La vie de Daphne - Nazomeren, Tilburg & Thesis ingeleverd

Genieten van de laatste nazomerdagen in 'n nieuw jurkje, mijn thesis inleveren, rijden in de nieuwe auto van mijn vriend, leren voor ...

Genieten van de laatste nazomerdagen in 'n nieuw jurkje, mijn thesis inleveren, rijden in de nieuwe auto van mijn vriend, leren voor het laatste tentamen en tussendoor nog een avondje stappen in Breda; get ready voor 'n erg drukke week waarin ik weer veel leuke foto's heb gemaakt! :)

Toen ik deze foto afgelopen maandag deelde op Instagram, kreeg ik weer zò onwijs veel leuke en lieve complimentjes! Sowieso bestaan m'n meldingen de laatste tijd alleen maar uit dit soort overweldigende reacties, suuuperleuk hoe positief mijn flatlays ontvangen worden. Volg jij me al op Instagram?

Terwijl ik die ochtend naar het station fietste, maakte ik eerst nog een tussenstop bij de bibliotheek om het theoretisch kader van mijn thesis te printen. Deze week is eindelijk het moment aangebroken dat 'ie wordt beoordeeld met een go of no go, wat feitelijk gezien betekent dat ik te horen krijg of ik verder mag met m'n onderzoek of niet. We hopen natuurlijk op dat eerste (en gaan daar stiekem wel een beetje vanuit!)

Waar ik op deze mooie nazomer-maandag naartoe ging? Breda! Lekker een middagje op het terras zitten, in de stad rondlopen en foto's maken. En natuurlijk mijn vriend weer na hele lange tijd zien. Heerlijk, zo'n dagje!

Tijdens de lunch bij Ja!Breda deelden we een clubsandwich: waar je normaal 4 boterhammetjes krijgt, is 2 per persoon ècht wel genoeg, haha! Waarschijnlijk is dit voorlopig weer de laatste keer dat we op dit favo terrasje kunnen zitten, want na deze dagen is het toch echt afgelopen met het mooie terrasweer..

Daarna doken we nog lekker de winkels in, bekeken we wat nieuwe najaarscollecties en paste ik hier en daar nog wat mooie items. Zo viel mijn oog op dit superleuke groene stippenjurkje van My Jewellery. Helaas heb ik geen geldboom en nam ik 'm niet mee, maar stiekem hoopte ik dat ik nog een andere, meer betaalbare variant kon vinden. Stay tuned.

Ook kwamen we voorbij de Van Delft Pepernotenfabriek-winkel, en met maar liefst 50 smaken in het assortiment keken we onze ogen uit! Yoghurt, citroen-cheesecake, drop, zure mat, cappuccino, truffel, framboos, karamel zeezout.. je kunt het echt zo gek niet bedenken. Zelf heb ik jammer genoeg niets meegenomen, maar ik heb er wel een aantal geproefd in de winkel, mmm :)

Richting station zochten we nog even een mooi plekje op voor wat outfitfoto's, en het werd uiteindelijk het kasteel waar de kazerne van de KMA in Breda gevestigd zit. Jullie hebben deze locatie vast al wel eens voorbij zien komen bij andere bloggers :P

Terug op het station maakten we nog snel even een selfie en genoot ik in de trein na van deze superfijne, zomerse dag. Kon het altijd maar dit weer zijn..

Met de temperatuur van de vorige dag nog in m'n bol, fietste ik met alleen een hemdje en blazer weer richting station. Oei.. het was toch bijna 8 of 9 graden kouder dan gisteren en dat kon je goed merken. Toen ik bij een vriendin in Breda was aangekomen had ik het gelukkig weer wat warmer.

Na een heeeele middag bijkletsen en mensen kijken uit het raam, haalde mijn vriend me weer op in zijn auto. Zijn auto? Ja! Hij heeft afgelopen week een nieuwe auto gekocht omdat 'ie er binnenkort mee naar zijn werk in Barendrecht gaat. Want yes, ook hij heeft gelukkig werk gevonden. Twee vliegen in één klap dus! Ik zeg dat we dit binnenkort (met hopelijk mijn 'go') sowieso gaan vieren met sushi <3

Tadaaaa, hier is 'ie dan: een BMW! Ik kan me niet herinneren dat ik al eens in een schakel-BMW heb gereden, maar de keer in de automaat van een stagecollega weet ik nog goed. Wat vond ik dat spannend!

