Friday's Five: 5 make-up producten die ik niet meer of zelden gebruik

Soms heb je wel eens van die producten waar je vroeger urenlang mee experimenteerde, maar die nu volledige uit je make-up routine verdwene...

Soms heb je wel eens van die producten waar je vroeger urenlang mee experimenteerde, maar die nu volledige uit je make-up routine verdwenen zijn. Ook ik heb een aantal van die producten, en in deze Friday's Five behandel ik mijn 5 producten die ik niet meer of heeel zelden gebruik!

Eyeliner
Zo'n drie jaar geleden was eyeliner niet weg te denken op mijn gezicht. Iedere dag - vooral in mijn stageperiode - kreeg ik het voor elkaar om de deur uit te gaan met een dikke, winged eyeliner. Inmiddels vind ik het ontzettend lelijk, vooral als ik foto's van die periode terugkijk. De jaren erna werd het eyeliner-gebruik ietsje minder en werd ik ook wat beter in het zetten van een wat meer gematigde wing in plaats van de dikke lijn die ik ooit zette. Echter merkt ik de laatste tijd op dat als ik een look ermee maakte, hij constant uitliep en er he-le-maal niets meer overbleef van wat ik had gecreëerd (yup, zelfs bij waterproof varianten). Hierom heb ik sinds kort eyeliner toch maar voorgoed geschrapt uit mijn make-uproutine, want of het nu door een allergie komt of gewoon veel te vochtige ogen: hij blijft nooit meer mooi zitten!

Foundation
Ook met foundation ben ik inmiddels al een ruime tijd gestopt en zo'n twee jaar geleden ovrgestapt op BB creams of concealer. Ik heb geaccepteerd dat mijn huid verre van egaal is, maar om deze nu vol te smeren met dikke lage foundation vind ik ook heel zonde. Daarbij ben ik erachter gekomen dat producten met iets minder 'zware' finishes ook prima werken om mijn huid er fris uit te laten zien (love voor de Essence concealer met oranje dop!) Nope, geen foundation meer voor mij dus!

Roze lipstick
Wie mij al langer volgt, is vast wel opgevallen dat ik vaak lipstickkleuren draag die neigen naar rood of paars. Waarom dan geen roze? Omdat die kleur me ècht - trust me - op een barbie laat lijken, haha! Ik heb 't echt al een aantal keer geprobeerd een kans te geven, maar zowel donker-, licht, als fuchsia-roze kan ik gewoon echt niet hebben. Daarentegen staan nude tinten me overigens wel heel vaak goed, maar ook bij deze kleurtjes neig ik vaker naar een variant met rode ondertoon.

Fixing spray
Dankzij mijn Etos-samenwerking kwam ik vlak voor de zomer voor het eerst in aanraking met fixing spray. Het was er weliswaar één met een kokosgeur (en ik haat kokos), maar ondanks dat wilde ik 'm wel een kansje geven. Aan de geur kon ik best wennen, maar op de één of andere manier droogde mijn make-up na het sprayen van fixing spray heel raar op. Steeds vaker merkte ik dat de basis er ineens heel vlekkerig uit kwam te zien of dat de spray op een verkeerde manier in m'n huid trok. De enige momenten dat ik het nu nog gebruik is bij een avondje stappen wanneer m'n basis make-up in het donker toch niet zo goed zichtbaar is.

Felle kleuren oogschaduw
Waar ik sommige meiden veel zie experimenteren met felblauwe, -groene, of -roze oogschaduw en ook de meest prachtige looks zie creëren, is dit voor mij ècht een no-go. Ten eerste ben ik al geen held met het aanbrengen van oogschaduws, en ten tweede vind ik oogschaduw op de één of andere manier bij mij al snel vrij heftig staan. Hierom houd ik het vooral bij wat meer neutrale kleurtjes en aardetinten met een kleine shimmer erin. De Hall of Fame, Undress me Too en Undressed palettes van MUA zijn alleen al om al die prachtige, bruikbare kleuren groot favoriet!

Welk make-up product gebruik jij nooit meer?

Related posts

28 reacties

 1. Eyeliner is bij mij nog steeds niet te missen maar gekleurde oogschaduw.. no go!
  Ik hou hier ook totaal niet van en vind t ook niet mooi bij mijzelf staan!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha sommige mensen kunnen het daarentegen zooo goed hebben!

