een nieuw paar schoenen mee naar huis!

Ik was vervolgens net op tijd thuis toen mijn lipstick werd bezorgd. Is het geen beauty?

Die middag maakte ik ook nog wat zelfportretjes (ja, ik draag hier inderdaad een broek) en vond dat ze weer best goed gelukt waren. Inmiddels staan er al twee van deze serie op m'n Instagram!

MYOMY deelde die avond mijn ingestuurde Positive Icon-foto op hun Instagram account, yay! Helaas vond ik het verhaal op hun website wat minder goed vertaald naar het Engels, waardoor het nu net lijkt alsof ik echt geen Engels kan, haha! Maar hey.. dan hadden ze er maar bij moeten zeggen dat ik mijn stukje in twee talen moest opsturen, toch?
Hoewel ik woensdag pas om 11 uur de deur uit hoefde, was ik al om 7.30 volop aan het werk om een theoretisch kader voor een schoolopdracht in elkaar te zetten. Gelukkig kwam ik al een heel eind en hoefde ik 's avonds alleen nog maar wat puntjes op de i te zetten! Gotta love vooruitwerken, hoe vroeg het op dat moment ook was!

Het was die woensdag overigens echt prachtig weer (bijna zonde om naar school te gaan), en daarom genoot ik nog maar even extra van het zonnetje toen ik weer naar het station liep. 

Op het station zelf werd het alleen zò warm dat ik bijna spijt had van mijn dikke herfstjas. Maargoed, we mogen niet klagen, want alles is beter dan regen natuurlijk!

Toen ik thuiskwam liet mijn moeder meteen vol enthousiasme de cupcakes zien die ze die middag voor een spotprijsje in de stad gescoord had. Aangezien er toch visite zou komen die avond, besloten we er een heuse cupcake-party van te maken en van alle cakejes een stukje te proeven. Wat mijn favoriet was? Die met het blauwe besje en de aardbei links op de foto!

Donderdag kwam het artikel online rondom de welbekende frustratie 'mijn volgers/likes stijgen niet meer.' Ik kreeg er echt ontzettend veel leuke, interessante en fijne reacties op en ben echt heeel happy dat 't artikel zo goed ontvangen werd!

De rest van de dag was een beetje dubbel. Mijn moeder werd namelijk opgenomen in het ziekenhuis, want de volgende dag stond haar operatie dan toch ècht op de planning. Ik wist natuurlijk dat deze dag ging komen, maar leuk was het niet. Ik deed zelf maar lekker rustig aan met een kopje koffie en heb die dag alleen nog een korte blik op mijn scriptie geworpen.


De volgende ochtend was ik in alle vroegte al wakker (7.00), want ik was natuurlijk ook ontzettend zenuwachtig voor mams. En de rest van het huis overigens ook; wat waren we allemaal aan het stressen toen de klok telkens een uur verder vooruit ging en we nog steeds niks hadden gehoord. Uiteindelijk kwam rond 13.00 een verlossend belletje van... mama zelf! Wat waren we allemaal opgelucht zeg! Niet lang daarna reden we naar het ziekenhuis in Capelle a/d Ijssel (en dat is inderdaad niet helemaal om de hoek)

Tussendoor konden we het niet laten om nog even een ijsje te eten. Zonder mama helaas, want ze was nog veeel te suf om mee naar beneden te gaan. Stiekem vond ik het wel gek om haar zo te zien, en ook bizar om te weten dat ze er voorlopig nog wel ligt... Duimen jullie mee dat ze snel naar huis mag? 

De terugweg duurde - dankzij de drukke vrijdagspits natuurlijk - enorm lang, en mijn vader was ook nog zo lief om me af te zetten in Breda. Mijn vriend en ik hadden weinig zin om te koken, dus namen we de bus naar de stad om bij Very Italian Pizza te eten. Ik nam een keer géén pizza en ging voor de spaghetti carbonara. Maar oef.. ik had dit bord wel even onderschat! Ik zat na een aantal happen al me-ga vol!

Kijk ook trouwens hoe prachtig deze tegeltjesvloer was! Echt een typisch gevalletje van 'I have this thing with floors.'

De volgende dag maakten we er een middagje stad van. Ik was niet van plan om echt die-hard te gaan winkelen, maar: kijken kan altijd toch? Ik wist al wel dat het enorm druk zou zijn dankzij Glamour Day en er op veel plekken 20% korting zou zijn. Allereerst bezochten we het nieuwe warenhuis 'Hudson's Bay', wat ik achteraf toch wel erg veel weg vond hebben van de Bijenkorf. Wel blijf ik het leuk vinden om nieuwe merkjes te ontdekken en de cadeau-afdeling te ontdekken. Wat veel leuke goodies!