Die avond moest ik natuurlijk wel even oefenen, want ik had heel stoer gezegd dat ik de volgende dag bij het inleveren van mijn scriptie zelf naar Tilburg wilde rijden. Gelukkig ging het goed. Maar dat mag ook eigenlijk wel, aangezien ik al 5 jaar mijn rijbewijs in m'n bezit heb.

Heel lekker geslapen had ik niet, maar toch kroop ik de volgende ochtend achter het stuur om richting de Uni te rijden. Waarom ik niet met de trein ging kwam puur vanwege het feit dat er door werkzaamheden de hele week geen treinen reden en ik eigenlijk ook niet zat te wachten op een busreisje om alleen maar iets in te leveren. Die auto kwam dus precies op het goede moment; we konden er daarna ook nog een leuk middagje Tilburg aan vast plakken natuurlijk :)

Na het inleveren van mijn scriptie kon het wachten op de uitslag beginnen. Ik gaf m'n vriend een korte rondleiding op school en liet 'm verschillende gebouwen zien waar ik het afgelopen jaar allemaal les heb gehad. Hij vond het nogal een doolhof, haha! (maar ergens begrijp ik dat ook wel :P)

Daarna reden we door naar Tilburg Centrum om hier en daar een beetje de stad te ontdekken. De laatste keer dat ik hier in 't centrum was, was eind januari 2016 toen ik te horen kreeg dat ik mijn hbo scriptie had gehaald. Intussen is de stad echt opgeknapt en heeft 'ie erg veel leuke winkels erbij gekregen! We zochten rond lunchtijd weer een terrasje op voor een heerlijk koffietje..

... met garnalenkroketjes op brood! Ik had er al een hele tijd superveel zin in, en na een flinke zoektocht (waarom hebben ze op zo weinig plekken garnalenkroketten op de kaart staan?) kwamen we dus terecht bij Studio Tilburg. Wat waren ze lekker!

Ik ben overigens al een tijdje op zoek naar een mooi item met trompetmouwtjes. Ik heb al verschillende jurkjes of shirtjes aangehad, maar het is het toch allemaal nèt niet. Superjammer! We gingen allebei dus nu ook weer met lege handen naar huis. Ach, is alleen maar goed voor de portemonnee natuurlijk.

Toen we aan het eind van de middag thuiskwamen was ook mijn pakketje er met - jawel - het look-a-like jurkje van MyJewellery (en nog goedkoper ook!) Het was gelukkig nog net warm genoeg om 'm eventjes aan te trekken voor een wandeling met mijn fotocamera. Wellicht dat er deze week nog een outfitartikel van online komt :)

Vanaf donderdag moest ik er toch echt aan gaan geloven: leren voor mijn laatste tentamen OOIT! (dat zei ik op 't hbo ook over mijn laatste tentamen, maar ik denk niet dat ik nu nog verder ga studeren, haha!). Gelukkig ligt het vak me wel en is het vooral heeel veel uit m'n hoofd leren.

Na een erg onrustige nacht - ik was jammer genoeg donderdagavond heeel erg ziek geworden en kon amper meer staan, zitten of liggen - startte ik vrijdag weer rustig op met mijn leerstof. Gelukkig voelde ik me alweer ietsje beter en is de gekke (maar echt onmenselijke) buikpijn altijd na één avondje en nachtje 'ineens' verdwenen. 

's Middags maakte ik nog snel even twee flatlays, waarvan ik de tweede op zondag nog opnieuw heb gemaakt. Op bovenstaande foto kreeg ik weer heel veel leuke complimentjes, en ik moet zeggen dat ik 'm ook best goed gelukt vind! En dat te bedenken dat ik deze echt in nog geen 5 minuutjes heb gemaakt..