   Verwijderen
 2. Grappig lijstje! Ik gebruik ook niet zo vaak meer eyeliner, liever oogpotlood voor een wat zachtere uitstraling. En felle kleuren oogschaduw komen hier ook nog maar zelden voorbij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, oogpotlood zou ook nog een optie zijn! Al gebruik ik liever helemaal niets meer op mijn ooglid qua zwarte make-up, haha!

   Verwijderen
 3. Wat een leuk lijstje! Een zwart lijntje met oogpotlood onder mijn ogen is bij mij echt not done!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel Daph! Ik gebruik ook al jaren geen foundation meer. Eyeliner was ik eerst ook fan van, maar daar blijf ik tegenwoordig ook van af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Foundation! Dat gebruikte ik vroeger altijd, maar nu nooit meer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het er bij mezelf uiteindelijk ook echt lelijk uitzien, zo'n plamuurlaagje over mijn gezicht!

   Verwijderen
 6. Wat een leuk artikel hihi! Ik zweer wel nog bij fixing spray en draag de laatste tijd juist wel weer felle lip tinten. Maar foundation draag ik ook nooit meer, dat heb ik zelfs niet eens meer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog een aantal 'gekregen' foundations, die vanzelfsprekend veel te donker zijn voor mij, haha!

   Verwijderen
 7. Goede reminder dat ik nog steeds de Essence concealer met oranje dop moet proberen! Ik wissel eigenlijk heel erg in mijn beautyproducten. Zo gebruik ik maanden geen bronzer en dan zweer ik er weer bij, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha yes ik heb 'm vandaag toevallig weer ingeslagen! En bronzer doe ik heeel soms met stappen :)

   Verwijderen
 8. Vroeger, heeeeel lang geleden, had ik een gothic-fase en droeg ik dagelijks zwarte oogschaduw die ik toen natuurlijk totaal niet blendde en een streep zwart oogpotlood onder m'n ogen. Niet charmant, haha.
  Van lipgloss was ik in m'n tienerjaren ook fan, maar nu vind ik het gruwelijk. Zooo plakkerig, bah!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik heb ook zo'n soort periode gehad dat ik echt mijn hele ogen omlijnde met zwart.. inclusief spinnenpoten-wimpers. Maar dan spreken we wel over 8 jaar geleden denk ik!

   Verwijderen
 9. Ik gebruikt ook bijna geen foundation meer. In ieder geval nooit meer op m'n hele gezicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te lezen! En ik hou ook niet van kokos haha, high five! :') Ik draag ook bijna geen eyeliner meer, ik ben er gewoon een kluns in en het is gewoon niet praktisch omdat ik daarna altijd een wimperkruller gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha woehoeee ik ken maar weinig mensen die ook naar worden van de geur van kokos!

   Verwijderen
 11. Oogschaduw zelf gebruik ik de laatste tijd zelf ook echt niet meer, echt een periode heb ik dat alles simpel moet ofso. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gebruik ook echt nooit meer eyeliner, ik ben het ook gewoon helemaal verleerd. Het lukt niet meer. Ik mis het ook niet overigens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet zeggen dat ik er ook wel moeite mee heb gekregen en er nooit meer tevreden mee was! Dat was ook een grote reden waarom ik 'm in de ban heb gedaan :P

   Verwijderen
 13. Ik ben juist het tegenovergestelde ! Ik draag juist wel felgekleurde oogschaduw en als ik helemaal " all out" wil gaan dan pak ik ook de eyeliner erbij! Foundation gebruik ik zelf ook niet vaak meer, en fixing sprays heb ik nooit gebruikt. Leuk artikel (:

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Foundation heb ik nooit echt gebruikt, maar gebruik ik nu ook vrijwel nooit (meestal omdat alles te donker is). Ik probeer juist al-tijd een nieuwe rode lipstick uit, maar ik blijf het bij mezelf niet mooi vinden. Dus rode lipstick is een soort no-go voor mij, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is idd ook altijd alles te donker, haha! Rode lipstick ben ik weer een beetje aan het uitproberen, felrood moet ik soms ook wel aan wennen namelijk!

   Verwijderen