En ook heel leuk was de zoektocht naar deze muur die ik al ergens voorbij had zien komen in een krantenartikel. Ik moest en zou daar natuurlijk een foto bij maken, haha!

Met m'n nieuwe schoenen heb ik deze week ook al meteen mijn meest favo combi van dit moment gevonden! Een donkerblauw rokje met daarop mijn stippenblousje. Love it!

's Avonds ging ik nog gezellig wat drinken bij een vriendin die net op zichzelf is gaan wonen. We hebben - samen met een andere vriendin erbij - weer lekker zitten bijkletsen met z'n drietjes en hebben meteen afgesproken dit vaker te gaan doen. Kijk overigens eens wat voor grappig oranje drankje ik had: het was Bellini Peach en 't was echt heeerlijk!

De volgende ochtend sliep ik zowaar een keertje uit tot na 9 uur en heb ik een lekkere lazy zondagochtend gehad. Vervolgens begon ik met het fotograferen van mijn Balmain x L'Oréal lipstick. Die avond heb ik trouwens een aantal van deze foto's bewerkt en ik vind ze zooo mooi gelukt!

Iets na 2 uur 's middags was het weer tijd om richting mama te gaan in Capelle. Word altijd een beetje duf van zo'n autoritje, haha!

Op de terugweg was ik nòg duffer, mede door de hele sfeer en de warmte in het ziekenhuis natuurlijk. Gelukkig voelde ze zich die dag best aardig, al begint de pijn wel meer op te spelen nu. We hopen allemaal stiekem heeel erg dat ze vrijdag (of ervoor!) naar huis mag, en anders wordt het pas de maandag erop of nog later.. Duurt wel lang zo zeg.. :(

Eenmaal thuis deed ik een megawasje die normaal gesproken gedaan wordt door m'n moeder (maar hey, ik moet toch een beetje wat taakjes van haar overnemen nu!) en daarna heb ik lekker gerelaxed. We gaan er weer met volle moed tegenaan deze maand!

Related posts

24 reacties

 1. Wat een gave schoenen! Je flatlays zijn altijd zo mooi. Heel veel beterschap voor je moeder x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim met je mee dat je mamsie snel naar huis mag! Ik vind die foto van jou bij die 'oui oui' muur echt leuk, hihi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel beterschap voor je moeder! Wat heeft ze als ik vragen mag? En wat heb je leuke foto's deze week. Je liptick is echt prachtig, waar kun je die kopen? En je stippenblousje is super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze moest geopereerd worden aan haar endeldarm! De lipstick kun je kopen via bol.com trouwens! Dankje <3

   Verwijderen
 4. Heel veel beterschap voor je mama en ik ga voor je meeduimen! <3 Ik ben ook heel erg benieuwd naar de Hudson bay in Breda, ik ga er binnenkort even een kijkje nemen.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aaah couscous vind ik juist lekker! Beterschap voor je mama. Hopelijk mag ze snel weer naar huis <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha brrr ik vond het zoo droog, kreeg het echt niet weg! Dankjewel!

   Verwijderen
 6. Wat tof jouw foto bij MYOMY! Je bent een topper Daph! En wat ontzettend schattig die cupcakes. Daar word je toch enthousiast van. Heel veel beterschap voor je mama, ik denk aan je <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeeeh een prosecco ijsje! Klinkt heerlijk!
  veel beterschap voor je moeder meis!
  En moet eerlijk zeggen couscous vond ik ook nooi lekker maar nu begin ik het steeds meer te eten!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh dankjewel, lief! Ik heb dat inderdaad wel met andere gerechten die ik 'vroeger' juist minder lekker vond, maar dit kreeg ik eeecht niet weg!

   Verwijderen
 8. Oeh dat ijsje lijkt me super lekker! Waar kun je dat kopen! En goed om te horen dat alles met je moeder goed is gegaan, ik duim dat ze snel naar huis mag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij Aldi! Al weet ik niet of ze er nog zijn.. want dit zou tot eind september in de winkels liggen! En dankjewell <3

   Verwijderen
 9. Ik wilde ook wat leuks scoren met korting op Glamour Day, maar alle winkels waar ik graag heen ga deden niet mee haha. Zo stom. Ik hoop dat je mama weer gauw naar huis mag, in ieder geval heel fijn dat de operatie goed is verlopen! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohh, peach bellini, zo lekker! Ik heb er eerder dit jaar voor het eerst een echte gedronken in een authentiek zaakje in Milaan; heerlijk!
  Veel beterschap voor je moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh klinkt suuuperlekker, vooral als het in Italie zelf is! Dankjewel <3

   Verwijderen