Vrijdagavond gingen we met de hele vriendengroep van mijn vriend stappen in Breda. Het werd nog heel wat later dan verwacht, want uiteindelijk lagen we pas om 4 uur in bed. En werd ik - surprisingly - weer lekker brak wakker de volgende ochtend. Al lag dat ook aan het feit dat school het wel een goed idee vond om een inschrijving voor een vak op zaterdag om 7.30 in te plannen (had net zo goed door kunnen halen, haha!).
's Middags waaiden we lekker uit in de stad en bezochten we de nieuwe Søstrene Grene in het centrum van Breda. Het liefst wilde ik alles meenemen! Ook spotten we nog deze gigantische deur, waar ik het natuurlijk weer niet kon laten om een hele fotosessie bij te houden :)

Mijn vriend kreeg superveel zin in frozen yoghurt, en aangezien we àltijd zeggen dat we er een keertje heen moeten gaan als we voorbij Scoops lopen, werd vandaag dè dag. We deelden een grote variant met blauwe besjes, aardbeien, mini marshmellows en stukjes chocola, en aten deze in de keiharde wind op op het terras. Je kon nu echt goed merken dat het klaar was met de warme dagen. Gek idee dat ik op dit moment mijn winterjas droeg, en eerder deze week op die plek liep met een hemdje en blote benen..

Nadat ik zaterdag uitzonderlijk vroeg ben gaan slapen, werd ik 12 uur later weer fris en fruitig wakker terwijl de regen tegen het raam tikte. Yup.. dat was inderdaad wel wat anders dan een weekje geleden. Gelukkig vind ik dat altijd prima leer-weer en dook ik weer lekker m'n tentamenstof in. Al moet ik zeggen dat de motivatie en concentratie ver te zoeken is; ik ben echt niet meer gemaakt om constant dezelfde dingen door te lezen en erin te stampen zeg!

's Middags maakte ik nog snel twee flatlays voor zondag en maandag, las ik m'n samenvatting nog een keer door en keek ik 's avonds naar de finale van Heel Holland Bakt. Prima zondagje denk ik zo!

Deze week is spannend, want als het goed is krijg ik de uitslag van mijn thesis-document. Wordt het een go of een no go? Buiten dat heb ik aanstaande donderdag dus ook mijn laatste tentamen ooit en heb ik dus nog 3 daagjes om alles erin te krijgen. Hopelijk ga ik knallen!

Related posts

24 reacties

 1. Wat fijn dat je je thesis ingeleverd hebt, moet een fijn gevoel zijn! Vind het lookalike jurkje er heel mooi uitzien, ben er benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas was 't nog niet mijn volledige thesis (dat duurt nog wel eventjes, haha!), maar slechts mijn theoretisch kader. En dankjewel <3

   Verwijderen
 2. Wat spannen van je thesis! Komt vast helemaal goed. <3
  En dat plekje in Breda is zo mooi he? :)
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa hopen dat ik gewoon lekker door mag! En idd haha :)

   Verwijderen
 3. Spannend van je thesis! Fijne week heb je gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk weekje! Hopelijk krijg je deze week een positieve uitslag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt allemaal heel leuk! Mijn favoriete pepernoten smaak is trouwens karamel zeezout :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thesis is een scriptie toch? of soort van, haha wat ben ik dom (A)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een thesis is idd vergelijkbaar, alleen dan meer wetenschappelijk onderzoek haha!

   Verwijderen
 7. Ohhh wat een lekker dagje die maandag, heerlijke lunch ook! En wat spannend je thesis. Hoop op het beste voor jou daph!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heeeeel veel succes deze week met je tentamen! Ik duim voor een 'go' voor je thesis. Gelukkig heb je nu wel even een heerlijk rustig weekje gehad en veel leuke dingen gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hoop dat je een Go krijgt! Wat heb je lekker gegeten deze week (:

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoop écht dat je een 'go' krijgt! En Tilburg is een leuke stad, hé? We gaan er geregeld naar optredens in de 013 en in april traditiegewijs naar het festival Roadburn. Zó gezellig terrassen op de Heuvel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa ik hoop het ook inderdaad! Duurt wel lang intussen, dat wachten :P Superleuk dat je wel eens in Tilburg komt!

   Verwijderen